noel924

Το δίδαξαν με μεγάλη επιτυχία τα λαμπερά αστέρια της παγκόσμιας μουσικοθεατρικής σκηνής και του κινηματογράφου, εκείνες οι εμβληματικές μορφές που αρκούσε μία και μόνη ματιά τους για να σε καθηλώσουν, μια απλή λέξη για να σε σκλαβώσουν για πάντα κι ένα μικρό νάζι για ν’ αρχίσεις να τους τάζεις τον ουρανό με τ’ άστρα.

Φλερτ σημαίνει τέχνη. Η τέχνη να εξυψώνεις τον άλλο στα ουράνια, δίχως να καταβάλλεις κόπο. Είναι αθόρυβο, διακριτικό κι εκεί έγκειται η βασική διαφορά του απ’ το εκκωφαντικό πέσιμο. Σε κάνει να υποψιάζεσαι ότι ο άλλος σε θέλει, χωρίς ποτέ να ‘σαι απόλυτα σίγουρος. Είναι πηγή ζωής και ξεγνοιασιάς, αφού είναι αρκετό για να σε βγάλει απ’ τη διαρκή γκρίνια και να σε κάνει να δεις την καθημερινότητα μ’ άλλο μάτι.

Φλερτάρουμε, άρα ζούμε. Το φλερτ είναι αναπόφευκτο κομμάτι της φύσης μας και κάπως παρεξηγημένο από μερικούς. Όταν το παιχνίδι παίζεται με τους σωστούς κανόνες, μόνο χαρά μπορεί να προσφέρει. Νικητής ή όχι, το φλερτ σ’ έχει ανταμείψει ήδη και με το παραπάνω. Υπάρχει παντού γύρω μας, μια μικρή αφορμή είναι ικανή να πυροδοτήσει αυτό το παιχνίδι που προορίζεται για δύο. Στις καφετέριες, τα μπαρ αλλά και στη δουλειά, το φλερτ δίνει και παίρνει. Ακόμη και στο δρόμο. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της επιθυμίας μας για ζωή.

Η μοναχική διαδρομή με το αυτοκίνητο, κάποιες φορές, φαντάζει υπερβολικά ανιαρή. Πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν στον πειρασμό να φλερτάρουν μόλις βρουν δίπλα τους το πρόσωπο που θα τους ιντριγκάρει. Το κόκκινο στο φανάρι είναι μία καλή ευκαιρία να χαλαρώσεις για λίγο την προσοχή σου απ’ το τιμόνι και να κοιτάξεις κλεφτά τον οδηγό που έχει πάρει θέση δίπλα σου.

Όταν οι ματιές διασταυρωθούν, οι πιο ντροπαλοί αποστρέφουν το βλέμμα, ενώ οι τολμηροί κοσμούν το πρόσωπό τους μ’ ένα χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που είναι ικανό να σου φτιάξει τη μέρα ή να σου γεμίσει τη νύχτα. Το πράσινο του σηματοδότη διακόπτει αυτή τη σιωπηλή ιεροτελεστία, όχι, όμως, για πολύ. Το επόμενο κόκκινο καραδοκεί κι ανανεώνει το ραντεβού για φλερτ με το ίδιο ή και διαφορετικό πρόσωπο.

Το φλερτ στο φανάρι μεταξύ των οδηγών διαφέρει κατά πολύ σε σχέση μ’ εκείνο που γίνεται στα μαγαζιά ή τον εργασιακό χώρο. Κι αυτό, κυρίως, γιατί πρόκειται για ένα φλερτ με ημερομηνία λήξης και μάλιστα βραχυπρόθεσμη. Έχεις στη διάθεσή σου μόλις μερικά δευτερόλεπτα, παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο διόλου δεν πρέπει να σε πτοεί.

Δεν πρόκειται για απιστία, παρά μονάχα για έναν ευχάριστο τρόπο να περάσεις το χρόνο σου περιμένοντας στο φανάρι το κατάλληλο σήμα για να ξεκινήσεις. Έτσι κι αλλιώς, δεν αποσκοπείς να γνωρίσεις καλύτερα τον άλλο, παρά να γεμίσεις κάποιες στιγμές απ’ την πολύωρη οδήγηση που σε κρατάει δέσμιο στους δρόμους. Το κυκλοφοριακό χάος έχει απλωθεί σε ολόκληρη την πόλη, επομένως, εφόσον δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε έστω!

Δείτε το σαν ένα παιχνίδι. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει, ανοίξτε το παράθυρο και μόλις πιάσει το κόκκινο, επιτρέψτε στον εαυτό σας να στρέψει το κεφάλι του αριστερά ή δεξιά. Χαρίστε ένα χαμόγελο στον αγανακτισμένο οδηγό που στέκεται δίπλα σας, αν είναι εξίσου μόνος, όπως κι εσείς –είπαμε να διασκεδάσουμε,  όχι να βρούμε τον μπελά μας– και δώστε διαδοχικά ραντεβού στα επόμενα κόκκινα φανάρια.

Συντάκτης: Mαριλένα Χρονοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!