Δεν προλαβαίνει καλά-καλά ν’ ακουστεί η ειδοποίηση στο κινητό σας κι εσείς ήδη έχετε ξεκινήσει να απαντάτε στο μήνυμα που μόλις λάβατε. Όπα, μισό λεπτό! Τι αντανακλαστικά είναι αυτά που έχετε; Δηλαδή θα κόψει η μαγιονέζα αν περιμένετε κανένα εικοσάλεπτο πριν στείλετε απάντηση;

Η προσμονή είναι το νούμερο ένα συστατικό μας, καλλιεργεί μια σχεδόν αναζωογονητική ταχυκαρδία είναι προαπαιτούμενο για μια υγιή ανάπτυξη γιατί προσφέρει στο σώμα πρώτα και μετά στο μυαλό, τη δυνατότητα να προετοιμαστεί. Νομίζεις είναι τυχαίο το ότι όταν περιμένεις να έρθει ή όταν ξέρεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα χτυπήσει το κινητό σου, ανεβάζεις θερμοκρασία ή νιώθεις ένα ελαφρύ τρέμουλο; Είναι ο τρόπος του οργανισμού σου να σου πει πως εξιτάρεται από αυτό που συμβαίνει. Είναι σαν έναν προθερμασμένο φούρνο λίγο πριν βάλεις μέσα το ψητό.

Όλη αυτή την προσμονή χρειάζεται και να την καλλιεργείς όσο και να τη δέχεσαι. Είναι ωραίο καμιά φορά να μην είστε απίκο, όχι από πείσμα ή τερτίπι αλλά γιατί το να αντιστέκεσαι στην παρόρμησή σου ελαφρώς και για λίγο είναι ίσως από τα πιο τρανής σημασίας παιχνίδια μυαλού. Όχι για να ζορίσετε τον άλλον ή να κάνετε καψόνι, υπό την μορφή της αδιαφορίας, αλλά για να δοκιμάσετε απλώς και μια άλλη οδό. Δεν παίζετε σε παιχνίδι ταχύτητας «ποιος απαντάει πιο γρήγορα στα μηνύματα».

Με λίγα λόγια, δε θα έρθει κι η καταστροφή του κόσμου αν πού και πού αντιδράτε με λίγο lag.

 

Βρες εδώ τη νέα έντυπη έκδοση του βιβλίου

«Eπανασύνδεση: 100 μυστικά για να τα βρείτε οριστικά»!

Ή απόκτησε την e-book έκδοση για όλες τις συσκευές σου!