Είσαι με το πιθανό ταίρι σου σε πρώτο ραντεβού, όλα πάνε τέλεια η συζήτηση κυλάει σαν γάργαρο νεράκι, τα αγγίγματα έρχονται και φεύγουν και οι εκφράσεις του προσώπου σας είναι μονίμως χαρούμενες σαν μικρού παιδιού σε λούνα παρκ. Το ραντεβού τελειώνει, φτάνετε στο σημείο του αποχαιρετισμού και μένετε στη μάστιγα του «θα σου στείλω!». Το μήνυμα δεν έρχεται ποτέ, εσύ απορείς και σκέφτεσαι τι μπορεί να πήγε λάθος. ΄Περνάει ο καιρός κι εσύ αρχίζεις να αμφιβάλλεις αν όντως τελικά είχατε περάσει και τόσο ωραία και ξαφνικά το μήνυμα έρχεται. Στο περιεχόμενό του αναφέρεται μια δικαιολογία, υπερβολικά λόγια κι υποσχέσεις και μια πρόταση να ξαναβγείτε. Και ξαναβγαίνετε. Κι ο κύκλος συνεχίζεται…

Η παραπάνω τακτική στις μέρες μας ονομάζεται hot n’ cold. Αυτό τι σημαίνει όμως; Έχει να κάνει με τον τρόπο τον οποίο φλερτάρεις, κι είναι μια συμπεριφορά η οποία τη μία μέρα είναι hot -σαν να λέμε, αγκαλιές, φιλιά, γλυκόλογα- και την άλλη μέρα είναι cold, -σαν να λέμε, απόμακρη, κρύα συμπεριφορά και ”θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ”. Όλο αυτό κουράζει και τη μία πλευρά και την άλλη και κυρίως την πλευρά που το δέχεται.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φορές που η τακτική αυτή σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές φλερτ έχουν αποτέλεσμα και σε κρατάνε και λίγο στις μύτες των ποδιών σου. Δες τις παρακάτω προτάσεις λοιπόν για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον της καψούρας σας και να έχετε happy ending.

 

1. Απάντα στα μηνύματα διπλωματικά

Εφόσον οι περισσότερες σχέσεις, πια, ξεκινούν από το τοπίο ενός τσατ, στις συνομιλίες εκείνες που φαίνεται να υπάρχει κάτι πιο spicy στην ατμόσφαιρα ή κάτι πιο ρομαντικό, προσπάθησε ν’ απαντάς διπλωματικά. Ν’ απαντάς αλλά να μη δίνεις και μια ξεκάθαρη απάντηση. Μ’ αυτό τον τρόπο παρουσιάζεται ο εαυτός σου ο μυστήριος τύπος που δελεάζει τον απέναντί σου να σε ανακαλύψει πώς και πώς.

 

2. Απόφυγε τη σωματική επαφή και παίξε μπάλα με τα λόγια

Όταν βγαίνετε ή βρίσκεστε κάποιο πιο πριβέ, προσπάθησε να αποφύγεις τη σωματική επαφή ακόμα και το καταλάθος άγγιγμα των δαχτύλων. Όσο το κάνεις όμως αυτό, δώσε ρεσιτάλ με τις λέξεις και τα υπονοούμενα. Τα λόγια, έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο αν χρησιμοποιούνται σωστά κι αυτό κάνει τον άλλον να ανυπομονεί να δει ολόκληρη την παράσταση.

 

3. Παίξε με το βλέμμα σου όταν είστε κάπου έξω

Κάν’ το εικόνα: Είστε σε ένα μπαρ, εσύ και το ραντεβού σου, πίνετε το ποτό σας και μιλάτε, αλλά νιώθεις πως θέλεις λιγάκι να ταρακουνήσεις τα νερά. Παίξε με το βλέμμα σου, κοίτα παντού στο μαγαζί, τον κόσμο που μπαίνει, τη διακόσμηση. Εννοείται συζητάς ταυτόχρονα κι ακούς το ραντεβού σου, αλλά εκείνη τη στιγμή, θα προσπαθήσει με όποιον τρόπο μπορεί να κρατήσει το βλέμμα σου πάνω του και συνήθως, σε αυτή την περίπτωση, ειπώνεται κάτι τρανταχτό και ξεκινάει μια κουβέντα πιο βαθιά.

 

4. Επέμεινε στην από κοντά επικοινωνία 

Αν και παραπάνω αναφέρθηκε η διπλωματική απάντηση στα μηνύματα σαν μια επιλογή, αυτή αφορά πράξε το αντίθετο. Προσπάθησε να αποφεύγεις να μιλάτε διά τηλεφώνου ή σόσιαλ μίντια κι εκεί μείνες στα πρακτικά και διαδικαστικά της συνάντησής σας. Επέμεινε στις κλήσεις και τα ραντεβού ώστε να διατηρείτε το ενδιαφέρον και να υπάρχει ανυπομονησία για την κάθε φορά από κοντά.

 

5. Μην είσαι διαρκώς σε διαθεσιμότητα

Προσπάθησε να δημιουργήσεις λίγο σασπενς με το να μη βρίσκεις χρόνο για να κανονίσετε ή να μεταβάλλεις το ραντεβού για κάποια άλλη ώρα ή μέρα. Η αναβολή προκαλεί ανυπομονησία αι η ανυπομονησία οδηγεί σε ενθουσιασμό όπου δίνει μια ώθηση για την κάθε συνάντηση και για τις κινήσεις που γίνονται. Απλώς μην το κάνεις και σύστημα.

Το να βασίζεσαι έμεσα σε τακτικές hot n cold είναι λίγο ριψοκίνδυνο, σαφώς, κι ίσως να μην οδηγήσει και στο θεμιτό αποτέλεσμα. Εάν όμως γίνει σωστή χρήση των παραπάνω τεχνικών τότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου. Εφάρμοσε τις παραπάνω προτάσεις αλλά ακολούθησέ τις με ρέγουλα. Μην απομακρυνθείς πολύ και μην επικεντρωθείς μόνο στο cold κομμάτι, πιστεύοντας πως έτσι θα πετύχεις περισσότερο. Για να επιτευχθεί κάτι και κυρίως μια σχέση, χρειάζεται ισορροπία κι από ένα σημείο κι έπειτα, ξεκάθαρη πρόθεση.

Συντάκτης: Χριστίνα Μίνου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου