Όλοι οι single έχουν εκείνο το φιλικό ζεύγος που προσπαθεί να τους βρει αμόρε. Δεν έχει σημασία το αν θέλεις ή όχι. Με το στανιό θα σου κανονίσουν κάποιο προξενιό, το οποίο φυσικά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα χαρακτηρίζεται από το «είναι πολύ καλό παιδί».

Μια παρένθεση για να ξεκαθαριστεί μια και καλή κάτι στις απανταχού προξενήτρες. Το ζητούμενο είναι να βρούμε το σωστό, κακό παιδί κι όχι απλώς το καλό. Αυτό δηλαδή που θα τα πηγαίνει καλά με τις ιδιοτροπίες μας και που οι παραξενιές του θα πίνουν καφέ μαζί με τις δικές μας.

Οι εν λόγω φίλοι σου λοιπόν, θα κοιτάξουν μάταια να σε αποκαταστήσουν με εκείνο τον τύπο από το στρατό, που τώρα είναι πληροφορικάριος, μαζεύει καπάκια, μένει μαζί με τη μάνα του και παρότι έχει περάσει τα 30 έχει ακμή, ή με την κοπέλα από τη δουλειά που φέρνει κουλουράκια στο γραφείο, γελάει με το «Ρετιρέ», χορεύει καρσιλαμά αντί για τσιφτετέλι, διαβάζει Δημουλίδου και μυρίζει κεφτέδες. Εν ολίγοις, δε σου κάνει απαραίτητα και το έχεις καταλάβει από την πρώτη κιόλας φορά, τότε που τον γνώρισες σε εκείνο το άχαρο και βαρετό double date που κανόνισαν οι φίλοι σου.

Αλλά ελέω πίεσης, θα βγεις μια ακόμη φορά μαζί του, προκειμένου να βγάλεις την υποχρέωση και να σταματήσουν να σε πρήζουν οι άλλοι. Κι εκεί αρχίζεις και καταστρώνεις σχέδια για το πώς θα κανονίσεις το χειρότερο πρώτο ραντεβού, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να ξαναβρεθείτε! Το φύλο δεν παίζει ρόλο, αρκεί φυσικά να αναλάβεις εσύ εξ αρχής την πρωτοβουλία για το τι θα κάνετε και πού.

Η εύκολη και συνάμα πιο οικονομική λύση, είναι να πεις στον άλλον να έρθει σπίτι σου, όπου όμως θα φροντίσεις να παρευρίσκονται και οι γονείς σου, ίσως και καμιά θεία. Ό,τι και να έχει βάλει στο νου του ερχόμενος, αποκλείεται να περιμένει να αράξετε με το σόι σου, με το ξενέρωμα και την αμηχανία να οδηγούν εύλογα στην παταγώδη αποτυχία.

Εξίσου φτηνό είναι να ανέβετε στην Πνύκα, με ένα μπουκάλι μαυροδάφνη και να πάτε να αράξετε μαζί, ή έστω ακριβώς δίπλα, από τις παρέες με τα λυκειόπαιδα, τραγουδώντας κι εσύ δυνατά Πυξ-Λαξ, Βανδή και Justin Bieber.

Σουπερ αντι-ρομαντική τοποθεσία και η σπηλιά του Νταβέλη. Θα παροτρύνεις τον άμοιρο συνοδό σου να πάτε για εξερεύνηση. 

Μπορείτε επίσης να πάτε για πικ-νικ, φέρνοντας από την πλευρά σου μονάχα κουκιά, ρεβίθια, βολβούς και μουρουνόλαδο.

Εγγυημένη αποτυχία αποτελεί και το στριπτιζάδικο, αρκεί φυσικά να επιλεχθεί με βάση τις προτιμήσεις τις δικές σου. Τουτέστιν, τον άρρεν θα τον πας σε αντρικό και το θήλυ σε γυναικείο. Και θα πάρεις όπως και να έχει πριβέ χορό, ενώ θα επιμείνεις στο να κεράσεις και τον άλλον, έναν.

Άπαξ και είναι της κουλτούρας, μια επίσκεψη στο Δελφινάριο θα μετουσιωθεί σε γροθιά στο πολιτιστικό του στομάχι. Αν από την άλλη δεν είναι, τότε κατευθύνεσαι προς ένα από αυτά τα ανεξάρτητα θέατρα, που έχουν πέντε-δέκα καρέκλες κι ένα μονάχα ηθοποιό που επιδίδεται σε κάποιον υστερικού τύπου μονόλογο. Για σιγουριά πάντως, υπάρχει και το κουκλοθέατρο.

Άλλη λύση είναι να πεις πως θα βγείτε για φαγητό, αλλά να πάτε στην κρεαταγορά για πατσά, στο όρθιο, ή στα Mac Donald’s όπου θα παραγγείλεις το παιδικό γεύμα.

Μάθε τι μουσική ακούει και πήγαινέ τον στο ανάλογο μέρος. Γουστάρει Μποφιλιουχαρουλομπαλαφομουζουράκηδες; Τράβα τον σε συναυλία Slayer. Είναι rock; Κλείσε εισιτήρια για το εκατοστό αποχαιρετιστήριο live των Active Member. Λικνίζεται με τσιφτετέλια; Βουρ για Μέγαρο. Δεν ασχολείται καθόλου; Βάλε του Κοργιαλά.

Θες κίνηση ρουά ματ; Σκάτε στην παραλία μες στο καταχείμωνο, κουβαλάς κουβαδάκι και μπρατσάκια και τον βάζεις να φτιάξετε καστράκια.
Δώσε ραντεβού εφτά το πρωί και πήγαινέ τον στην εκκλησία!

Αν γνωρίζεις a priori πως ο άλλος δεν ασχολείται με αθλητικά, τον πας στο γήπεδο και πάνω στο τζέρτζελο, χτυπάς κι ένα κατεβατό βρισίδια, έτσι για το εφέ. Στο ίδιο μοτίβο υπάγεται και ο ιππόδρομος.

Αν δε θες να τρέχεις σε αγώνες όμως, υπάρχει και το προποτζίδικο!

Φαντάσου να αράξετε με το date σου και να παίζετε Kino.

Τέλος, μια επίσκεψη σε παράνομη λέσχη πόκερ θα λειτουργούσε ιδιαίτερα αρνητικά, αλλά εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσεις αρκετά χρήματα, οπότε θέλει σκέψη πρότινος.

Οκ, σαφώς υπάρχουν και πιο βατοί τρόποι, όπως φυσικά και η επιλογή του να μη βγεις καθόλου με τον άλλον και να τον γειώσεις ευγενικά, μιας και δε σου φταίει σε κάτι. Από την άλλη όμως, δίνεις ένα εξαιρετικό έμμεσο μήνυμα στις κακές προξενήτρες, οι οποίες δε θα σε ενοχλήσουν ύστερα από όλα αυτά, για καιρό. Κι αν υφίστανται καλύτερες ιδέες, για χειρότερα πρώτα ραντεβού, είναι καθόλα ευπρόσδεκτες.

 

Επιμέλεια Κειμένου: Σοφία Καλπαζίδου

 

Συντάκτης: Στέφανος Στεφανόπουλος