Έρχεται κάποια στιγμή που αποφασίζεις να φύγεις απ’ το πατρικό και να μετακομίσεις. Είναι η περίοδος της ζωής σου που θέλεις να έχεις το δικό σου σπίτι, να είσαι μόνος και ανεξάρτητος. Παρ’ όλα αυτά ιδέα να μοιραστείς τον νέο σου χώρο και να έχεις παρέα μπορεί να μη φαντάζει και τόσο άσχημη τελικά. Εξάλλου θα μπορείτε να μοιραστείτε και τα έξοδα, σωστά;

Φτάνουν γρήγορα οι τελευταίες μέρες, λίγο πριν μπεις στο νέο σου διαμέρισμα. Το κλειδί στην πόρτα γυρίζει και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που αισθάνεσαι. Ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης έχει ζωγραφιστεί στα χείλη που μόνο ο καθρέπτης στο χολ μπορεί να δει! Το να επιλέξεις συγκάτοικο όμως δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Είναι σαν να επιλέγεις σύντροφο χωρίς το πακέτο της επαφής και τις προϋποθέσεις του έρωτα.

Κάποιες φορές αποφασίζουμε να μείνουμε με ανθρώπους που στην αρχή φαίνεται πως τα πράγματα θα πάνε καλά. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον όμως είναι να συναντήσεις κάποιον που «σου τη δίνει» πραγματικά από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας και στην πορεία αυτό ν’ αλλάξει και μάλιστα να εξελιχθεί σε κάτι που ούτε είχες φανταστεί, δηλαδή σε μεταξύ σας οικειότητα και στο να σε ελκύει το συγκεκριμένο πρόσωπο.

 

 

Οι διαφορές μεταξύ των χαρακτήρων είναι τα πρώτα στοιχεία που μας εξιτάρουν και μας κάνουν να θέλουμε να δώσουμε χρόνο για να ανακαλύψουμε το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας. Τον συγκάτοικο τον παρατηρούμε σε όλες τις εκφάνσεις τις καθημερινότητάς του, βλέπουμε πράγματα που μας αρέσουν, άλλα που μας ενοχλούν, συμπεριφορές και συνήθειες που  μπορεί να συναντάμε για πρώτη φορά.

Όταν έρχεσαι πιο κοντά με έναν άνθρωπο και σου αρέσει η παρουσία του στον χώρο σου μπορεί να αναπτυχθεί η οικειότητα εκείνη που θα οδηγήσει σε κάτι ερωτικό. Βασική προϋπόθεση είναι η χημεία. Μπορεί όλα να ξεκινήσαν από μια συγκατοίκηση στα φιλικά, όμως το χιούμορ, η καλή διάθεση, η καθημερινή επαφή και η ουσιαστική επικοινωνία έφεραν κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να εξελιχθεί θετικά.

Κάποια πράγματα δεν τα περιμένεις, αλλιώς ξεκινάνε και διαφορετικά καταλήγουν. Εκείνο το αναπάντεχο όμως έχει τη δική του γοητεία.  Μπορεί να μην απέκτησε εξαρχής την ταμπέλα της σχέσης, να μην ξεκίνησε με προδιαγραφές έρωτα, αλλά στην πορεία γνωρίσατε ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου και είδατε στοιχεία που θα μπορούσαν να σας κάνουν να δώσετε μια ευκαιρία στο μεταξύ σας. Εξάλλου δε θα χρειαστούν και οι κουβέντες περί κατάλληλης στιγμής για συγκατοίκηση. Ξεκινάτε απ’ την αρχή στο ίδιο σπίτι και θα ήταν λίγο περίεργο ένας απ’ τους δυο να μετακομίσει επειδή αναπτύχθηκε μια σχέση ερωτικής φύσεως. Μπορεί τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση να έχουν γίνει λίγο αντίστροφα, από φιλαράκια και συγκάτοικοι να καταλήξατε ζευγάρι, όμως αυτή η αναπάντεχη τροπή των πραγμάτων έχει τη δική της μαγεία.

Όταν η χημεία μπει ανάμεσα σε δυο ανθρώπους και μάλιστα κάνει ξαφνικά την εμφάνισή της, δεν έχεις παρά να υπακούσεις στις επιθυμίες της. Δώσε μια ευκαιρία στον/στη συγκάτοικο λοιπόν και το πολύ πολύ αν προκύψει χωρισμός να χρειαστεί να ψάχνεις σπίτι! Παρ’ όλα αυτά μια μετακόμιση δεν παύει να είναι μια ανανέωση και μια νέα αρχή στη ζωή σου.

Συντάκτης: Ελένη Μασσαρά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.