paneraki62

Σας αρέσει κάποιος, τον γυροφέρνετε, δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του και ψάχνετε πάντα μια καλή δικαιολογία για να του πιάσετε την κουβέντα. Θα θέλατε πολύ τα αισθήματα να είναι αμοιβαία, αλλά δεν μπορείτε να πείτε με σιγουριά αν ενδιαφέρεται.

Με τα πολλά κανονίζετε να βρεθείτε· μόνοι σας, χωρίς παρατρεχάμενους να σας διακόπτουν όποτε πάτε να πείτε κάτι σχετικό με τα όσα νιώθετε. Η χαρά απερίγραπτη, η καρδιά έχει βγει απ’ το σώμα και πεταρίζει. Έρχονται κι οι κάμπιες να μπαστακωθούν στο στομάχι σας και το γαργαλητό αρχίζει.

Το πρώτο σας ραντεβού θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες. Οπότε ξεκινά ολόκληρη ιεροτελεστία. Η λούφα στο μπάνιο δουλεύει διπλοβάρδια και το δέρμα κοντεύει να λιώσει απ’ το τρίψιμο. Κρέμες κι αρώματα ξεχασμένα από καιρό απλώνονται σε πρόσωπο και σώμα, μόλις το ξυράφι καθαρίσει τα περιττά.

Ο καθρέφτης ακούει τους παραλογισμούς σας, αφού κανένα outfit δε μοιάζει να ταιριάζει στην περίσταση και το μαλλί δε στέκεται ούτε με βενζινόκολλα. Μετά από αμέτρητες ώρες προετοιμασίας, βγαίνετε απ’ την πόρτα, παίρνοντας βαθιά ανάσα και τσεκάροντας για πολεμοφόδια στην κωλότσεπη.

Βεβαιώνεστε πως είστε στην ώρα σας και ξεκινάτε με το άγχος να χτυπάει κόκκινο κι ιδρωμένες παλάμες. Κατευθύνεστε με γρήγορους ρυθμούς προς το σημείο συνάντησης, αφού δε θέλετε να χάσετε ούτε λεπτό απ’ το ραντεβού σας. Ώσπου κοντεύετε να φτάσετε κι αρχίζει να συμβαίνει κάτι περίεργο. Το σκέφτεστε. Όχι ότι το μετανιώσατε κι αλλάξατε γνώμη, αλλά δε βλέπετε κανέναν να περιμένει κι αποφασίζετε να καθυστερήσετε λίγο.

Δε θέλετε να δείξετε απελπισμένοι. Αν ο άλλος αργήσει, πόση ώρα αντέχετε να περιμένετε πριν πληγωθεί ο εγωισμός σας; Δε θέλετε να σας βλέπουν οι περαστικοί στημένους για ώρα και να διαβάζουν την απόγνωση στο πρόσωπό σας. Στο κάτω-κάτω αν κι ο άλλος ενδιαφερόταν, θα φρόντιζε να φτάσει στην ώρα του κι όχι να έρθει με το πάσο του. Νιώθετε ήδη ριγμένοι και παίρνετε αμυντική στάση. Για να σας αφήνει να ξεροσταλιάζετε, σημαίνει ότι δεν καίγεται.

Παρά το διαβολάκι που ζαλίζει το κεφάλι σας, δε φεύγετε, γιατί η φωνή της λογικής, αν και με χαμηλομένη ένταση, σας συγκρατεί. Έτσι τελευταία στιγμή κάνετε μεταβολή και φέρνετε μια βόλτα το τετράγωνο, χαζεύοντας και καμιά βιτρίνα, σερφάροντας απ’ το κινητό, προσπαθώντας να περάσει η ώρα.

Καταφέρνετε με τον τρόπο αυτό να κερδίσετε μόλις πέντε λεπτά. Οι κύκλοι στη γειτονιά δεν αποδεικνύονται αποτελεσματικοί, οπότε τη στήνετε σε μια σκοτεινή γωνιά και παραφυλάτε σαν ανώμαλος μπανιστιρτζής πότε θα φτάσει ο άλλος. Γενικότερα είστε διατεθειμένοι να πραγματοποιήσετε όποια παλαβομάρα σας κατέβει στο μυαλό, προκειμένου να μη φτάσετε πρώτοι στο ραντεβού. Κι όλα αυτά για να μη σκεφτεί ο άλλος ότι ενδιαφέρεστε πολύ και σας θεωρήσει δεδομένους.

Ειδικά οι γυναίκες το έχουν σε κακό να φτάσουν έγκαιρα και θεωρείται αποδεκτή η ασυνέπειά τους, κυρίως στα πρώτα ραντεβού. Έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα πως ο άντρας οφείλει να της περιμένει.
Αλλά καμιά σχέση δεν κρίθηκε απ’ το ποιος έφτασε πρώτος στο πρώτο ραντεβού. Γιατί καμία σχέση δεν έχει να κάνει με το αν είσαι στην ώρα σου ή με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

Ας ελπίσουμε πως δε θα σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο κι ο άλλος, γιατί κινδυνεύει να ματαιωθεί κάτι που ίσως να οδηγούσε κάπου όμορφα, ίσως πάλι κι όχι. Όμως ποτέ δε θα σας δοθεί η ευκαιρία να το ανακαλύψετε, αν περιμένετε κι οι δυο στη γωνιά σας κι ο άλλος δεν εμφανιστεί ποτέ.

Συντάκτης: Μαρία Βαή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη