poly25

Άγχος, στρες, κούραση και καθόλου διάθεση για το οτιδήποτε. Αυτά είναι τα συναισθήματα που ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση όλους μας πάνω-κάτω. Βυθισμένοι στη ρουτίνα μας, δε βρίσκουμε χρόνο να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας, απ’ το πιο μικρό πράγμα, όπως για παράδειγμα να τον περιποιηθούμε, μέχρι και να οργανώσουμε ένα ταξίδι μόνο για εμάς. Κι είμαι σίγουρη πως κανείς δεν μπορεί να πει «όχι» στην ιδέα ενός ταξιδιού, μακριά από όλα αυτά που δεν αφήνουν την ψυχή μας να ηρεμήσει. Όπως επίσης είμαι σίγουρη ότι μια τέτοια σκέψη σου έχει περάσει απ’ το μυαλό άπειρες φορές, αλλά παρέμεινε μόνο ως σκέψη.

Γι’ αυτό φέτος κάνε εκείνο το ταξίδι που πάντα έλεγες ότι θες να κάνεις και πάντα άφηνες γι’ αργότερα. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, τώρα είναι που το χρειάζεσαι. Μην αφήνεις τίποτα για αύριο, αύριο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Αφού πραγματικά είναι αυτό που θες, τι κάθεσαι και το αναλύεις γεμίζοντάς σε δεύτερες σκέψεις;

Ξεκίνα να κάνεις τι απαραίτητες προετοιμασίες. Αρχικά σκέψου το είδος το διακοπών που θέλεις να κάνεις, μετά το μέρος και κατόπιν επίλεξε τα άτομα που θέλεις να είναι μαζί σου, κάτι που δεν είναι απόλυτα δεσμευτικό, αφού μπορεί να έχεις την ανάγκη να μείνεις μόνος σου.

Η προετοιμασία για ένα ταξίδι είναι τόσο διασκεδαστική κι ενδιαφέρουσα. Χωμένος μέσα στο internet προσπαθείς να βρεις πληροφορίες για τον τόπο λαχταράς να εξερευνήσεις. Πότε και πώς θα φτάσεις ως εκεί, πού θα μείνεις, πού θα περιηγηθείς. Πριν καν αναχωρήσεις, έχεις ανανεωθεί, μόνο η αναζήτηση κι η προσμονή σε ΄χουν ταρακουνήσει. Η αντίστροφη μέτρηση –φυσικά και μετράς μία-μία τις μέρες– και το φτιάξιμο της βαλίτσας εκτοξεύουν τη διάθεσή σου στα ύψη.

Ένα ταξίδι θα σε κάνει να αλλάξεις παραστάσεις, να ξεχαστείς από τυχόν προβλήματα που σου βαραίνουν τον εγκέφαλο. Θα σπάσεις τη ρουτίνα της ζωής σου. Θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους, θα δοκιμάσεις νέες γεύσεις, θα χορτάσεις εικόνες,  θα μάθεις πράγματα για έναν νέο τόπο, από ήθη κι έθιμα μέχρι και την ιστορία του. Δηλαδή, θα διευρύνεις τους πνευματικούς και συναισθηματικούς σου ορίζοντες.

Σε ένα ταξίδι, έχεις την ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου και να αναθεωρήσεις τους στόχους σου. Επιστρέφοντας, εφόσον έχεις ξεκουραστεί κι έχεις γεμίσει τις μπαταρίες σου με φουλ ενέργεια, θα δεις τη ζωή με άλλο μάτι και τίποτα δε θα φαίνεται το ίδιο μονότονο πια.

Ένα ταξίδι είναι εμπειρία κι οι εμπειρίες γίνονται οι ισχυρότερες αναμνήσεις. Οι αναμνήσεις αυτές που αξίζουν να ριζώσουν στις σκέψεις μας. Πάντα ταξιδεύουμε έχοντας έναν λόγο κι ο λόγος αυτός εφόσον συνδυάζεται με την εξερεύνηση ενός νέου τόπου δύσκολα θα ξεχαστεί.

Η ζωή είναι γεμάτη στιγμές κι ευκαιρίες, που πολλές φορές αν τις αφήσουμε να χαθούν μέσα απ’ τα χέρια μας δεν ξαναγυρίζουν. Μην αφήνεις τίποτα για την επόμενη μέρα, κάνε πράξη κάθε σου σκέψη σήμερα!

Χρωστάς ένα ταξίδι στον εαυτό σου, ειδικά σε περιόδους που πνίγεσαι κι οι τάσεις φυγής έχουν γίνει μόνιμη παρέα σου. Με το να καταπιέζεσαι, μόνο κακό στον εαυτό σου κάνεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, αύριο κιόλας ξεκίνα να το προγραμματίζεις. Ακόμα δεν πείστηκες;

Συντάκτης: Λιάννα Σεραφείμ
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη