Η Selena Gomez είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της εποχής. Με τη θυελλώδη σχέση της με τον γνωστό τραγουδιστή Justin Bieber, τον χωρισμό τους, την καριέρα της στην Disney και την πορεία της στη μουσική βιομηχανία, με την επιτυχημένη επιχείρησή της, Rare Beauty, η Selena έχει καταφέρει να βρίσκεται πάντοτε στην επικαιρότητα. Αυτό όμως που την έχει κάνει να ξεχωρίζει στις καρδιές των θαυμαστών της, είναι η ουσιαστική αγάπη και η υποστήριξη που δείχνει απέναντι στις γυναίκες.

Και πώς θα μπορούσε να μην είναι αγαπητή; Κάθε πράξη που κάνει, κάθε ομιλία που δίνει, κάθε δημοσίευση που αναρτά στα social της, τα πάντα αφορούν την εξύμνηση της γυναικείας φύσης και την πίστη της στη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας. Ακόμα και η εταιρία της ονομάζεται Rare Beauty, υποστηρίζοντας την ύπαρξη της «σπάνιας ομορφιάς» και την αξία του εσωτερικού κόσμου κάθε ανθρώπου. Όπως, άλλωστε, είχε πει στη συγκινητική ομιλία που έδωσε στα βραβεία AMA’s του 2016, «δε θέλω να δω τα σώματά μας στο instagram, αλλά τι υπάρχει εδώ» αναφερόμενη στην καρδιά μας. Για ακόμη μια φορά, η Selena Gomez έγινε σύμβολο της γυναικείας διαφορετικότητας, καταδικάζοντας τον επιφανειακό χαρακτήρα των media και την εστίασή τους στην εξωτερική εμφάνιση. Γιατί, όπως αναφέρει, ο φωτογραφικός φακός έκανε τη ζωή της να μοιάζει ιδανική, ενώ η ίδια ήταν «εντελώς διαλυμένη ψυχικά», καθώς είναι ένα άτομο που υποφέρει από σωματικές και ψυχικές ασθένειες, καταστάσεις που όμως δεν επέτρεψε να σταθούν εμπόδιο στον τρόπο θέασης της ζωής.

Η αγάπη και ο σεβασμός της απέναντι στο γυναικείο φύλο, διαγράφεται ξεκάθαρα και μέσα από τους στίχους μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, του “Who says”. Το τραγούδι μιλά για την τελειότητα της κάθε γυναίκας καθώς και την ικανότητά της να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία της κατακτώντας τον κόσμο. Παρομοιάζει μάλιστα τις γυναίκες με έργα τέχνης που «δε βλέπουν το φως της μέρας». Βλέπουμε έφηβα κορίτσια αλλά και γυναίκες κάθε ηλικίας να τραγουδούν με δάκρυα στα μάτια, δείχνοντας εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα ευγνωμοσύνη στη Selena, που τους βοήθησε να δουν τον κόσμο μακριά από τα φίλτρα των μέσων, και να συνειδητοποιήσουν την αξία τους.

 

 

Όλα αυτά φαίνεται να αναιρούνται από την ίδια τη Selena Gomez, η οποία δηλώνει ότι «οι γυναίκες είναι κακές». Αναφέρει επίσης πως προτιμά να βρίσκεται γύρω από ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και με λογική, που δεν ενδιαφέρονται για το επίπεδο διασημότητάς της: «Μου αρέσει να έχω ανοιχτόμυαλους ανθρώπους γύρω μου, ανθρώπους με λογική, που δεν τους ενδιαφέρει τι κάνω. Μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα ολόκληρο πλήθος και να νιώθεις μόνος. Το παθαίνω ακόμα αυτό» . Γι’ αυτό άλλωστε οι καλύτεροί της φίλοι είναι ένας διευθυντής κάστινγκ, ένας παραγωγός κι ένας κτηματομεσίτης. «Είναι κλισέ, αλλά oι γυναίκες είναι κακές. Είναι ένας πολύ περίεργος ανταγωνισμός, από τη μία να βρίσκομαι με τα κουλ κορίτσια και την άλλη, εδώ. Δεν ξέρω πού πρέπει να ανήκω», ανέφερε σε συνέντευξή της.

 

 

Είναι πραγματικά οξύμωρο να βγαίνουν αυτά τα λόγια από το στόμα της ίδιας Selena Gomez που έχει γίνει μια από τις πιο αγαπητές διασημότητες όλων των εποχών- κυρίως από τις γυναίκες. Η αγάπη του κόσμου αποδείχθηκε και την περασμένη χρονιά, όταν ξέσπασε ένα ακόμη drama ανάμεσα στην ίδια και τη σύζυγο της πρώην σχέσης της, Hailey Bieber. Μετά από μία σειρά από αναρτήσεις της Hailey και των φίλων της, Kylie και Kendall Jenner, που άφηναν υπονοούμενα για προσβλητική συμπεριφορά προς τη Selena, εκατομμύρια κόσμου κινητοποιήθηκε προκειμένου να στηρίξει την τελευταία, με τη Hailey να χάνει ένα εκατομμύριο ακολούθους και τη Selena να περνάει την Kylie Jenner, κερδίζοντας 10 εκατομμύρια ακολούθους, και κάνοντάς τη τή γυναίκα με τους περισσότερους followers παγκοσμίως.

Πώς μεταφράζονται τα όσα είπε, λοιπόν; Μια ατυχής δήλωση ή ένα βέλος με συγκεκριμένο στόχο; Και, ναι, μια πρόταση δεν έχει τη δύναμη να αναιρέσει έναν αγώνα χρόνων, όμως, πώς είναι δυνατόν τέτοιες δηλώσεις να προέρχονται από μια γυναίκα που θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες του girl power; Από μία γυναίκα που, ακόμα και τις φορές που οι θαυμαστές της επιτίθεντο στη Hailey Bieber, εκείνη ήταν αυτή που την υπερασπιζόταν χωρίς να έχει κανέναν λόγο να το κάνει; Μπορεί αυτή η τόσο ευγενική και προσφιλής τραγουδίστρια, ένα σύμβολο του girl’s girl, να θεωρεί πραγματικά τις γυναίκες «κακές» προβαίνοντας σε ένα τόσο στερεοτυπικό μισογυνιστικό σχόλιο; Και -το κυριότερο- εξακολουθεί να είναι ένα τέτοιο σύμβολο ή μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε;

Συντάκτης: Δανάη Π.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου