Φυσικά είναι λογικό κι επόμενο ότι πολλές φορές οι συμπεριφορές του γυναικείου φύλου μας μπερδεύουν και μας αποπροσανατολίζουν. Συχνά όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να πρέπει να αποσαφηνίσουμε την εκάστοτε συμπεριφορά που φαντάζει αλλόκοτη στο μυαλό μας. Κι άλλες τόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε για να δείξουμε σε μια γυναίκα -που μας ενδιαφέρει- ότι την καταλαβαίνουμε κι ότι θέλουμε και μπορούμε να σταθούμε δίπλα της.

Σίγουρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε όλους τους συνειρμούς και τους προβληματισμούς που δημιουργεί το γυναικείο μυαλό, όπως άλλωστε κι οι γυναίκες ενδεχομένως δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποιες δικές μας σκέψεις. Είναι απολύτως λογικό και δεν πρέπει να μας τρομάζει. Αντιθέτως, η διαφοροποίηση στον τρόπο σκέψης παρουσιάζει ενδιαφέρον. Θα ήταν άκρως βαρετό αν οι γυναίκες σκέφτονταν σαν εμάς άλλωστε.

Επομένως, αντί να προσπαθούμε συνεχώς να διεισδύσουμε στο μυαλό μιας γυναίκας και να την καταλάβουμε, ίσως απλώς πρέπει να της δείξουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας. Συνήθως, μέσα στην προσπάθειά μας να αντιληφθούμε τι σκέφτεται, χάνουμε αυτό που πραγματικά ζητάνε οι γυναίκες -αλλά και γενικότερα οι άνθρωποι- για να νιώθουν ευτυχισμένοι, την αγάπη. 

Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς τι εννοεί με τη φράση που μόλις είπε και σε προσέβαλε ή για ποιο λόγο είχε νεύρα το προηγούμενο βράδυ, απλώς μην πεις τίποτα. Τα λόγια είναι περιττά μερικές φορές και καταστρέφουν την ουσία των πραγμάτων. Πάρ’ την μία αγκαλιά και πες της ότι όλα θα πάνε καλά. Αν είστε μαζί, γιατί να μην πάνε όλα καλά άλλωστε.

Ασ’ την να ξέρει πόσο νοιάζεσαι για εκείνη. Δείξε της πόσο φοβάσαι να τη χάσεις. Κι αν συχνά αμφιβάλλει για τα συναισθήματά σου ή θεωρεί ότι δε νιώθεις γι’ αυτήν όσα ένιωθες, με μικρές σου πράξεις μην της αφήνεις περιθώρια αμφιβολίας. Μην κουραστείς ποτέ να της δείχνεις πόσο την αγαπάς και τη θέλεις στη ζωή σου. Αν μια γυναίκα νιώθει σημαντική δίπλα σου, ποτέ δε θα ψάξει να βρει την σημαντικότητά της δίπλα σε κάποιον άλλο.

Κι αν έρχονται στιγμές που κουράζεσαι, μην αγανακτείς. Συζήτησε μαζί της ό,τι σε απασχολεί. Μην ξεχνάς ότι όπως εσύ θέλεις να την κάνεις να νιώθει καλά, έτσι κι αυτή θέλει να σε βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στη ζωή σου. Έτσι, άλλωστε, νιώθει ότι αποτελεί κομμάτι της. Όταν νιώθει ότι ο ρόλος που παίζει στη ζωή σου είναι καθοριστικός.

Αφιέρωσε χρόνο μόνο για εκείνη. Πηγαίνετε μια βόλτα ή δείτε μια ταινία. Κι αν τύχει να τσακωθείτε -διότι κι αυτό είναι λογικό να συμβεί- δείξε ότι πραγματικά όπου υπάρχει αγάπη δε χωράνε αρνητικά συναισθήματα. Κι αυτό θα επιτευχθεί αν δεν ξεχάσεις ποτέ πόσο τη θέλεις στη ζωή σου. Αν δεν ξεχάσεις πόσο την κυνήγησες και πόσο ενδιαφέρεσαι για εκείνη.

Γιατί οι γυναίκες αυτό θέλουν. Αγάπη. Αν δεν μπορείς να τις αγαπήσεις, δε θα μπορέσεις να κρατήσεις κάποια στη ζωή σου. Αν είσαι ικανός να τις αγαπήσεις τότε δεν υπάρχει λόγος να μπεις στη διαδικασία να τις καταλάβεις, διότι δε χρειάζεται. Με την πάροδο του χρόνο θα σε βοηθήσουν από μόνες τους να το καταφέρεις.

 

Επιμέλεια Κειμένου Θάνου Κουλουβάκη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Θάνος Κουλουβάκης