Όπως λέει και μια παροιμία «μη χώνεσαι εκεί που δε σε σπέρνουν». Γιατί έχετε οι περισσότεροι την τάση να επεμβαίνετε στις ζωές των άλλων; Εντάξει κάποιοι δεν έχετε με τι να ασχοληθείτε το καταλαβαίνω, αλλά κι εσείς που έχετε δεν πάτε πίσω. Στην προκειμένη περίπτωση φταίνε όλοι. Δηλαδή κι εσύ που ανακατεύεσαι κι εσύ που αφήνεις τον άλλον να ανακατευτεί. Προφανώς κάπως πήρε το δικαίωμα, κάποιος του το έδωσε.

Κάποια στιγμή θα ζητήσεις από κάποιον δικό σου είτε είναι φίλος είτε είναι συγγενής, μια συμβουλή που αφορά τη σχέση σου. Αλλά μην το παρακάνεις, μην παρασύρεσαι από αυτό το κάτι παραπάνω που θα σου πει. Εντάξει, είναι λογικό να λες τα πάντα στους γύρω σου, αλλά μερικές φορές είναι καλό να κρατάμε και κάτι για εμάς. Το τρίτο πρόσωπο δε γνωρίζει τόσο καλά τη σχέση σου όσο εσύ, οπότε δεν μπορεί να έχει πλήρη και σωστή άποψη για το άτομο ή για κάποια κατάσταση. Και όπως όλοι ξέρουμε «στους δύο τρίτος δε χωράει».

Μετά αρχίζει να σε επηρεάζει η όλη φάση κι αυτό βγαίνει αργότερα στη σχέση σου. Αν είναι να φας το κεφάλι σου, ας το φας μόνος σου, δε χρειάζεται να υπάρχουν και κατηγορίες προς άλλους. Δεν είναι καθόλου σωστό να σου λένε οι άλλοι τι θα κάνεις με τη σχέση σου και πώς θα χειρίζεσαι τις καταστάσεις. Όπως επίσης δεν είναι ωραίο όταν δε συμπαθούν το αγόρι σου ή την κοπέλα σου να σου βάζουν λόγια. Όποιος θέλει να πει τη γνώμη του μπορεί να το κάνει διακριτικά. Αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί κακοπροαίρετη η συμπεριφορά του. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παριστάνει τον καμπόσο και να βάζει φυτίλια.

Αυτοί που ανακατεύονται περισσότερο είναι η οικογένεια με πρωταγωνίστριες συχνά τις πεθερές. Δε χρειάζεται να αναφέρεις το παραμικρό στην οικογένειά σου ή στους φίλους σου κι ό, τι έχεις να πεις, να το λες ευθέως εκεί που πρέπει. Ποτέ μη βάζεις κάποιον άλλον να μιλήσει για ‘σένα στο σύντροφο σου, μόνο σε καλό δε θα σου βγει.

Ο καθένας δεν ξέρεις τι σκοπό έχει, αν ζηλεύει ή αν θέλει να κάνει κακό σε ‘σένα. Στο τέλος αρχίζουν και παίρνουν όλα την κάτω βόλτα και πάει η σχέση περίπατο. Αρχίζουν οι καβγάδες, έχει περάσει η γνώμη του άλλου και σου πιπιλίζει όλη μέρα το μυαλό. Δε θέλει και πολύ να σου γυρίσει και να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι έχουν δίκιο. Εντάξει, είναι δικά σου άτομα, τα εμπιστεύεσαι και ξέρεις πως θέλουν μόνο το καλό σου. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα, γι’ αυτό κόψε τον ομφάλιο λώρο όσο είναι νωρίς.

Οπότε μη στηρίζεσαι στην άποψη του άλλου, έξυπνος είσαι, βούληση έχεις, κάνε αυτό που θες. Τι τους ανακατεύεις όλους στα προσωπικά σου; Εσύ θα ζεις με αυτόν τον άνθρωπο όποτε, οι αποφάσεις, τα λάθη και τα σωστά είναι δικά σου. Όλα αυτά τα μπερδέματα οδηγούν τη σχέση σε αδιέξοδο, σε χωρισμούς, χωρίς απολύτως κανένα σοβαρό λόγο στην τελική.

Πρέπει να μάθεις να αφήνεις στην απ’ έξω τους τρίτους και να μη δίνεις πολύ σημασία στη γνώμη τους. Να συζητάτε πάντα με το ταίρι σας και να λύνετε μόνοι σας τα προβλήματά σας. Κι όποιος θέλει να είναι δίπλα σου με καλό σκοπό, θα είναι σιωπηλός και δε θα έχει ποτέ την ταμπέλα του τρίτου προσώπου.

 

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Μαλλιάσα: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Αγγελική Μαλλιάσα