Ο Αριστοτέλης είπε κάποτε το εξής: «Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσει κανείς με τον σωστό άνθρωπο, στον σωστό βαθμό, για τον σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο». Τι μας λέει λοιπόν αυτό; Πρώτον, πως ο θυμός είναι ένα κοινό συναίσθημα, που ο κάθε άνθρωπος ανεξαιρέτως είναι σε θέση να νιώσει και να βιώσει. Και δεύτερον, πως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται κάποιος το θυμό του είναι ολόκληρη τέχνη.

 

Βρες εδώ 300 ασκήσεις 

για να βρεις την ψυχική σου ηρεμία!

 

 

Ο λόγος που γίνεται αναφορά σε κατοικίδιο κι όχι σ’ άνθρωπο είναι γιατί υπάρχουν και φορές που το μόνο που θέλουμε για να ηρεμήσουμε, είναι μια ζεστή αγκαλιά χωρίς λόγια, χωρίς να χρειάζεται να πούμε κάτι, να ακούσουμε κάτι, χωρίς να χρειάζεται ειδικός πρόλογος ή η όποια εξήγηση. Τα κατοικίδια μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό. Η ζεστασιά της γούνας τους, η παιχνιδιάρικη στάση τους ή απλά και μόνο η ανταπόδοση της αγκαλιάς προσφέρουν στο άτομο το αίσθημα του ασφαλούς και του γνώριμου.

Το γεγονός και μόνο πως υπάρχει τα τελευταία χρόνια η πολύ όμορφη τάση να χρησιμοποιούνται σκυλιά (κυρίως) θεραπευτές σε άτομα που πάσχουν από όποια ψυχολογικά προβλήματα, και ιδίως σε περιπτώσεις όπου «δουλειά» του σκύλου είναι να ηρεμεί τον ιδιοκτήτη του, που πάσχει από επιληπτικά επεισόδια ή κρίσεις πανικού, μαρτυρά τη θετική επίδραση που έχει ένα τέτοιο μικρό πλάσμα στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου.

 

Βρες εδώ την έντυπη έκδοση του LEVEL UP και φτιάξε τη ζωή σου όπως ακριβώς τη θες!

Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις!

Ή κατέβασέ το τώρα για όλες τις συσκευές σου!