Το κείμενο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στο Sir Jorah, τον ιππότη του friend zone.

Ο Sir Jorah έχει δικαιολογία που παγιδεύτηκε για πάντα στο friend zone της Καλίσι. Όπως το ότι η Daenerys είναι μικρότερή του. Αρκετά. Και μεταξύ μας, έξω από τα κυβικά του. Και την περιτριγυρίζουν γαμπροί με κοιλιακούς πιο κοφτερούς και από τα σπαθιά τους.

Εσύ; Που βρέθηκες ξαφνικά παγιδευμένος στο friend zone της κολλητής σου αλλά κατά βάθος την έχεις πατήσει μαζί της, τι δικαιολογία έχεις;

Γιατί μη μου πεις ότι η Ελένη από τα Πετράλωνα έχει δράκους που θα σε φάνε. Μόνο οι φόβοι μας μας τρώνε. Και άλλη δικαιολογία δεν μπορείς να έχεις πέρα από αυτή. Ότι φοβάσαι.

Τι ακριβώς βέβαια μπορεί να φοβάσαι δεν το καταλαβαίνω. Γιατί στη τελική δεν έχεις να χάσεις τίποτα απολύτως. Ας το αναλύσουμε λίγο.

Καταρχήν ξεκινάμε από τη βαθιά μου πεποίθηση ότι ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα δεν μπορεί να υπάρχει κολλητή φιλία. Πάντα υποβόσκει ένα ερωτικό στοιχείο. Είναι φυσικό επόμενο από ένα σημείο και μετά να εμφανίζεται ερωτική έλξη. Τουλάχιστον από τη μία πλευρά. Είναι λόγω οικειότητας; Λόγω συνήθειας; Ίσως και τα δυο μαζί.

Και συνήθως αυτός που την πατάει είναι ο άντρας. Γιατί πρώτος αυτός, είναι θέμα άλλου κεφαλαίου. Και μετά βρίσκεται παγιδευμένος τόσο κοντά της, όσο και μακριά της. Και ύστερα έρχονται τα δύσκολα.

Τη βλέπεις να βγαίνει ραντεβού με άλλους. Να σαλιαρίζει μπροστά σου με τον εκάστοτε γκόμενό της. Να σου λέει μετά πόσο καλά περνάει μαζί του. Και πόσο ερωτευμένη είναι μαζί του. Μπορεί να φτάσει μέχρι και να σου ζητήσει να πάτε να ψωνίσετε μαζί. Εσώρουχα. Για να του κάνει έκπληξη.

Έφτασες στον πάτο. Κι όχι, δεν πάει παρακάτω.

Καιρός ν’ αρπάξεις την κατάσταση από τα μαλλιά. Και όχι, δεν μιλάω μεταφορικά. Θέλει αποφασιστικότητα το σκηνικό. Ναι. Εννοώ να τη φιλήσεις στην πρώτη ευκαιρία. Πριν βρεθεί ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος.

Μην ξεχνάς. Γνωρίζεστε τόσο καλά που δεν υπάρχει τρόπος ομαλής προσγείωσης. Πέφτεις χωρίς αλεξίπτωτο. Πιάσ’ την και μίλησε της. Πιάσ’ την και φίλα την. Ακόμα καλύτερα για μένα.

Γιατί ο στόχος εδώ είναι ένας και μόνο ένας. Πρέπει να σε δει διαφορετικά. Κι αν το μυαλό της γυναίκας έχει κολλήσει στο φιλικό, τότε πρέπει να τη ταρακουνήσεις πολύ για να πάρει μπρος. Να φάει ένα μεταφορικό χαστούκι.

Μπορεί να σου απαντήσει με κυριολεκτικό χαστούκι στο πρώτο φιλί. Ή να σε κοιτάζει σαν να ήρθες από τον Άρη. Να κάνει να σου μιλήσει μια εβδομάδα. Αλλά δε σε νοιάζει εσένα αυτό. 
Έκανες αυτό που ένιωθες. Ακολούθησες την καρδιά σου. Τι πιο σωστό από αυτό; Από την άλλη πάλι, φύτεψες το σπόρο της αμφιβολίας. Αυτόν που στο μυαλό της θα κουδουνίζει λέγοντας «βρε λες»; Τώρα εάν θα δώσει καρπούς ή όχι, εξαρτάται κι από το αν υπάρχει κάτι μέσα της για σένα.

Αλλά για να πάρεις μια απάντηση, πρέπει πρώτα να κάνεις την ερώτηση. Θα δεις τελικά ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η ερώτηση είναι που θα σε φτιάξει περισσότερο. Θα γουστάρεις που βγαίνεις έξω από τα όρια του βολέματός σου.

Υπάρχει και η πιθανότητα να τη χάσεις. Δεν αποκλείεται αυτή η εξέλιξη. Αλλά πρέπει να σκέφτεσαι πάντα τι μπορείς να κερδίσεις. Αν μπούνε στη ζυγαριά θα δεις ότι μόνο μια διέξοδος υπάρχει για σένα.

Να τη διεκδικήσεις με όλο σου το είναι.

Γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε όσο αναπνέουμε. Να κυνηγάμε και να διεκδικούμε τις γυναίκες που έχουμε ερωτευτεί. Με κάθε κόστος. Αλλιώς θα μας μείνουν απωθημένα και τα απωθημένα δεν είναι ποτέ καλοί σύμβουλοι στα επόμενα σταυροδρόμια της ζωής μας.

Βγες από το friend zone. Όχι αύριο. Χτες.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Κυριάκος