Ωραία. Τον κέρδισες, είναι δικός σου πλέον. Ολοκληρωτικά. Από εμένα δεν έχει τίποτα να θυμάται γιατί ξανά ερωτεύτηκε και η πληγωμένη του καρδιά ελπίζει πάλι. Πώς το ξέρω θα με ρωτήσεις τώρα. Το ξέρω, γιατί τον ξέρω καλά. Τις κινήσεις του. Τα νεύματα και τις αντιδράσεις του. Το πότε σηκώνει το φρύδι γιατί ενοχλήθηκε και πότε για πλάκα. Πίστεψέ με, ξέρω κάτι παραπάνω για αυτόν από εσένα. Ακόμη τουλάχιστον.

Άσε με λοιπόν, να στον γνωρίσω. Να στον γνωρίσω εγώ, που τον ξέρω λίγο καλύτερα και όχι γιατί είμαι η καλή πρώην, που τον αγαπάει και θέλει να είναι καλά. Ούτε γιατί είμαι καλόψυχη. Δεν είμαι η μητέρα Τερέζα, ούτε αγαπάω όλον τον κόσμο. Είμαι απλά μία πρώην. Αυτή η μία που έδειξε λίγη πίστη παραπάνω, ενώ δεν έπρεπε. Τέλος πάντων όμως, δε θα μιλήσουμε για εμένα. Εγώ είμαι αυτή που είμαι και εσύ αυτή που είσαι.

Και αν ακόμα αναρωτιέσαι γιατί θέλω να στον γνωρίσω και να σου πω τα κρυφά του σημεία, στο ξεκαθαρίζω από τώρα, ο λόγος είναι καθαρά εγωιστικός. Για ακόμα μία φορά εγωιστικά θα φερθώ για να με προστατεύσω. Δε θα σου γλείψω τα αυτιά για να γίνει λίγο πιο ανώδυνο και να ξεμπερδεύουμε.

Εσύ, όντας ερωτευμένη, να μάθεις με τα μάτια μου τα κρυφά του σημεία και να ξέρεις πώς να τον χειριστείς. Αυτός, όντας ενθουσιασμένος με εσένα, να τρελαθεί. Να τον κάνεις να με ξεχάσει ολοκληρωτικά και πλέον να υπάρχεις μόνο εσύ γι’ αυτόν.

Και εγώ, όντας στο περιθώριο, να ξέρω ότι εγώ σας έχτισα. Εγώ σας βοήθησα. Έτσι για το γαμώτο. Και έτσι, γιατί είμαι γυναίκα που δε μου αρέσει να ξεχνιέμαι και το σημάδι μου πρέπει να μένει κάπου ανεξίτηλο. Έτσι λοιπόν, για το γαμώτο.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, που έχεις απέναντί σου δεν είναι όποιος κι όποιος. Μην τον υποτιμήσεις ποτέ. Μην προσπαθήσεις να τον μειώσεις. Δεν αφήνει περιθώριο η περηφάνια του και η ξεροκεφαλιά του. Δεν μπορείς να τον παίξεις έτσι απλά. Χρειάζεται υπομονή και χρόνο. Άκουσε με λοιπόν προσεκτικά.

Ξέρει τι θα κάνεις πριν καν το σκεφτείς. Ισχυρογνώμων και εγωιστής. Θα σε τρελάνει με τα πιστεύω του, τα οποία είναι λίγα και καλά. Κάθετος και απόλυτος. Δε θα μπορέσεις τόσο εύκολα να του αλλάξεις γνώμη και αυτός ό, τι και να του λες, πάντα θα κάνει το δικό του. Δύσκολος έτσι; Μη σε τρομάζουν όμως όσα σου έχω πει μέχρι τώρα. Μπορεί να αλλάξει και το ξέρω.

Αν τον πειράξει κάτι, δε θα σου κάνει ποτέ φασαρία μπροστά σε άλλους. Αγέρωχος και ήπιος. Θα σε νευριάζει το ύφος του αυτό. Γιατί δεν ξεσπάει; Γιατί δεν κάνει κάτι; Μην πέσεις στην παγίδα. Τα κρατάει όλα μέσα του, βαθιά.

Και αλίμονο αν έρθει η ώρα να στα χτυπήσει. Θα σου δώσει χρόνο να τα αλλάξεις, αλλά πρόσεχε να το καταλάβεις. Γιατί εσύ θα νομίζεις πως τον κάνεις ό,τι θέλεις. Ότι τον παίζεις και ότι αυτός δεν το καταλαβαίνει. Καημένη μου, μη σου περάσει αυτό από το μυαλό. Το έχασες το παιχνίδι.

Έχει πολλά αρνητικά ο άτιμος, αλλά αυτό είναι που τον κάνει μαγευτικό και σε ελκύει. Το μυστήριο που αποπνέουν τα μάτια του, αυτό το βαθύ παρελθόν που θέλεις να ανακαλύψεις. Η ντροπαλότητα που βγάζει το σώμα του, φαίνεται από μακριά στις κινήσεις του και σε κάνει να θέλεις να τον έχεις συνέχεια αγκαλιά και να τον προστατεύεις.

Δε ντρέπεται. Απλά είναι πολύ ταπεινός. Και να θυμάσαι ότι όσο είσαι μαζί του, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα και κανέναν. Και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, θα βρει τρόπο να σε προστατεύσει. Πάντα βρίσκει τον τρόπο αυτός.

Υπομονή και επιμονή. Αυτά είναι τα πιο βασικά συστατικά. Ανοχή στα πικάντικα αστεία του, τα οποία έχουν τον τρόπο να προσβάλουν τον άλλον και αυτός να επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει. Έτσι είναι και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις.

Και να τον μαλώνεις κάπου-κάπου, του αρέσει. Να τον συμμορφώνεις και να του πας κόντρα, εκεί που χρειάζεται. Αυτός θέλει τη γυναίκα που είναι δίπλα του, να είναι δυναμική, να μην την αγγίζει τίποτα. Να μη φοβάται τίποτα. Γι’ αυτό μη δείχνεις αδυναμία και μη ζουζουνίζεις. Θέλει τη γυναίκα του τρελή και αδίστακτη. Να μπορεί να ακινητοποιεί τους πάντες γύρω της με ένα βλέμμα και με καμάρι να λέει: «Αυτή η γυναίκα είναι δική μου».

Ένα ακόμα μυστικό για να τον κάνεις να τρελαθεί, είναι να είσαι τρελή. Με όλη τη σημασία της λέξης. Να τον ξεσηκώνεις να κάνετε πράγματα που μόνο η φαντασία σου μπορεί να σκεφτεί.

Να τον διεκδικείς και να κάνεις σκηνές ζήλιας. Το αγαπημένο του. Του αρέσει να βλέπουν όλοι ότι η γυναίκα η δική του, αν θέλει, μπορεί να βάλει σε όλα φωτιά και να τα κάψει. Να του πηγαίνεις κόντρα και να του φωνάζεις, αρκεί να μην τον εκθέσεις. Όταν είστε οι δυο σας μόνο. Να του φωνάξεις τόσο, ώστε να απενεργοποιηθούν τα νεύρα σου. Για να τρομάξει και να κάνει τα πάντα για να συνέλθεις.

Αυτός είναι. Ένα τρελός και παλαβιάρης, που ψάχνει μπελάδες και τους βρίσκει συνέχεια. Έτσι θέλει και την κοπέλα του. Ένα μεγάλο μπελά. Να μην ξέρει τι να κάνει, να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Και όταν τα καταφέρεις αυτά, να είσαι σίγουρη πως θα γίνει δικός σου. Και τα μάτια του δε θα ξεφεύγουν πέρα από το ύψος σου. Αυτός είναι. Διάβασε καλά αυτά τα λόγια, αν θες να τον κάνεις δικό σου. Γιατί τον ξέρω λίγο παραπάνω από εσένα, τουλάχιστον για την ώρα.

Συντάκτης: Στέλλα Σεπέρα
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή