Article of the day: Η Κατερίνα Κεχαγιά σε μια ειλικρινή καταγραφή όλων των «εγώ θέλω».  Δες εδώ το άρθρο.

pillow781

Κεφάλαιο πρώτο ραντεβού. Μεγάλο, με πολλές πληροφορίες που βοηθούν όμως αρκετά. Ερχόμαστε κοντά με έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει ή που θα θέλαμε να γνωρίσουμε, καθένας για δικό του λόγο. Είναι πολλά αυτά που περνούν από το μυαλό μας και άλλα τόσα αυτά που μπορεί να συμβούν. Μπορεί να θέλουμε το κάτι παραπάνω, αλλά να μην αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο για δικούς μας λόγους ή μπορεί να καταλάβουμε πως το ειδύλλιο δεν πρόκειται να κρατήσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται απ’ τη στιγμή που κανονίζεται το πρώτο ραντεβού, το οποίο μπορεί να έρθει εύκολα ή με πολύ κόπο κι ιδρώτα. Η πρώτη επαφή είναι σημαντική. Προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε τον άλλον δείχνοντας τον πραγματικό μας εαυτό, παρουσιάζοντας κάποια στοιχεία που δεν είναι απόλυτα δικά μας και αποκρύπτοντας κάποια άλλα που θα θέλαμε να μείνουν στο ντουλάπι και να μην εμφανιστούν απ’ το πρώτο γεια. Η διαδικασία του φλερτ είναι γλυκιά, όμως πολλές φορές το μυαλό δε ζει μόνο για το τώρα, αλλά κάνει σενάρια και ταξιδεύει στο μέλλον. Σκέφτεσαι πώς θα προχωρήσει το μεταξύ σας και τι κουβέντες θα ανταλλάξετε τα επόμενα λεπτά. Προσπαθείς να διακρίνεις εκείνα τα πρώτα σημάδια που θα σου δείξουν αν η επιλογή σου είναι κατάλληλη ή αν πρέπει να φύγεις νωρίς, πριν δεθείς κι οι επιπτώσεις στην ψυχολογία σου είναι μεγαλύτερες. Παλεύεις να καταλάβεις τι ακριβώς αισθάνεσαι για το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου, αν θες κάτι ακόμα και τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις γι’ αυτό. Πολλές φορές όμως ο ενθουσιασμός της στιγμής σε κάνει να είσαι λίγο παραπάνω εκδηλωτικός και δεν είναι όλοι έτοιμοι για εκδηλώσεις λατρείας από τόσο νωρίς.

 

 

Μέσα στην όλη έξαψη, την επιθυμία και την ένταση της στιγμής, μια κίνηση δεν είναι καθόλου δύσκολο να προκύψει χωρίς να την έχεις προσχεδιάσει. Τώρα το αν θα ‘ναι μόνο ένα φιλί ή κάτι παραπάνω, εξαρτάται. Όταν όμως ο ένας πλησιάζει κι ο άλλος απομακρύνεται, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δε θέλει, στην ατμόσφαιρα επικρατεί αμηχανία, το μεταξύ σας κλίμα κάπως παγώνει και χάνεται όλη η μαγεία του ραντεβού. Το θέμα όμως είναι να καταλάβουμε τους λόγους που κάποιος απομακρύνεται κι όχι να εστιάσουμε στο ότι χάλασε μια στιγμή. Αν το πρόσωπο κάνει κίνηση κι εμείς τραβηχτούμε, μπορεί να περάσουμε μηνύματα που θα παρεξηγηθούν, να καταλάβει πως το ενδιαφέρον δεν είναι αμοιβαίο. Φυσικά μπορεί αυτό ακριβώς να θέλουμε να δείξουμε, κάτι να μη μας άρεσε και να προσπαθούμε να απομακρύνουμε το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας και να μη δώσουμε περισσότερο θάρρος. Αυτό είναι θεμιτό και καλύτερα να μην περάσουμε σήματα που θα παρερμηνευτούν, όμως τι γίνεται όταν γουστάρουμε αλλά εκείνη τη στιγμή κάτι μας κρατάει πίσω;

Το ότι δε δεχτήκαμε να συνεχίσουμε το χάδι, το φιλί ή την κίνηση του άλλου, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το άτομό του. Γι’ αυτό κι αν στο φιλί σου πει όχι, δε χρειάζεται την επόμενη μέρα να ξεκόψεις. Μπορεί το άτομο που έχεις απέναντί σου να μη νιώθει έτοιμο να προχωρήσει και να αφεθεί από τόσο νωρίς, να θέλει να γνωριστείτε καλύτερα προτού αναπτύξετε στενή επαφή. Επομένως, μην το πάρεις ως απόρριψη, ειδικά αν η όλη στάση του δείχνει ότι έχει απολαύσει την παρέα σου και θέλει να ξαναβρεθείτε. Δε χρειάζονται όλοι τον ίδιο χρόνο για να προχωρήσουν. Φυσικά μπορεί να μην είναι εύκολο να θίξεις το θέμα εξαρχής και να δηλώσεις πως δεν είσαι ακόμα για κάτι παραπάνω, αλλά αν ο άλλος κάνει κίνηση και απομακρυνθείς εξήγησέ του τον λόγο, ώστε να μην υπάρχουν μεταξύ σας παρεξηγήσεις. Εξάλλου όταν ο άλλος βρίσκει το θάρρος να σε προσεγγίσει κι εσύ εκείνη την ώρα τον αποφύγεις και δεν του δώσεις το πράσινο φως, πληγώνεται κατά κάποιο τρόπο ο εγωισμός του και το παίρνει σαν προσωπική ήττα. Έτσι, μπορεί να σκεφτεί πως δεν αξίζει να ασχοληθεί παραπάνω ή πως η συγκεκριμένη ιστορία πρόκειται να τον πληγώσει, με αποτέλεσμα να κάνει πίσω σε κάτι που θέλει. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ακόμη κι αν ταιριάζετε, το μεταξύ σας να μην τραβήξει, επειδή μια κίνηση δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το συμπέρασμα είναι να μη βιαζόμαστε, να δίνουμε χρόνο στις καταστάσεις και να μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Δε χρειάζεται να ξεκόψουμε ή να το θεωρήσουμε απευθείας απόρριψη αν κάποιος στο πρώτο ραντεβού δε δέχτηκε να μας φιλήσει ή να μας αγκαλιάσει. Μπορεί εκείνη την ώρα να το κάνεις εκείνη επειδή το νιώθεις και επειδή ο αυθορμητισμός σου το επιβάλλει, όμως πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως κάποιοι προχωράνε με άλλους ρυθμούς. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το να το συνεχίσεις να προσπαθείς θα βγάλει κάπου ή αν είναι καλύτερα να απομακρυνθείς και να πας γι’ άλλα.

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.