Κάθε φορά που ερωτεύεσαι και κάνεις μια σχέση, επιδιώκεις να περνάς όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο γίνεται με το σύντροφό σου. Βόλτα για καφέ, για φαγητό, βόλτα στη παραλία ή σε εκείνο το ήσυχο, μικρό παρκάκι κοντά στο σπίτι σου, μακριά από κάθε διερευνητικό και αδιάκριτο βλέμμα. Εικοσιτέσσερις ώρες έχει η μέρα και πάλι αν ήταν στο χέρι σου θα έκανες τα πάντα για να μπορέσεις να τις αυξήσεις και να περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί.

Βλέπεις, όμως, δεν είναι αρκετές από μόνες τους οι στιγμές που περνάει ένα ζευγάρι έξω από το σπίτι για να κάνουν τη σχέση αυτή πιο δυνατή. Χρειάζονται και οι ώρες εκείνες που θα περάσει το ζευγάρι μέσα στο σπίτι και πιο συγκεκριμένα μέσα στο υπνοδωμάτιό του. Κι όχι δεν αναφέρομαι τόσο στο σεξ, όσο σε εκείνη την υπέροχη και μοναδική στιγμή όπου ενώ είστε αγκαλιά απολαμβάνετε από κοινού τον πιο γλυκό ύπνο.

Επειδή, ναι, όπως και να το κάνουμε είναι βασικό για ένα ζευγάρι να μπορεί να κοιμάται ωραία μαζί και να απολαμβάνει τον ύπνο του, μακριά από όλες εκείνες τις υποχρεώσεις και τις σκοτούρες της καθημερινότητας που φθείρουν τη ζωή του. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι και θα σας βρει μαζί το πρωί.

Το λέει κι ο Παπακωνσταντίνου, άλλωστε, σε ένα από τα τραγούδια του: «Να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρά μας» κι έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί μπερδεύονται τα όνειρα κι έρχονται και γίνονται ένα. Ακόμη και οι εφιάλτες χάνουν την ισχύ τους και φαντάζουν σαν μικρές και ακίνδυνες προκλήσεις. Ίσως, επειδή έστω και ασυνείδητα μέσα σου ξέρεις ότι οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, μπορείς να γυρίσεις να χωθείς βαθιά μέσα στην αγκαλιά του άλλου κι έτσι να εξαλειφθεί κάθε είδους φόβος σου.

Μπορείς, επίσης, να καταλάβεις πολλά από τον τρόπο που κοιμάται ο άλλος μαζί σου. Από το αν σε κρατάει αγκαλιά το βράδυ, αν ξυπνάει μέσα στη νύχτα για να σε σκεπάσει ή ακόμα κι αν μουρμουρίζει φράσεις τρυφερές όσο κοιμάται. Τόσο απλές και συνηθισμένες πράξεις που, όμως, είναι ικανές να ενισχύσουν οποιοδήποτε συναίσθημα. 

Σκέψου, εξάλλου, πόσο διαφορετικός ξυπνάς έπειτα από μια νύχτα, όπου έχεις κοιμηθεί καλά με τον σύντροφό σου. Η μέρα σίγουρα μοιάζει ομορφότερη κι εσύ δείχνεις περισσότερο ευδιάθετος και ενεργητικός να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε έκπληξη σου κρύβει και η σημερινή μέρα. Τα σημάδια ενός καλού ύπνου είναι εμφανή, όμως, και στο πρόσωπό σου, καθώς είναι πιο λαμπερό κι ένα διαρκές χαζό χαμόγελο είναι εκεί για να απεικονίσει την ευτυχία σου. 

Για να συμβούν, όμως, όλα τα παραπάνω και να καταφέρεις να ευχαριστηθείς τον ύπνο με τον άνθρωπό σου, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταφέρεις τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας στο κρεβάτι σου. Ακόμη κι αν την ίδια μέρα βρεθήκατε σε ένταση ή διαφωνία, θα πρέπει πάντα να ξέρεις ότι αυτές οι στιγμές στο κρεβάτι θα πρέπει να αποτελούν στιγμές χαλάρωσης, που θα σας κάνουν να έρθετε πιο κοντά.

Άλλωστε τι σημασία θα είχε να κοιμάστε μαζί, εάν δε μπορείτε να απολαύσετε τον ύπνο σας;

Επιμέλεια Κειμένου Κατερίνας-Τσαμπίκα Ρόγγα: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Κατερίνα Τσαμπίκα