Article of the day: Η Αναστασία Ιλαρίδου μιλάει για το #metoo και τη Μέδουσα που έγινε σύμβολό του. Δες εδώ γιατί. 

pwl58

Μετακομίσαμε, φύγαμε απ’ τα συνηθισμένα, απ’ το πατρικό το σπίτι κι απ’ τον τόπο καταγωγής μας. Πάμε για σπουδές ή δουλειά, πάμε να αλλάξουμε παραστάσεις, να κάνουμε νέες γνωριμίες και φιλίες, να γνωρίσουμε νέα μέρη. Το νέο μας σπίτι δε θα έχει καμία σχέση με το παλιό μας κι η νέα μας γειτονιά θα είναι εντελώς διαφορετική. Ίσως να μας φοβίζει η πορεία προς το άγνωστο ή να μη μας αρέσει αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά στον ορίζοντα, υπάρχει αυτή η νέα πόλη που περιμένει να την ανακαλύψουμε.

Με το πέρασμα των εβδομάδων κι αφού πια η ζωή μας θα έχει μπει σε μια τάξη, θα έχουμε μάθει σιγά-σιγά τα βασικά της γειτονιάς που μένουμε. Λίγα τετράγωνα παρακάτω θα βρίσκεται ίσως το supermarket, το φαρμακείο, η τράπεζα κι όλες οι βασικές υπηρεσίες που θα μας είναι απαραίτητες και θα μας απασχολούν σε καθημερινή βάση. Δυο-τρία στενά πιο πέρα θα βρίσκεται ένα γυμναστήριο που μπορεί να μας ενδιαφέρει ή μια σχολή χορού. Καθώς επιστρέφουμε σπίτι -κάθε φορά κι από διαφορετικό δρόμο- το μάτι μας επεξεργάζεται όλες τις καινούργιες πληροφορίες που συλλέγει με αποτελέσματα όποτε χρειαστούμε κάτι να ξέρουμε σε ποιο σημείο της πόλης ακριβώς θα το βρούμε.

Οι Κυριακές, όπου είναι αφιερωμένες σε εμάς για ξεκούραση και χαλάρωση και κυρίως αυτές οι ηλιόλουστες που είναι οι πιο κατάλληλες για βόλτες κι εξερεύνηση, θα μας βοηθήσουν να μάθουμε την πόλη μας καλύτερα. Σίγουρα, θα έχεις ακούσει για μια καφετέρια στο τάδε σημείο με υπέροχη θέα ή για κάποια άλλη που σερβίρει πρωινό. Όπως επίσης σίγουρα θα έχεις ψάξει και μόνος σου ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια κι οι ταβέρνες της περιοχής. Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν αυτές οι Κυριακές κι εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις έναν φίλο σου και να περιηγηθείτε σε εκείνα τα μέρη όπου με την πάροδο του χρόνου αβίαστα θα μετατραπούν σε στέκια σου.

Ένας πρωινός ή ακόμα ένας βραδινός περίπατος αρκεί για να σε πείσει ότι υπάρχουν κι άλλα μικρά καλά κρυμμένα μέρη στην πόλη σου, είτε αυτά βρίσκονται σε πάρκα, είτε σε σκαλάκια και ταράτσες, όπου εκεί αράζουν συνήθως οι παρέες με μπίρες, πίτσες και τσιγάρα απολαμβάνοντας τη θέα που τους προσφέρει η πόλη τους ή χαζεύοντας τα αστέρια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για κάτι στιγμές όπου εσύ θέλεις να βγεις με την παρέα σου χαλαρά χωρίς να ξοδέψεις ούτε πολλά χρήματα, αλλά ούτε να ετοιμάζεσαι μια ώρα για μια έξοδο αυτά τα μέρη θα είναι η σωτηρία σου.

Έτσι, η μακροχρόνια διαμονή σου σε μια περιοχή θα αποτελέσει εμπειρία ζωής για εσένα αφού θα έχεις ανακαλύψει ένα νέο τόπο, που θα έχει γίνει κομμάτι του εαυτού σου, που θα τον περιγράφεις στην παρέα σου, νοσταλγώντας τον όταν τον αποχωριστείς. Ακόμα και το πιο περίεργο άτομο να είσαι σε γεύσεις κι εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης με ένα search στο google κι οδηγό το google maps, έχεις βρεθεί εκεί που θέλεις χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει. Με αυτόν τον τρόπο, θα θεωρήσεις τον εαυτό σου σαν ένα μικρό τουρίστα μέσα στην ίδια σου την πόλη για τα πρώτα χρόνια και δεν θα βαρεθείς ποτέ τη ζωή της.

Συντάκτης: Λιάννα Σεραφείμ
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη