Το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι με γοργούς ρυθμούς. Η ανάσα βγαίνει κοφτή και η καρδιά ανεβάζει ταχύτητες. Τα νύχια μπήγονται στο εσωτερικό της παλάμης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσεις μερικά πολύτιμα δευτερόλεπτα διαύγειας. Τα νεύρα σου έχουν χτυπήσει κόκκινο και πραγματικά κοπιάζεις να μην ανοίξεις τώρα το στόμα σου και κατεβάσεις όλο τον οχετό που έχεις μαζεμένο.

Μέσα σε αυτό το απειροελάχιστο χρονικό διάστημα μεταξύ απραξίας και βιβλικής καταστροφής, σκέψεις βολίδες πυρπολούν το οξύθυμο μυαλό σου. Προτού πράξεις, οφείλεις να σκεφτείς. Μετράς επιλογές και πιθανά σενάρια μπας και η κατάσταση λύνεται δίχως αιματοχυσία.

Μέσα στην απόλυτη σιωπή κοιτάς τον άνθρωπο που σε έφερε σε αυτή την κατάσταση. Αυτός είναι υπεύθυνος που είσαι ταύρος εν υαλοπωλείο. Εσύ μια χαρά ήσουνα προτού εκείνος πει ή κάνει τη βλακεία του. Πάνω απ’ το κεφάλι του σχηματίζεται ένα φωτιζόμενο κόκκινο θαυμαστικό που σου κάνει νόημα να επιτεθείς. Φταίει και θα πληρώσει. Η λύση είναι μία. Φόνος. Όσο τον επεξεργάζεσαι σκέφτεσαι όλα τα πιθανά σενάρια για να τον βγάλεις απ’ τη μέση.

Πιστόλι δεν έχεις, αλλά και να είχες θα έκανε θόρυβο, θα άκουγαν οι γείτονες και θα σε μπουζουριάζανε προτού να πεις κύμινο. Μαχαίρι σκέφτεσαι και προσπαθείς να θυμηθείς που έχεις κρύψει εκείνο το καλό, το πριονωτό με την κοφτερή λεπίδα. Μπα. Ούτε το μαχαίρι φαντάζει ιδανικό. Θα ούρλιαζε το κάθαρμα, θα λέρωνε και το πάτωμα κι επειδή έχεις δει και πολύ CSI, θα βρίσκανε αμέσως πως εσύ είσαι ο δολοφόνος. Τα χάπια αργούν να δράσουν, ποντικοφάρμακο δεν έχεις γιατί δεν έχεις ποντίκια και πού να τρέχεις να κρύψεις και το πτώμα τώρα μες τις ερημιές. Σενάριο φόνος απορρίπτεται λόγω απελπιστικής βαρεμάρας, έλλειψης φαντασίας και υπέρμετρου εγωισμού. Σιγά που θα του κάνεις τη χάρη να μπεις στη φυλακή.

Η σκέψη σου τρέχει πιο γρήγορα απ’ τη σκιά σου. Ο εχθρός πρέπει να κατανοήσει το λάθος του και να μην το επαναλάβει. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετανοήσει ένας άνθρωπος και να μην στη ξαναφέρει μπαμπέσικα; Το σεξ περνάει απ’ το μυαλό σου με ταχύτητες φωτός. Θα μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που σου άναψε τα λαμπάκια, καθώς εσύ θα ανάβεις ό,τι μπορείς να ανάψεις πάνω του.

Αν το σκεφτείς καλύτερα, όλοι οι μεγάλοι τσακωμοί ανάμεσα στα δύο φύλα ξεθυμαίνουν με έναν ωραιότατο οργασμό. Θες να του σπάσεις τα μούτρα, θέλει να σου αστράψει δυο χαστούκια, κανείς δε χωνεύει τον άλλο αυτή τη στιγμή. Είναι ευκαιρία να τον βάλεις κάτω και να ξεσπάσεις πάνω του όλη την ένταση που κουβαλάει το κορμί σου. Εάν φταις εσύ, μέχρι να τελειώσετε θα σου έχει δώσει συγχωροχάρτι. Εάν φταίει ο άλλος, μέχρι να τελειώσετε θα σου έχει πει συγγνώμη μόνο από φόβο μη σε χάσει. Βίαιο κι άγριο σεξ επανασύνδεσης. Not bad. Not bad at all.

Είναι πολύ πιθανό, όχι σεξ να μην κάνετε αλλά να μη θέλετε καν να κοιτάξετε ο ένας τον άλλο. Εάν οποιοσδήποτε άνθρωπος, γυναίκα ή άντρας, θύτης ή θύμα δεν ψήνεται να σεξουαλιστεί και να λήξει το θέμα εκεί, τα πράγματα είναι σκούρα και το μυαλό καταλήγει στην τρίτη και καθόλου λιγότερο σημαντική, λύση.

Σοκολάτα. Τα λάθη είναι για τον άνθρωπο και η σοκολάτα για όλους. Σφαχτήκατε, άκρη δε βρήκατε κι εσύ πρέπει κάπου να ξεσπάσεις.  Η κατάσταση είναι δύσκολη και ο χαρακτηρισμός της σχέσης, περίπλοκος. Το μόνο ασφαλές καταφύγιο στον κόσμο είναι η σοκόλαση. Φάρμακο εκτάκτου ανάγκης κι επίδεσμος πρώτων βοηθειών. Αυτή είναι εδώ για σένα. Πωλείται παντού, όλο το εικοσιτετράωρο και σε συμφέρουσα τιμή. Υγείας, γάλακτος, γεμιστή, λευκή, με τζάτζαλα, μάτζαλα και λοιπά διακοσμητικά. Δε θα φέρει αντίρρηση, δε θα σε κρίνει, δε θα βγάλει άχνα. Θα κάτσει εκεί, φρόνιμα- φρόνιμα να την καταβροχθίσεις και να βγάλεις το άχτι σου. Ίσως μετά τη γουρουνιά, μπορέσεις να σκεφτείς καθαρά και να σηκώσεις λευκή σημαία στον αντίπαλο.

Μεταξύ μας, εγώ θα φλέρταρα λίγο περισσότερο με την ιδέα του φόνου, αλλά αν εσένα τίποτε απ’ τα παραπάνω δε σε έκανε να χαμογελάσεις ή δε σου φάνηκε χρήσιμο, λυπάμαι αλλά τζάμπα παιδεύεσαι. Μη χάνεις το χρόνο σου. Τα πράγματα είναι απλά και τα σενάρια τρία.

Αν δεν μπορεί να λυθεί με φόνο, σεξ ή σοκολάτα, δε λύνεται.

 

 Επιμέλεια Κειμένου Κατερίνας Χήναρη: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Κατερίνα Χήναρη