Ένας μεγάλος αγώνας πραγματοποιείται καθημερινά στη ζωή όλων μας∙ να προλάβουμε το πρόγραμμα της δουλειάς, τα καινούργια projects, να ξεπεράσουμε τα όριά μας σε όλους τους τομείς. Να προλάβουμε να βρούμε χρόνο για την οικογένειά μας, να ‘μαστε σωστοί απέναντί τους, να βρούμε χρόνο και για τους φίλους μας αλλά και για τον εαυτό μας. Προσπαθούμε με όποιον δυνατό τρόπο να φτάσουμε την επιτυχία, την επιτυχία των ανθρώπων που θαυμάζουμε. Κυνηγάμε καθημερινά τους τίτλους και την πληρότητα, χάνοντας όμως τον βασικό στόχο: να γίνουμε ο άνθρωπος που θαυμάζουμε.

Πολλοί υπάρχουν εκεί έξω που επιφανειακά μας μοιάζουν επιτυχημένοι στη δουλειά τους, στην οικογενειακή τους ζωή, στη σχέση με τους φίλους τους αλλά και στα οικονομικά τους. Αν, όμως, τους παρατηρήσεις λίγο καλύτερα κι επικεντρωθείς στον τρόπο με τον οποίο πράττουν θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό ουσιαστικά δεν είναι επιτυχία, αλλά μηχανικές κινήσεις για να μπορέσουν να τα βάλουν όλα σε μία τάξη. Κι ίσως αυτές οι κινήσεις να μην είναι καθόλου αυθόρμητες αλλά φωτισμένες με προβολείς για να μπορούν οι υπόλοιποι να βλέπουν την επιτυχία τους.

Σταμάτα να κυνηγάς τον τίτλο του καλού επαγγελματία, του καλού συντρόφου, του καλού παιδιού. Σταμάτα να προσπαθείς για όλους χωρίς να αρνείσαι ποτέ τίποτα σε κανέναν. Αυτό σε βγάζει απ’ τον στόχο σου κι αυτός πρέπει να ‘ναι το να γίνεις ο άνθρωπος που πραγματικά θα θαυμάζεις. Ξεκίνα να κάνεις σωστά (για σένα) πράγματα, ξεκίνα να βάζεις όρια και κανόνισε το πρόγραμμά σου σύμφωνα με τα δικά σου «θέλω» και «πιστεύω». Οραματίσου τον άνθρωπο που θα ‘θελες να γίνεις. Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να γράφεις ποια είναι τα θετικά σου χαρακτηριστικά και ποια τα αρνητικά που θα ήθελες να αλλάξεις. Να ‘χεις υπομονή και να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη κάθε μέρα που ξυπνάς.

Όταν ξεκινήσεις να βάζεις στόχους για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, σύντομα η πορεία της ζωής σου θα αλλάξει. Θα καταλάβεις ποιους ανθρώπους έχεις πραγματικά δίπλα σου χωρίς να περιμένουν κάτι από εσένα. Θα καταλάβεις τις αντοχές και τα όριά σου στον επαγγελματικό τομέα, κι ίσως αυτό σε βοηθήσει να πας πιο ψηλά, γνωρίζοντας τον τρόπο που εσύ θα επιλέξεις να πραγματοποιήσεις. Θα γίνεις καλύτερος γονιός, δίνοντας στα παιδιά σου τα σωστά θεμέλια για τη δικιά τους ζωή. Βλέποντας εσένα και τον τρόπο με τον οποίο ζεις θα πορευτούν ανάλογα. Τα παιδιά διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους σύμφωνα με την οικογένειά τους, σύμφωνα με τον τρόπο που τα μεγαλώνουν. Θα γίνεις καλύτερος φίλος, ίσως όχι για όλους αυτούς που εσύ θεωρείς φίλους αλλά για τους αληθινούς. Ίσως είναι ένα μοναδικό άτομο, γιατί όταν βάλεις όρια και ξεχωρίσεις απ’ τη ζωή σου τους ειλικρινείς ανθρώπους θα καταλάβεις ποιους έχεις στα αλήθεια δίπλα σου. Ένα ξεκαθάρισμα και μια τακτοποίηση ανθρώπων κι επιθυμιών είναι η βάση για να κάνεις μία καινούργια αρχή. Να χτίσεις ένα καινούργιο μοτίβο κοντά σε όσα είσαι κι όσα θες να γίνεις.

Είναι πολύ όμορφο να ξεκινήσεις αυτή τη διαδρομή, είναι ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης, ένα ταξίδι που θα σε οδηγήσει να ανακαλύψεις τις πραγματικές ομορφιές της ζωής. Όταν, λοιπόν, σταματήσεις να κυνηγάς την επιτυχία κι επικεντρωθείς στο να γίνεις ο άνθρωπος που θαυμάζεις, τότε θα ‘ρθει η πραγματική επιτυχία από μόνη της. Να ‘χεις υπομονή και θέληση, αρετές που θα σε κάνουν ευτυχισμένο.

 

Συντάκτης: Νάσια Κάραλη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη