Όταν σκέφτεσαι πώς θέλεις να είναι ο ιδανικός σύντροφος, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα, που δίνουν έξτρα πόντους στην τελική βαθμολογία. Να είναι ευγενικός, να είναι αυθόρμητος, μα πάνω απ’ όλα να έχει αίσθηση του χιούμορ.

Το τελευταίο χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο και ταυτόχρονα είδος υπό εξαφάνιση, όταν οι άνθρωποι ποντάρουν στη μοιραία, απρόσιτη φύση τους.

Γιατί είναι σημείο των καιρών μας, οι γυναίκες να κυκλοφορούν κατά κόρον με πατενταρισμένο μπλαζέ ύφος, ξεχνώντας πως, το να μπορούν να κάνουν αστεία, τους δίνει εμφανές προβάδισμα στο ερωτικό παιχνίδι.

Φαντάσου πως βρίσκεσαι σε ένα χώρο με πολύ κόσμο. Στα δεξιά σου είναι μια γυναικοπαρέα, στην οποία οι μισές από αυτές γελάνε και διασκεδάζουν και οι υπόλοιπες στέκονται απαθείς κοιτάζοντας το ποτό ή το κινητό τους. Ποια από τις δύο ομάδες νομίζεις ότι θα πλησιάσει πιο εύκολα ο αντρικός πληθυσμός;

Το χιούμορ και το γέλιο, που συνήθως προκύπτει από αυτό, δημιουργούν μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, έτσι όταν ο άλλος σηκώνεται ήδη αγχωμένος από την θέση του για να έρθει να σε γνωρίσει, θα προτιμήσει να κατευθυνθεί εκεί που θα τον κάνουν να αισθανθεί πιο άνετα, για να μπορέσει και αυτός να ξεδιπλώσει σιγά σιγά τον εαυτό του.

Ακόμα και στην ίδια παρέα να βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι, δύσκολα θα διαφωνούσε κάποιος: η χαμογελαστή και καλαμπουρτζού τραβάει σαφώς πιο εύκολα την προσοχή, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται και πιο ελκυστική στα μάτια των υπολοίπων.

Εκτός όλων αυτών δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το χιούμορ είναι και το απόλυτο εργαλείο για να σπάσει ο πάγος, να δημιουργηθεί ευκολότερα η πολυπόθητη οικειότητα μεταξύ σας, ενώ είναι και σωσίβια λέμβος στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της γνωριμίας ή και του ραντεβού συμβεί κάτι κωμικοτραγικό, όπως το να χύσει πάνω σου κρασί ή να σκοντάψεις ανεβαίνοντας στα σκαλοπάτια.

Βλέποντας το θέμα και λίγο πιο μακροπρόθεσμα, πέρα από το φλερτ και ο ίδιος ο δεσμός με μια κοπέλα που ξέρει να αστειεύεται θα είναι πολύ καλύτερος απ’ ό,τι με κάποια που βλέπει συνεχώς τη σοβαρή πλευρά των πραγμάτων.

Θα καταφέρνει να αποφορτίζει πιο εύκολα τους καβγάδες που ξεσπάνε ανάμεσα σας με κάποιο από εκείνα τα αστεία που σε κάνουν πάντα να γελάς, θα σε κάνει να ξεχνιέσαι τις μέρες που δεν θα αισθάνεσαι να είσαι στα πάνω σου, ενώ θα σε βοηθάει να χαλαρώνεις ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Δε θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσεις αν θα ταιριάξει με την παρέα σου και τις καφρίλες των κολλητών σου, ούτε αν θα προσβληθεί και πάρει τοις μετρητοίς τις κουταμάρες της μάνας σου, γιατί πολύ απλά θα δει την αληθινή διάσταση των πραγμάτων μακριά από υπερβολές και μελοδραματισμούς.

Το έξυπνο, επιτυχημένο και αιχμηρό σχόλιο είναι αν μην τι άλλο δείκτης ευφυίας και παρατηρητικότητας, συστατικά που κάνουν την συνταγή της κατάκτησης λίγο πιο γλυκιά. Ενώ το να ειπωθεί η κατάλληλη ατάκα, τη σωστή στιγμή, θέτει και το μυαλό του άλλου σε εγρήγορση, κάνοντας το σκηνικό όλο και πιο αφροδισιακό.

Για τον λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα σε πλησιάσει κάποιος, ή που θα κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, χαλάρωσε και άσε την χιουμοριστική πλευρά του εαυτού σου να βγει στην επιφάνεια.

Πίστεψέ με, αυτό είναι που θα σου δώσει εγγυημένα αποτελέσματα κι όχι αν το παίξεις «δύσκολη και μυστηριώδης» που φοριέται πολύ τελευταία.

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη