Πόσοι από εμάς δεν έχουμε βγει έξω την επόμενη μέρα, μετά από μια νύχτα καυτού σεξ και δεν έχουμε δεχτεί τα περιπαιχτικά και γεμάτα υπονοούμενο σχόλια των φίλων μας, σχετικά με την ανανεωμένη μας εμφάνιση; Μια αλλαγή που εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο μας, το οποίο φαίνεται να είναι πιο λαμπερό, πιο όμορφο και πιο φρέσκο από ποτέ άλλοτε. Αλλά και τα μάτια μας δεν πάνε πίσω. Πετάνε σπίθες από την ένταση της προηγούμενης βραδιάς. Μένουμε πολλές φορές σιωπηλοί, με ένα βλέμμα ενοχής ίσως και αμηχανίας να τους κοιτάμε και να απορούμε, αν όντως έχουν δίκιο. Βλέπουν στα αλήθεια όλα αυτά που δεν είχαμε καταφέρει να δούμε εμείς, κοιτώντας όλο το πρωί τον εαυτό μας στον καθρέφτη;

Κί όμως είναι γεγονός, ότι το σεξ κάνει θαύματα! Η διαπίστωσή μου αυτή δε βασίζεται μόνο στις δηλώσεις των φίλων του καθενός από εμάς, αλλά υπάρχουν και επιστημονικά κριτήρια, τα οποία την υποστηρίζουν. Με βάση έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, αποδείχτηκε ότι η υγιής σεξουαλική ζωή, πέραν από τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος, βοηθάει και στην ενδυνάμωση του οργανισμού απέναντι σε ασθένειες και καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις. Πιάστε, λοιπόν, χαρτί και στυλό και αρχίστε να γράφετε.

Τέρμα πια και οι εβδομαδιαίες συναντήσεις με το διαιτολόγο, οι εξαντλητικές δίαιτες και τα γυμναστήρια, αφού όπως αποδείχτηκε πιο εύκολα χάνεις κιλά με το σεξ παρά με τις διάφορες δίαιτες. Πιο συγκεκριμένα μισή ώρα σεξ κάθε φορά αναλογεί σε 144 θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται όσο αυξάνεται και η διάρκειά του. Δεν πιστεύω μετά από αυτό να πιστεύει κανείς, ότι υπάρχει καλύτερο γυμναστήριο από το ίδιο μας το κρεβάτι; 

Οι γρήγοροι και εξουθενωτικοί ρυθμοί ζωής μας γεμίζουν καθημερινά με άγχος, το οποίο συμβάλει αρκετές φορές στη διατάραξη του ύπνου μας. Οι ειδικοί βρήκαν ότι το φάρμακο και για αυτές τις παθήσεις είναι ξανά το σεξ. Αντί να χτυπιόμαστε με τις ώρες στα γυμναστήρια, προκειμένου να χαλαρώσουμε, ή να χρυσοπληρώνουμε διάφορα αγχολυτικά και υπνωτικά χάπια, είναι προτιμότερο να ενισχύσουμε λίγο παραπάνω την παραμελημένη σεξουαλική ζωή μας. Και από το άγχος θα ανακουφιστούμε και ο ύπνος μας θα γίνει πιο γλυκός και ήρεμος. 

Πολλές φορές σεξ μέσα στην εβδομάδα, όμως, είναι καλό και για την ενίσχυση του οργανισμού μας απέναντι σε ασθένειες και κρυολογήματα. Υπάρχει άλλωστε πιο ζεστό μέρος από την αγκαλιά του αγαπημένου μας; Και ίσως, ένα κρυολόγημα να θεωρείται κάτι απλό και ασήμαντο αλλά οι ειδικοί βρήκαν ότι με το σεξ αντιμετωπίζονται και σοβαρότερες ασθένειες, όπως πίεση, κράμπες και διάφοροι σωματικοί πόνοι.

Γενικό συμπέρασμα λοιπόν μετά από όλα αυτά; Κάντε σεξ για να ζήσετε περισσότερο και πλέον και με τις ευχές των ειδικών. Τίποτα πιο καλό και τίποτα πιο δραστικό από μία επιτυχημένη σεξουαλική ζωή.


Επιμέλεια Κειμένου Κατερίνας Τσαμπίκας Ρόγγα: Κατερίνα Κεχαγιά. 

Συντάκτης: Κατερίνα Τσαμπίκα