Πολλές σχέσεις δημιουργούνται μέσω κοινής παρέας, με αποτέλεσμα να μην έχεις και τις καλύτερες αναμνήσεις. Μιλάμε τώρα για την περίπτωση που η κολλητή σου είναι και κολλητή του αγοριού σου ή και το αντίθετο.

Καλώς ή κακώς όλα μέσα στη ζωή είναι. Δεν επιλέγουμε εμείς ποιον θα ερωτευτούμε, έρχεται από μόνο του. Όταν συμβεί όμως κάτι τέτοιο δεν έχεις πλέον τον πλήρη έλεγχο και είσαι κάπως προσεκτικός και μαζεμένος. Φοβάσαι να εκφράζεσαι εύκολα και αν θες κάποια στιγμή να σε καλύψει ο κολλητός, δύσκολη η κατάσταση.

Καταρχήν θα πρέπει να βγαίνετε σχεδόν πάντα όλοι μαζί, δεν μπορείς να πεις στον έναν και να μην πεις στον άλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεσαι συνέχεια με τη σχέση σου και να μην έχεις καθόλου προσωπικό χρόνο. Σκέψου ότι και για τους δύο αυτή είναι η παρέα σας. Γιατί δε μιλάμε για γνωστούς ή απλά για φίλους, μιλάμε για κολλητούς, καλούς φίλους. Εσύ θες να βγεις με τους φίλους σου και να περάσεις καλά, να μη νιώθεις πάντα δυο μάτια καρφωμένα πάνω σου. Μπορεί σήμερα να θες να φλερτάρεις, με την καλή έννοια φυσικά. Να κάνεις τρέλες, να κάνεις πράγματα τα οποία κάνεις μόνο με την παρέα σου. Και αν τύχει και καμιά στραβή ποιος θα σε καλύψει; Κανείς. Ο καθένας μας πρέπει να έχει τους φίλους του για να περνάει καλά και στα εύκολα και στα δύσκολα. Συνεπώς θες χρόνο μόνο με αυτούς χωρίς να είναι εκεί και η σχέση σου. Όταν όμως έχεις κοινή παρέα αυτόματα αυτό το σενάριο το διαγράφεις.

Και άντε την καλοπέραση την παλεύεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις εύκολα είναι οι καβγάδες. Εσύ θες πάνω στα νεύρα σου να βρίσεις και να πεις και μια κουβέντα παραπάνω για τον άλλον. Θα κάτσεις εκείνη την ώρα να μαζέψεις τη γλώσσα σου, επειδή δε θέλεις να τον προσβάλεις μπροστά στο φίλο του; Άσε που και ο άλλος θα είναι μαζεμένος και δε θα ξέρει τι να πει και ποιον να υποστηρίξει. Στο μη κοινό φίλο όμως μιλάς ανοιχτά και τελειώνει το θέμα. Εδώ έρχονται όλοι σε δύσκολη θέση, δεν ξέρεις ποιου το μέρος να πάρεις. Κρατάς ουδέτερη στάση, αλλά σε πιέζουν να πεις τη γνώμη σου και στο τέλος βρίσκεις το μπελά σου. Τα μυστικά σου, με ποιον θα τα μοιραστείς; Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι αλλά νιώθεις κάπως.

Με το χωρισμό τι γίνεται; Έτσι και χωρίσεις τη βάψατε όλοι. Θα βγαίνετε όλοι μαζί σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Και πες τον πρώτο καιρό το κάνεις, δεν αντέχεται όμως και σύντομα όλο και κάποιος θα αποχωρήσει από την παρέα. Άσε που θα υπάρχουν σίγουρα παρεξηγήσεις μεταξύ όλων και ειδικά αν ο λόγος χωρισμού είναι σοβαρός. Αργά ή γρήγορα θα έρθει μια άλλη σχέση στο προσκήνιο και τότε είναι που την κάνεις με ελαφρά.

Εντάξει να μη γίνομαι και υπερβολική να έχετε κάποιους κοινούς φίλους αλλά όχι όλους και όχι κολλητούς. Καθένας με την παρέα του, με την προσωπική του ζωή, να είμαστε όλοι καλά στο τέλος, χωρίς μαλλιοτραβήγματα και τσακωμούς.

Οι φίλοι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και πρέπει να είναι μοναδικοί για τον καθένα.

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Μαλλιάσα: Κατερίνα Κεχαγιά.

 

Συντάκτης: Αγγελική Μαλλιάσα