-Τομέας παραπόνων παρακαλώ;

-Ναι, γίνεται δουλίτσα, πάμε να τα βρούμε, αλλά δε μου κάνει στοματικό.

Είναι μια πράξη που δε γίνεται από υποχρέωση, όπως άλλωστε και κάθε τι που αφορά στον ερωτικά αμιγώς τομέα, αλλά έχει ως κίνητρο την αμφίδρομη ικανοποίηση τόσο στο δούναι όσο και στο λαβείν. Το στοματικό είναι εκχώρηση εξουσίας, δίνεις στον σύντροφό σου τη δυνατότητα με μια του κίνηση να σε φτάσει στα ουράνια ή να σε πάει στα τάρταρα.

Πολλές φορές όμως η φύση του τείνει να παρεξηγείται και μεταφράζεται ως μια υποτιμητική κίνηση του ενός προς τον άλλον, βάζοντας σε θέση μειονεκτική την πλευρά που το προσφέρει. Αποτελέσματα λανθασμένων προβολών  και στερεοτύπων άλλων εποχών που όμως έχουν κάτσει αρκετά καλά μέσα μας για να δημιουργήσουν αγκάθι. Και η λύση; Αν είστε η πλευρά που δε θέλει να το προσφέρει, αναρωτηθείτε ποιες θα ήταν οι συνθήκες εκείνες που θα σας έκαναν να νιώσετε αρκετά άνετα για να το προσφέρετε. Στη συνέχεια δημιουργείστε τις.

 

Τι πρέπει να κάνεις για να πετύχει η επανασύνδεση;

Ποια μυστικά θα σας φέρουν και πάλι κοντά;

 

Μην μπείτε στη διαδικασία δηλώσεων και συζητήσεων, κρατήστε το θέμα αυστηρά προσωπικό έτσι ώστε να μην έχετε το βάρος της προσδοκίας. Αν από την άλλη είστε στην πλευρά που του λείπει, ίσως μια συζήτηση να μην ήταν το κατάλληλο μέσο εδώ. Ίσως μια προσέγγιση με βάση την υπομονή ή και την ένδειξη σεβασμού κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης να ξεκλειδώσει τον σύντροφό σας πολύ πιο άμεσα από μια άβολη συζήτηση ο ένας απέναντι στον άλλο.

Το πιο πιθανό, ειδικά αν γινόταν πριν και κόπηκε μετά την επανασύνδεση, είναι να έγκειται σε κάποιο συναισθηματικό κράτημα με βάση την οικειότητα και τη θέση που νιώθει ότι έχει ο σύντροφός σας. Χτίσιμο από την αρχή και κατανόηση είναι τα κλειδιά εδώ. Σεβασμός η αρχή και το τέλος. Τα πράγματα θα επανέλθουν σε φυσιολογική ροή όταν θυμηθείτε αμφότεροι γιατί είναι τόσο διασκεδαστικό να συμβαίνει. Δεν είναι το κερασάκι στην τούρτα, είναι το παντεσπάνι.

 

Βρες εδώ τη νέα έντυπη έκδοση του βιβλίου «Eπανασύνδεση: 100 μυστικά για να τα βρείτε οριστικά»!

Ή αν προτιμάς να διαβάζεις απ’ το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σου, απόκτησε την e-book έκδοση.

Και η επανασύνδεση μπορεί να γίνει πιο εύκολη από ποτέ!