Όταν θυμώνουμε, βιώνουμε κυριολεκτικά στο πετσί μας την επίδραση του συγκεκριμένου συναισθήματος. Είναι φυσιολογικό κάποιος να μην μπορεί να σκεφτεί με απόλυτη διαύγεια σε τέτοιες στιγμές. Επομένως, αν περιμένει να ψάξει και να βρει σ’ εκείνη τη φάση τρόπους ηρεμίας ή εκτόνωσης, πάει, το ‘χασε. Εδώ είναι, λοιπόν, που χρειάζεται να είναι κανείς προετοιμασμένος. Να έχει δηλαδή ένα «πλάνο αντιμετώπισης κρίσης».

 

Βρες εδώ 300 πρακτικά tips για να γίνει η καθημερινότητα απόλαυση!

Θυμός δε σημαίνει αυτόματα ακραία ξεσπάσματα. Ούτε, όμως, θα πρέπει να προάγεται και το άλλο άκρο μιας ουτοπικής προσδοκίας βάσει της οποίας το άτομο βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση ηρεμίας και αυτοελέγχου. Η ρεαλιστική απαίτηση, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι το άτομο να μπορεί να διοχετεύσει την ενέργεια αυτή έξυπνα και σωστά, ώστε να μπορέσει ναι μεν να αποσυμφορηθεί και να αισθανθεί καλύτερα, χωρίς, όμως, να καταφεύγει κλασικά στην εύκολη αλλά ανθυγιεινή λύση των άκρων.

Ακούγοντας κύματα δέλτα

Τα κύματα δέλτα, ή πιο γνωστά στην αγγλική ορολογία “delta waves”, είναι τα χαμηλότερα καταγεγραμμένα κύματα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Είναι αυτά που όταν ενεργοποιούνται (συνήθως κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου ενός ανθρώπου), τοποθετούν το άτομο σε κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης. Το καλό για εμάς, είναι ότι υπάρχουν αρκετά τέτοια ηχητικά, διαθέσιμα στο διαδίκτυο, που παράγουν τα συγκεκριμένα κύματα, στα οποία κάποιος μπορεί να ανατρέξει και να ακούσει με σκοπό να ηρεμήσει. Το ότι δεν είναι συνηθισμένοι ήχοι, τους οποίους κάποιος έχει μάθει μέσα στην καθημερινότητά του, δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για να μην το δοκιμάσει.

 

Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις!

Κατέβασέ το e-book σε όλες τις συσκευές σου!