Άνθρωπος, παράξενο πλάσμα. Έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με την ομιλία κι επιλέγει να μην το κάνει για να μυρίσουμε τα νύχια μας. Σε όλους αρέσει το παιχνίδι και η ίντριγκα δε λέω, όμως κάποτε όλοι μεγαλώνουμε και ξεπερνάμε αυτήν τη φάση.

Είναι κάποιοι που για κάποιον άγνωστο λόγο πιστεύουν πως ό,τι κάνουμε, ό,τι πούμε και όποια αντίδραση και να έχουμε είναι αποκλειστικά λόγω της ύπαρξής τους. Κουφό; Κι όμως.

Σας έχω νέα. Λέγεται ήλιος και η γη περιστρέφεται γύρω από αυτόν κι όχι από εσένα. Εκπληκτικό;

Βγαίνω έξω για να διασκεδάσω με την παρέα μου και τους κολλητούς μου, όχι γιατί μπορεί κάπου, κάποτε να σε δω. Και επειδή τελικά είσαι και εσύ εκεί, σου μπαίνει αμέσως η ιδέα πως ήρθα για να σε δω και να με δεις. Το στέκι μου είναι φίλος, είναι επόμενο πως θα με βρεις εδώ. Συνεχίζοντας πάω στο μπαρ να πάρω ποτό και εσύ με απίστευτη σιγουριά λες πως πήγα στο μπαρ για να σου ανακοινώσω με τρόπο πως είμαι και εγώ εδώ, όχι πως πήγα για tequila shots. Είναι και κομματάκι εγωκεντρικό αυτό, δε νομίζεις;

Επειδή εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει να είσαι ευθύς και να επικοινωνείς χωρίς σπόντες και δόλιους τρόπους, δε σημαίνει πως κι εγώ έτσι έχω μάθει να συμπεριφέρομαι. Αν σε θέλω θα με βρεις έξω από σπίτι σου για να σου το πω, αν σε απεχθάνομαι θα σου το δείξω χωρίς ντροπές και υπονοούμενα κι αν θέλω να σου πω κάτι, θα σου στείλω μήνυμα και δε θα βάλω status στο facebook. Σε λίγο θα νομίζεις ότι έπιασα δουλειά σε συγκεκριμένο μαγαζί, γιατί είναι σαράντα λεπτά από το σπίτι σου και θέλω να περνάω από εκεί στις 8 το χάραμα.

Η ζωή μου δεν εξαρτάται από σένα που νομίζεις πως το βράδυ πριν κοιμηθώ ετοιμάζω σχέδια και πλάνα για το πώς θα σου τραβήξω την προσοχή αύριο. Η ζωή μου εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα και από αυτούς που επέλεξα να τη ζουν πλάι μου.

Ανεβάζω τραγούδι ερωτικό κι εσύ νομίζεις πως είμαι σπίτι και κόβω φλέβες. Μέχρι και τις μουσικές μας επιλογές, θα τις μεταφράσετε σε κάτι άλλο, εκτός απ’ το ότι μας αρέσει το τραγούδι. Κι εγώ βλέπω τι ανεβάζει ο κόσμος, αλλά δεν νομίζω πως θυμήθηκε η Μαρία τη μέρα που τσακωθήκαμε στο δημοτικό και θέλει να μου τα χώσει από το facebook.

Ξέρεις τι όμορφο πράγμα είναι να κάνεις αυτό που θέλεις μόνο για την πάρτη σου; Θα βγω και θα πιω, γιατί αυτό μου αρέσει, όχι γιατί έτσι θα σου τραβήξω την προσοχή. Είναι το λιγότερο ντροπή και ασέβεια να επεμβαίνεις στη ζωή μου, επειδή υπέθεσες ότι αυτό ζητάω κι ότι με τη συμπεριφορά μου σε προκάλεσα και σε προσκάλεσα.

Εσύ ασχολείσαι μαζί μου που νομίζεις ότι ασχολούμαι μαζί σου. Τα πράγματα είναι απλά, δεν έχω πρόβλημα με όσους θέλουν να πιστεύουν ότι η Γη περιστρέφεται γύρω τους, φτάνει να μην πιστεύουν ότι και η δική μου η ζωή είναι θέμα προς ανάλυση και κοινωνικό ζήτημα.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα κάνεις κουλά σενάρια και θα νομίσεις πως έβαψα τα μαλλιά μου μπλε επειδή είναι το αγαπημένο σου χρώμα, ρίξε μια ματιά στον ουρανό και θυμήσου τι συμβολίζει αυτή η κίτρινη μεγάλη μπάλα από πάνω σου.

 

Επιμέλεια Κειμένου Πηνελόπης Παυλίδη: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Πηνελόπη Παυλίδη