Ίσως για κάποιους η φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα να φαντάζει ανέκδοτο του Σεφερλή, για κάποιους άλλους όμως είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει ποτέ κάποιος στη ζωή του.

Γνωρίζω καλά πως δεν υπάρχει η ίδια ελευθερία κινήσεων κι απόψεων όπως στην παρέα με άτομο του ίδιου φύλου, αντιθέτως όμως πηγάζει μια άλλου είδους ελευθερία. Έχεις τη δυνατότητα κοντά της να είσαι ευάλωτος. Να εκφράζεις και να μιλάς για συναισθήματα τα οποία φοβόσουν ή άλλοτε ντρεπόσουν να εξωτερικεύσεις στην κλίκα αυτή την αντρική.

Να μιλήσεις για τον έρωτα, τον πόνο της ψυχής σου, τις αδικοχαμένες αγάπες καθώς και να παραδεχτείς τα λάθη σου. Σου εμπνέει μια στοργή άλλης λογής, μια στοργή που θυμίζει μάνα και μια ασφάλεια διαφορετική. Για του λόγου το αληθές βέβαια ας μη μας διαφεύγει ότι μια γυναίκα φίλη είναι η καλύτερη γκομενοπαγίδα.

Ξέρει πάντοτε τι θέλουν οι γυναίκες, ως γυναίκα κι η ίδια κι έχει τον τρόπο της να κάνει ένα άλλο θηλυκό να ζηλέψει χωρίς να πρόκειται ποτέ να σε παρεξηγήσει. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα μπορείς να προσεγγίσεις τη γυναίκα που γουστάρεις όταν έχεις την κολλητή σου εκεί κοντά. Σου δίνει αυτοπεποίθηση, κουράγιο και φυσικά δε θα αρνηθεί να παριστάνει ότι σε γουστάρει κι αυτή έτσι ώστε να δημιουργηθεί παιχνίδι.

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες, όσο κι αν κάποιοι το αμφισβητούν, έχουν μέσα τους το χαρακτηριστικό του κυνηγού κι όταν βέβαια βλέπουν ότι το θήραμά τους το διεκδικεί κι άλλη τότε είναι που τα δίνουν όλα. Έχεις λοιπόν από τη μία την κοπέλα που σου αρέσει και από την άλλη την κολλητή σου και ξαφνικά δημιουργείται μια διαμάχη με εσένα ως τρόπαιο. Μη φοβάσαι, ξέρει η φίλη σου πότε θα κάνει πίσω για να δώσει το τρόπαιο αλλού.

Άλλες φορές πάλι μπορεί να παριστάνει την κοπέλα σου, διότι όπως και να το κάνουμε το να είσαι σε σχέση έχει κύρος και προκαλεί λίγο περισσότερο τις γυναικείες ορμόνες, μετατρέποντας έτσι εσένα σε ξερολούκουμο στα βλέμματα διαφόρων κορασίδων. Μπορεί επάξια να λάβει τη θέση ενός άντρα αβανταδόρου, ως γνώστης και της απέναντι πλευράς.

Είναι πάλι ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθείς όταν θα πρέπει να διαλέξεις ρούχα, άρωμα, παπούτσια, στιλ στα μαλλιά, ακόμα κι εσώρουχα διότι ξέρει προφανώς τι προτιμούν οι γυναίκες. Ουκ ολίγες φορές έχω περάσει από ιερά εξέταση για το outfit που διάλεξα κι άλλες τόσες και περισσότερες σχετικά με το άρωμα που θα διάλεγα. Έχει το δικό της μοναδικό τρόπο η κολλητή σου να σε συμβουλεύει για τα πάντα.

Ξέρει εσένα κι απ’ την καλή κι από την ανάποδη, τι θέλεις, τι ζητάς και τι όχι και χάρη στο γυναικείο ένστικτο ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται να προσφέρεις. Είναι το άτομο στο οποίο θα στραφείς για να πάρεις μία γνώμη όταν ενδιαφέρεσαι για κάποια, που θα ρωτήσεις και θα περιμένεις καρτερικά το πράσινο φως της για να κάνεις κίνηση.

Ώρες-ώρες θα κάνει σαν τη μάνα σου και θα τις περνάει όλες από έλεγχο καλύτερο και πιο εξονυχιστικό κι απ’ τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο. Μη θυμώνεις, για το καλό σου το κάνει, βλέπεις, δε θέλει να κακοπέσεις.

Είναι μοναδικά πλάσματα οι γυναίκες που διαλέγεις για να έχεις φίλες σου. Σε αγαπάνε με έναν τρόπο ιδιαίτερο και μοναδικό που δεν υπάρχει στους κανόνες της φιλίας πουθενά γραμμένος. Σου φέρονται σαν το παιδί, τον άντρα και τον πατέρα τους συνάμα και σε αγαπούν σαν τον μικρό τους αδερφό. Νιώθω περήφανος που έχω στη ζωή μου γυναίκες φίλες διότι έχω δίπλα μου μάνες κι αδερφές να με φροντίζουν ανά πάσα στιγμή.

 

Επιμέλεια Κειμένου Θεοδόσιου Ραβανού: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Θεοδόσιος Ραβανός