Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, παιδιά. Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας, που είτε γιατί οι επιλογές μας σε επίπεδο ερωτικών σχέσεων πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο, είτε γιατί έχουμε χωρίσει πρόσφατα, είτε γιατί γαμιέται ο Δίας –το θέμα είναι ότι το κάνει μόνο αυτός–, καταλήγουμε να βλέπουμε το σεξ με το κιάλι ή ακόμη χειρότερα με το τηλεσκόπιο.

Ψαχουλεύοντας στο μυαλό μας, λοιπόν, και φέρνοντας στην επιφάνεια τούτες τις αποφράδες μέρες καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως όλοι περνάμε κάποια στάδια κατά την αποχή μας απ’ το σεξ.

 Κούνια που σε κούναγε.

Σε αυτό το στάδιο εμείς κοιμόμαστε κι η τύχη μας δε δουλεύει. Για την ακρίβεια η τύχη μας έχει απολυθεί. Μας διακατέχει μια χαλαρότητα, μια σιγουριά ότι θα συμβεί άμεσα, όπως όλες τις υπόλοιπες φορές. Σε αυτό το στάδιο το σύμπαν έχει λιώσει στο γέλιο.

 Δε βλέπουμε ότι το πρόβλημα μεγαλώνει.

Το στάδιο κατά το οποίο απέχεις πάνω-κάτω κανένα μήνα απ’ το άθλημα, οι φίλοι σου το παρατηρούν πάνω σου, εσύ όμως εκεί στέκεις αγέρωχα κι ορθώνεις το ανάστημά σου λέγοντάς τους πως αυτό το διάστημα είναι αμελητέο, ίσως μάλιστα να προσπαθήσεις να τους πείσεις πως είναι επιλογή σου, έτσι μωρέ για να χαλαρώσει λίγο το μυαλό σου, να προσπαθήσεις να πείσεις αυτούς και να παρηγορήσεις τον εαυτό σου, dear!

Παραδεχόμαστε το πρόβλημα.

Σαν τώρα θυμάσαι την τελευταία σου φορά, ήσουνα νιος και γέρασες -αχ, περασμένα μεγαλεία.

Φούντωσα, φούντωσα.

Άσχημο στάδιο, όλες σου οι σκέψεις γυρνάνε γύρω απ’ το κρεβάτι, στον δρόμο δεν κυκλοφορούν άνδρες και γυναίκες, κυκλοφορούν εν δυνάμει εραστές, ακόμα και τρύπες απ’ τις πρίζες σε σκανδαλίζουν, διάολε!

Σε θέλουν όλοι κι όλες.

Δεν τολμάει άνθρωπος να στρέψει το βλέμμα του προς το μέρος σου και να σου απευθύνει τον λόγο. Ακόμη κι ο ντελιβεράς σε κοιτάει περίεργα κι η γιαγιά απ’ τον πέμπτο έχει κάτι ερεθιστικό στο βλέμμα της, μα σε θέλουν όλοι και όλες. Χαλάρωσε. Μη λυσσάς, ποιος τυφλός δε θέλει το φως του;

Ετοιμάζεσαι για τον αγώνα.

Κάνεις προπόνηση, δε θα σηκώσεις τα χέρια ψηλά τόσο εύκολα, ανανεώνεις τη διάθεση και το στιλ σου κι αρχίζεις να βγαίνεις, για του λόγου το αληθές αρχίζεις να παραβγαίνεις. Γνωρίζεις κόσμο, τρως τα μούτρα σου ξανά και ξανά, αφού τίποτα δεν είναι αυτό που ψάχνεις κι απογοητεύεσαι για άλλη μία φορά.

 Όλοι κι εσύ.

Μα αν είναι δυνατόν η Σούλα, που είχε να δει χαρά στα σκέλια της χρόνια ολόκληρα, έμαθες πως βρήκε γκόμενο. Κι ο Μιχαλάκης απ’ το λογιστήριο κι αυτός βγαίνει με μία, τρελός έρωτας, σου λέει. Σε όποια παρέα και να τύχει, θα συζητάνε τα ερωτικά τους, ό,τι και να δεις στην τηλεόραση θα περιέχει σεξ και happy end. Χριστέ μου, είσαι μόνος με το πουλί κυριολεκτικά στο χέρι σε έναν κόσμο ζευγαρωμένο. Εκείνοι κι εσύ. Κόκκινα λαμπάκια παντού «δε θα ξανακάνω ποτέ σεξ», ίσως το τυπώσεις σε μπλουζάκι.

 Βλέπουμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Τα κονδυλώματα σου λέει βρίσκονται σε τεράστια έξαρση. Βρε, μπας κι είσαι τυχερός/ή μέσα στην ατυχία σου; Τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τόσες αρρώστιες εκεί έξω. Για τέτοια είμαστε τώρα; Αρχίζεις να απασχολείς τον εαυτό σου με άλλα πράγματα για να μη σκέφτεσαι την αποχή σου. Πας γυμναστήριο, βγαίνεις με φίλους, γίνεσαι ένα τσακ πιο δημιουργικός στη δουλειά. Δε βαριέσαι; Αν είναι να έρθει θε’ να ‘ρθει.

Βεγγαλικά.

Και ξαφνικά. Μπουμ!

Εκεί που σε διακατέχει απόλυτη ηρεμία κι έχεις βγει για ένα χαλαρό με την παρέα, γίνεται το θαύμα, αδέρφια. Ξανά προς τη δόξα τραβάς, αχ σαν το ποδήλατο, δεν ξεχνιέται ποτέ. Κι εσύ σύμπαν που τόσο καιρό γελούσες με την κατάντια μου τώρα, Kiss my ass!

 

I am the king of the world, again!

Συντάκτης: Κατερίνα Πατήρα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη