pillow1623452

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει σε αυτόν τον κόσμο. Γι’ αυτό λέω κι εγώ να φορτώσω σήμερα με τρέλα και να πω το κατιτίς μου για την ερωτική εξομολόγηση που κάποια στιγμή τολμήσαμε να κάνουμε. Μπράβο για την ανδρεία και το θάρρος αυτών που δε φοβήθηκαν! Όσο για εκείνους που έμειναν λίγο πιο πίσω, θα πω πως με αυτό το σκεπτικό τη χάνουμε τη ριμάδα τη ζωή.

Την κοσμοθεωρία μου, λοιπόν, γύρω από την εξομολόγηση δεν την καθόρισαν οι νίκες μου, αλλά οι ήττες που γεύτηκα, οι οποίες σίγουρα δεν ήταν αέρινες κι ανάλαφρες. Οπότε σκέφτηκα ότι αν θες να φύγεις με το κεφάλι ψηλά, πρέπει να βρεθούν άλλα κόλπα, καπριτσιόζικα. Άρχισα, λοιπόν, την προπόνηση στο souffle. Ξέρετε, αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος που χρησιμοποιεί τη δύναμη των αβγών για να φουσκώσει και να απογειωθεί. Απλή η παρασκευή του, ίσως από τις πιο εύκολες, αλλά το άγχος στην καρδιά του μάγειρα δεν είναι πάντα υποφερτό.

Πώς δένει τώρα το σουφλέ με την εξομολόγηση; Μπορεί και να μη δένει, αλλά στο δικό μου μυαλό που μόνο φαντάζεται, βλέπω εμένα πάνω από ένα μπολ να χτυπάει με τον αβγοδάρτη όλα εκείνα που θέλει να πει μέχρι να τα μαλακώσει και να γίνουν αφρώδης κρέμα. Μελετώντας, λοιπόν, με ευλάβεια του Γάλλους σεφ, είδα ότι τα trick τους για ένα πετυχημένο παρασκεύασμα δεν απέχουν πολύ απ’ αυτό που προηγείται και έπεται της έκθεσης των συναισθημάτων μας. Το πού απευθύνεσαι, βέβαια, παίζει σημαντικό ρόλο. Κατασκευαστικά τα συστήματά μας διαφέρουν. Άλλος θέλει κα*λα, άλλος ιερα**στολικό, άλλος κόκκινες τουλίπες, άλλος pop με λίγο punky, άλλος τίποτα. Και θα μου πεις τώρα, αν δε ρίξεις σύρμα, πώς θα πάρεις γραμμή τι ψήνει ο άλλος και τι ναυάγια κουβαλάει; Γι’ αυτό πάω πάσο και ξεκινάω!

 

 

Βασικό -πιο βασικό δε γίνεται-, να μην ξεκινήσετε να μιλάτε από πολύ νωρίς, όσο σίγουροι κι αν νιώθετε για τον εαυτό σας. Καλό είναι η εξομολόγηση -όπως και το σουφλέ- να ειπωθεί -και να φαγωθεί- μόλις βγει απ’ τον φούρνο. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως θέλει σωστή θερμοκρασία για να πετύχει. Ουπς! Μην αρχίσετε τα ερωτόλογα και να περιαυτολογείτε για τα ανδραγαθήματά σας, γιατί αν δεν το έχει ο άλλος μαζί σας, το πολύ-πολύ να σας εκτιμήσει. Δώστε βάση στον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας. Πιάστε θερμοκρασία αρχικά. Ξέρετε, με ιδιαίτερες κινήσεις που να φανερώνουν τον θαυμασμό σας. Εν ολίγοις, βρείτε επαφή, οut οf the box, και out of the blue και έπειτα καιρού επιτρέποντος αρχίστε το ψήσιμο!

Επίσης, έχετε δει σουφλέ άσπρο από πάνω; Αν ναι, δε θα ‘χε ροδίσει όπως έπρεπε. Θέλει είκοσι λεπτά να μείνει ανενόχλητο με εσάς να το κοιτάτε. Αν ανοιγοκλείνετε φούρνους, μιλάτε στο τηλέφωνο ή θυμηθείτε τη φίλη σας στο Παγκράτι, δε θα έχει την αμέριστη προσοχή σας. Σημαντικό, φίλοι μου, όταν θέλετε να μιλήσετε στον έρωτά σας, να αφήσετε όλα τ’ άλλα απ’ έξω. Μόνο έτσι θα περάσετε το νόημα και θα δείξετε τη σοβαρότητα των προθέσεών σας. Εξάλλου, όποια κι αν είναι η κατάληξη, μια ερωτική εξομολόγηση μένει χαραγμένη στη μνήμη.

Πάμε τώρα στο ζουμερό κομμάτι της ιστορίας. Ας πούμε ότι στέκεστε μπροστά σε κάποιον που εκδηλώνει τον έρωτά του και προσπαθεί με λόγια να εκφράσει αυτό που νιώθει. Αν ακούσετε να λέει πως σας θέλει και μετά τελεία είναι κάπως άχρωμο. Τι θέλει; Έναν φίλο να μιλήσει, σχέση, ερωτική επαφή, τα υπέροχα οπίσθιά σου, στα οποία δεν μπορεί να αντισταθεί; Δεν είναι σαφές από τι προέρχεται η επιθυμία. Αν μπει η τόσο μικρή λεξούλα «πολύ» δίπλα από το άοσμο «σε θέλω», όλα μοιάζουν αλλιώς. Αυξάνεται ο όγκος της φράσης και βγάζει χτυποκάρδι σε αυτόν που την ακούει. Τις ρήσεις του στιλ «δε θα σε βαρεθώ ποτέ» και «έχω μάτια μόνο για σένα» καλό είναι να μην τις λέτε οι ερωτοχτυπημένοι και να μην τις ακούτε αν σας τις πουν. Τώρα, πώς όλο αυτό συνδέεται με το σουφλέ; Οι σεφ λένε ότι για να βγει ζουμερό βάζουμε το σκεύος σε βαθύ ταψί, γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό. Ούτε μέχρι πάνω, ούτε λίγο πάνω απ’ τον πάτο. Μέχρι τη μέση, φίλοι μου!

Πού θα την κάνουμε όμως την εξομολόγηση; Λέτε να μην παίζει κι αυτό τον ρόλο του; To σουφλεδάκι θέλει το κεραμικό του κι ο έρωτας τη χημεία του. Αν είναι συνάδελφος, εν ώρα εργασίας, δε λέει, κι αν φαντάζεστε δείπνο υπό το φως των κεριών καλό είναι για δεύτερη και τρίτη φάση. Κάτι δροσερό κι ευχάριστο, οικείο σε εσάς και με εύκολη πρόσβαση διαφυγής σε περίπτωση που χρειαστεί, μοιάζει ιδανικό. Καλό γούστο, λοιπόν, βλέμμα γεμάτο αυτοπεποίθηση και το δύσκολο μπορεί να γίνει εφικτό!

Πάμε τώρα στο πιο δύσκολο κομμάτι, σε αυτό που παίρνεις το ρίσκο της αποκάλυψης. Κανείς δε θέλει να πληγωθεί, αλλά η απόρριψη κάποιες φορές είναι μέρος της διαδικασίας. Στο κάτω-κάτω αν θες να σου προκύψει δεσμός, πρέπει να σπάσεις τον πάγο. Αν δε σου βγει και έχεις ακολουθεί τα παραπάνω βήματα, μάλλον δε φταίει η εξομολόγηση, αλλά το feeling του άλλου. Όσο δεξιοτέχνης κι αν είσαι στην παρασκευή της μπεσαμέλ που λιώνει στο στόμα, τον κύριο λόγο τον έχει ο συνδαιτυμόνας σου, διότι μπορεί να μην του αρέσει καν το σουφλέ. Φυσικά, αν στο τέλος θελήσεις να τα κάνεις όλα πουτ*να, μην κατηγορήσεις το σουφλέ, γιατί τουλάχιστον αυτό από μόνο του δεν έχει τάσεις να καταστρέφεται!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μόνικα Καράμπεη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.