noel1024

Όταν οι σχέσεις διέπονται από εμπιστοσύνη και σεβασμό, όλα τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους. Κλισέ φράση, όμως, δεν παύει να είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Αν οι υποψίες σου κατατρώνε το μυαλό και την ψυχή, πώς να ευδοκιμήσει η αγάπη;

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη σ’ ένα ζευγάρι μπορεί να υπερνικήσει ακόμη και τα μεγαλύτερα εμπόδια. Τι πιο όμορφο απ’ το να μπορείς να συζητάς με το σύντροφό σου όλα εκείνα που σ’ απασχολούν; Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε τα πάντα. Ακόμη και τις πιο κρυφές σου σκέψεις, εκείνες που ανάγονται σε φαντασιώσεις και ντρέπεσαι να τις ομολογήσεις ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό.

Η φαντασίωση μπορεί να φαίνεται κάτι άπιαστο και δύσκολα υλοποιήσιμο. Μία επιθυμία που ίσως να μην καταφέρει να γίνει ποτέ πράξη. Και πώς, δηλαδή, να γίνει, αν δε βρεις το θάρρος να την πεις;

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι σημαντικό. Όλοι μας έχουμε φαντασιώσεις. Δεν είναι κάτι κακό, ούτε φυσικά κάτι που να μας κάνει να φαινόμαστε ξεδιάντροποι, γιατί τότε όλοι μας θα ‘πρεπε να ‘μασταν. Αντιθέτως, είναι κάτι που αν το εφαρμόσεις, ενδέχεται να φέρει την απογείωση στην ερωτική σου ζωή.

Ναι, αλλά πώς να το εφαρμόσεις; Εδώ καλά-καλά ντρέπεσαι να το πεις. Τι γνώμη θα σχηματίσει μετά απ’ αυτό ο σύντροφός σου; Μήπως σε πάρει με κακό μάτι κι αρχίσει να την κάνει μ’ ελαφρά; Αυτά κι άλλα τόσα ερωτήματα προβληματίζουν την πλειοψηφία των εραστών και μένουν οι φαντασιώσεις διπλοκλειδωμένες σ’ ένα συρτάρι του μυαλού μας.

Αφού εμπεδώσαμε αυτό που λέγαμε προηγουμένως –για τη σφαιρικότητα της κατάστασης–, καιρός να μπούμε στο  ζουμί της υπόθεσης. Η δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας βοηθάει σημαντικά στην εξομολόγηση. Τα προκαταρκτικά είναι ίσως μια καλή στιγμή να το εκμυστηρευτείς, τότε που ο πόθος κι η διέγερση βρίσκονται στο ζενίθ τους. Η επιθυμία για ικανοποίηση κυριαρχεί κι η άνεση μεταξύ σας μεγαλώνει.

Αν, πάλι, η συστολή σου έχει κλείσει τόσο σφιχτά το στόμα κι η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή δεν είναι το φόρτε σου, κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό υπάρχει η τεχνολογία. Ένα μήνυμα που θα περιγράφει λεπτομερώς τις σκέψεις σου μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Πρόσεχε, όμως. Ποτέ δεν πιέζουμε καταστάσεις. Προσπαθούμε να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει τι θα μας άρεσε να γίνει παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η υπάρχουσα σεξουαλική σας ζωή έχει χάσει την αξία της. Αν ο άλλος αρνηθεί ή φανεί διστακτικός, τότε η κουβέντα σταματάει εκεί κι αφήνεις τα πράγματα ως έχουν.

Δεύτερο σήμα κινδύνου. Απόφυγε να εκφράσεις με το «καλημέρα σας» τις φαντασιώσεις σου στον άλλο, εκτός κι αν η σχέση σας βασίζεται αποκλειστικά σ’ αυτό το κομμάτι. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό θα ήταν ν’ αφήσεις πρώτα το γλυκό να δέσει κι έπειτα να προχωρήσεις στα παρελκόμενα. Η οικειότητα θα το κάνει όλο πολύ πιο εύκολο. Να ‘σαι βέβαιος ότι θα καταλάβεις από μόνος σου πότε θα ‘ρθει η κατάλληλη στιγμή.

Το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι κανένας δεν πρόκειται να σε κακοχαρακτηρίσει. Απλά κάποιος απ’ τους δύο πρέπει να κάνει την αρχή. Και πού ξέρεις, ίσως κι ο σύντροφός σου να βασανίζεται από παρόμοιες φαντασιώσεις και να μην έβρισκε τον τρόπο να στο πει. Σκέψου μόνο πόσο κερδισμένος μπορείς να βγεις σε μια τέτοια περίπτωση.

Ακόμη, όμως, κι αν το έτερον ήμισυ δεν είναι σύμφωνο εξαρχής, μη βιαστείς ν’ απογοητευτείς. Άσε το χρόνο να κυλήσει και την ιδέα να κλωθογυρίσει στο μυαλό του. Ίσως το ταίρι σου απλά να μην είναι έτοιμο ακόμα, ίσως και να μη γίνει και ποτέ. Ό,τι κι αν συμβεί, αξίζεις και με το παραπάνω τα εύσημα για το θάρρος σου να το μοιραστείς μαζί του και να το βγάλεις από μέσα σου. Γιατί, στην τελική, αυτό είναι που έχει σημασία. Να μπορείς να συζητάς τα πάντα με το ταίρι σου, χωρίς να φοβάσαι μια επικείμενη κριτική. Αν δεν μπορείς μαζί του, τότε με ποιον;

Συντάκτης: Mαριλένα Χρονοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!