Article of the day: Η Άννα Μετόχη μάς μιλά για την εμπειρία της πρώτη φορά σε sex shop. Διάβασέ το εδώ!

poly934

Λέγεται πως το σεξ είναι ο καθρέφτης μιας σχέσης. Τουτέστιν, το καλό σεξ αντιστοιχεί σε καλή σχέση και τούμπαλιν. Σάμπως αυτά τα δύο είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, όταν στην πραγματικότητα το σεξ αποτελεί ένα ακόμη συστατικό της σχέσης, αλλά αναμφίβολα καθοριστικό για την επιτυχία της.

Μερικές φορές δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν χλιαρά συναισθήματα για τον άλλον, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα εξίσου χλιαρό σεξ. Έτσι, υπάρχουν ζευγάρια τα οποία ενώ κουμπώνουν απόλυτα σε όλα τα υπόλοιπα σχεσιακά επίπεδα, όταν έρθει η στιγμή να ξεκουμπώσουν και τα ρούχα, τελικά κουμπώνονται οι ίδιοι και καταλήγουν να ψάχνουν στο ταβάνι τι πήγε στραβά. Το ερώτημα είναι «μπορεί ένα δυνατό καρδιοχτύπι να καλύψει τα κενά σας στο κρεβάτι κι αν όχι, μπορείτε να κάνετε κάτι για να καλυφθεί το κενό;».

Να ξεκαθαρίσουμε πως κανένας απ’ τους δυο σας δεν είναι κακός στο σεξ. Οι προτιμήσεις του καθενός ποικίλουν και διαφοροποιούνται, έτσι αυτό που για σένα είναι «κακό» για κάποιον άλλον ίσως είναι πέρα για πέρα «ικανοποιητικό». Το σεξ είναι θέμα γούστου -ενίοτε και standards. Μπορεί ο καθένας σας ξεχωριστά να είναι γεννημένος γι’ αυτό, αλλά κι οι δυο μαζί ολέθρια σύγκρουση τελειοτήτων και θύματα εσείς.

Το timing αυτήν τη φορά είναι σημαντικό. Για παράδειγμα, η πρώτη φορά είναι σαν την πρώτη εντύπωση: μην την εμπιστεύεσαι ποτέ. Το πρόβλημα και το μέγεθος αυτού δεν κρίνεται τότε, αφού είναι εξίσου άβολο κι αγχωτικό και για τους δύο κι ας προσπαθείτε να πείσετε ο ένας τον άλλον για το αντίθετο. Απ’ την άλλη, δεν έχουν προλάβει ακόμη να φανούν οι προτιμήσεις σας, όπου ακόμη κι αν μιλάμε για χάσμα διαστημικής αποστάσεως, υπάρχει λύση και λέγεται «συμβιβασμός». Τα βάζετε κάτω και βρίσκετε την τομή. Όταν μάθεις το κορμί και τι ζητάει αυτό, όλα γίνονται πιο απλά.

Σίγουρα, δεν είναι μόνο θέμα διαπραγμάτευσης, αλλά και χημείας. Εφόσον υπάρχει χημεία σε όλα τα υπόλοιπα, υπάρχει και σε αυτό, αρκεί να ξεμπλοκάρετε. Μερικές φορές είναι τόσος ο ενθουσιασμός σας για το ότι ταιριάξατε τόσο σε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να στηρίζετε εμμονικά και να διαλαλείτε άπαντες πως στο κρεβάτι θα γίνει Γης μαδιάμ. Σκηνοθετείτε επανειλημμένα στο μυαλό σας τη στιγμή, χάνοντας εντέλει στο δια ταύτα την ίδια τη στιγμή.

Αν μιλάμε για τη δέκατη προσπάθεια, το θετικό της υπόθεσης θα είναι να υπάρχει φανερά αμφίπλευρη απογοήτευση. Τουτέστιν, να κοιτάζετε ο ένας τον άλλον με ύφος «πες μου ότι μπορούμε και καλύτερα». Τώρα, αν ο σύντροφός σου εμμένει στο ότι κάνετε το καλύτερο σεξ ever, ενώ εσύ απορείς αν πράγματι το έζησες ή ήταν ένας κακόγουστος εφιάλτης απ’ τον οποίο θα σε ξυπνήσει εντός ολίγου το ξυπνητήρι των εφτά, περαστικά και μη χειρότερα.

Τα καλά νέα είναι ότι η σεξουαλική απόδοση τις περισσότερες φορές βελτιώνεται. Εφόσον με την πάροδο του χρόνου το σεξ μπορεί να χειροτερεύσει, τότε μπορεί να συμβεί και το ανάποδο. Ας το πάρουμε με μία λογική συνέχεια. Η σχέση απαιτεί δουλειά. Το σεξ είναι κομμάτι της σχέσης. Επομένως και το σεξ θέλει δουλειά.

Αυτήν τη φορά καλείσαι να φτιάξεις εκ νέου τη συνταγή κι όχι να ακολουθήσεις την παλιά και δοκιμασμένη -ως αναμέναμε. Βασικότερα υλικά της συνταγής σου αποτελούν πια η επικοινωνία κι η ειλικρίνεια. Αν θέλεις να πετύχει αυτή η σχέση, θα μάθεις να μιλάς ανοιχτά. Ένα σεξ κατώτερο των προσδοκιών σου αποτελεί πρόβλημα κι όπως κάθε πρόβλημα, έτσι κι αυτό, έχει λύση. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το ίδιο το πρόβλημα, αλλά η φύση του που το καθιστά προς αποφυγήν συζητήσεως.

Η συζήτηση δεν αποσκοπεί στο να θιχτεί ο ένας απ’ τους δυο σας, αλλά στο να καταφέρετε από κοινού να βρείτε τη μέση λύση. Μη φοβάσαι πως ίσως πληγωθεί η απέναντι πλευρά, γιατί αναλογεί και σε εσένα μερίδιο ευθύνης. Κανείς δεν είπε πως δεν αποτελείς κι εσύ μέρος του προβλήματος.

Ο άνθρωπός σου, όποιος κι αν είναι αυτός, οφείλει να σε ακούσει. Αλλά, εξίσου, οφείλεις να τον ακούσεις κι εσύ. Εάν αρνείται να το κάνει, ή εσύ διστάζεις να του μιλήσεις κι ακόμη κι όταν το κάνεις καταλήγεις να επαναλαμβάνεις πλαγίως μισόλογα κι αοριστολογίες, τότε φυσικά και δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης.

Το καλό σεξ δεν είναι ούτε θέμα εμπειρίας ούτε θέμα αδελφής –σεξουαλικά– ψυχής. Καμία ανώτερη δύναμη δεν καθορίζει την πορεία της σχέσης σου, πόσο μάλλον την απόδοσή σας στο κρεβάτι. Το σύμπαν, the big boss, το κάρμα, ονόμασε όπως θέλεις αυτήν την υπέρτατη δύναμη στην οποία φόρτωσες τη γνωριμία σου με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά το σεξ σας δεν είναι meant to be. Το να πετύχει με την πρώτη μειονεκτεί σε πιθανότητες έναντι του να πετύχει στην πορεία της σχέσης.

Αν έχετε δοκιμάσει για χιλιοστή φορά και σου φαίνεται πιθανότερο πια να ζήσεις τη Δευτέρα Παρουσία παρά τον πολυπόθητο έντονο οργασμό σου, τότε θυμήσου το Δεσποινάκι που περνούσε και μόνη της καλά και τα κατάφερνε μάλιστα και μια χαρά -ίσως και με το παραπάνω!

Είναι άδικο και για τους δυο σας να αφήνεις τον άλλον να πιστεύει πως πράγματι το απολαμβάνεις, ενώ για εσένα είναι μία δεκάλεπτη –στην καλύτερη– προθέρμανση για ύπνο. Όταν είσαι πρόθυμος να δώσεις, μη φοβάσαι να ζητήσεις, ακόμη κι ενώ θα είστε εν δράσει. Άλλωστε, τι πιο ξεσηκωτικό απ’ το να σε καθοδηγεί ο ίδιος ο παρτενέρ σου;

Σίγουρα, ένα σεξ κάτω του μετρίου μπορεί να αποτελέσει αιτία για χωρισμό, αλλά μόνο αν εσύ το επιλέξεις. Το κακό σεξ διορθώνεται, ο κακός σύντροφος όχι. Τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το αλλάξεις. Αν δεν υπάρχει η θέληση για βελτίωση, τότε ίσως υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα στη σχέση σας απ’ το ίδιο το σεξ.

Όλοι αξίζουμε ένα καλό σεξ, μα ακόμη περισσότερο έναν καλό σύντροφο. Αν βρεις το δεύτερο, το πρώτο είναι θέμα χρόνου. Τόσο χρόνο ξόδεψες από ‘δω κι από ‘κει, τώρα θα τον τσιγκουνευτείς;

 

Συντάκτης: Σοφία Μιχοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη