Ο προορισμός του ανθρώπου πέρα απ’ την καριέρα και τα όνειρά του, είναι, λένε, να κάνει οικογένεια. Από κάποια ηλικία και μετά αρχίζεις να κάνεις σχέσεις, ν’ αποκτάς εμπειρίες, να ψάχνεις τι σου ταιριάζει και τι όχι. Επιφανειακά μπορεί να ταιριάζεις με πολλούς, αλλά κατά βάθος με κανέναν. Μπορεί να ‘χετε κάποια κοινά στοιχεία, αλλά μπορεί και να διαφέρετε σε πολλά πράγματα. Έτσι μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι πως δεν είναι η κατάλληλη σχέση για σένα και σαφώς δεν είναι ο άνθρωπός σου.

Ο «άνθρωπός σου» είναι κάποιος που έχεις πλάσει στο μυαλό σου σύμφωνα με τις δικές σου προσδοκίες. Είναι κάτι ιδανικό για σένα, κάποιος που θα ‘στε ίδιοι και θα ‘χετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Θα σε κοιτάει στα μάτια και θα ξέρει αμέσως τι θέλεις να πεις. Θα νευριάζετε για τους ίδιους λόγους κι ακόμα και τα ξεσπάσματά σας θα είναι κοινά. Με λίγα λόγια, μιλάμε για το άλλο σου μισό, που θα σε μυρίζεται και θα σε καταλαβαίνει από χιλιόμετρα, πράγμα σπάνιο έως ακατόρθωτο. Λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν βρει έναν τέτοιον άνθρωπο και γι’ αυτό είναι και πραγματικά ευτυχισμένοι. Είναι σαν τα ζευγάρια που βλέπεις και λες αυτοί είναι ο ένας για τον άλλον.

Προσγειώσου τώρα απ’  το συννεφάκι σου και μάντεψε. Τον άνθρωπό σου μπορεί να μην τον βρεις και ποτέ. Αυτό που έχεις εσύ στο μυαλό σου και που φαντάζει τόσο τέλειο μπορεί να μην υπάρχει καν στον πλανήτη. Όσο σκληρό και ν’ ακούγεται αυτό, είναι μια αδυσώπητη κι αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Όσο ψάχνεις, χάνεις άλλα πράγματα κι ανθρώπους που νοιάζονται για σένα. Δημιουργείς άγχος στον εαυτό σου και τον βάζεις σε μια διαδικασία συνεχούς αναζήτησης του ιδανικού συντρόφου. Έτσι, σ’ όποιον έρχεται στη ζωή σου, ψάχνεις να βρεις αν είναι ο άνθρωπός σου κι όταν ανακαλύπτεις πως τελικά δεν είναι, απογοητεύεσαι διπλά.

Δε δίνεις την ευκαιρία στους άλλους να σου αποδείξουν τι αξίζουν και τι θέλουν από σένα, γιατί αγχώνεσαι για το πόσο ταιριαστοί θα ‘στε. Δίνεις περισσότερη βάση σ’ ασήμαντα γεγονότα και δεν αφήνεις την κάθε στιγμή να γίνει μοναδική. Γκρινιάζεις που δε σε καταλαβαίνει ο άλλος με την πρώτη ματιά. Εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες ζευγάρια, ταιριαστά και μη, που ελάχιστα απ’ αυτά έχουν βρει αυτό που ψάχνουν. Άλλα πάλι, προσπάθησαν να κάνουν τον άλλον να μοιάζει με τον άνθρωπό τους, κάτι που χρειάζεται αρκετή υπομονή και επιμονή.

Πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς το χρόνο σου, ψάχνοντας για κάτι που παίζει και να μη βρεις ποτέ. Να σταματήσεις ν’ αγχώνεσαι και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.  Ψάξε αυτό που θα σε κάνει ν’ ανέβεις το υπέρτατο σκαλοπάτι της ευτυχίας. Δε μιλάμε για συμβιβασμό, ούτε να γίνει κάτι με το ζόρι, αλλά με λίγη θέληση όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι, από τη φύση τους, θέλουν όλο και περισσότερα απ’ αυτά που έχουν, μ’ αποτέλεσμα να καταλήγουν τις περισσότερες φορές μόνοι.  Δώσε χώρο και χρόνο να σου αποδείξει ο άλλος τι αξίζει και κάνε εσύ τη σχέση κι αυτόν που ‘χεις δίπλα σου να μοιάζει όσο πιο πολύ μπορεί στον άνθρωπό σου.

 

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Μαλλιάσα: Ιωάννα Κακούρη

Συντάκτης: Αγγελική Μαλλιάσα