Article of the day: Η Χρυσούλα Τ. αναλύει γιατί όταν δενόμαστε θέλουμε να κρατάμε ανοιχτά ενδεχόμενα. Δες εδώ.

pwl311

Οι παθιασμένες σχέσεις είναι κάπως εγωιστικές, ας το παραδεχτούμε. Ωστόσο, έρχεται η ώρα που το «εγώ» γίνεται «εμείς» κι, αν είσαι τυχερός, έρχεται η ώρα που το «εσύ» είναι ακόμη πιο σημαντικό κι απ’ το «εγώ» σου. Tι συμβαίνει, τελικά, στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε; Γιατί η καρδιά μας φλέγεται και το στομάχι μας δένεται κόμπος; Ας μας δώσει κάποιος μια απάντηση!

Το σεξ με ένα άτομο που είσαι ερωτευμένος είναι μια άκρως διαφορετική κατάσταση και δεν μπορεί με τίποτα να τεθεί θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε «ερωτευμένο σεξ» και σε ένα «one night stand». Όταν υπάρχουν βαθιά αισθήματα μεταξύ σας και φτάσετε στο σημείο να γνωρίζει τόσο καλά ο ένας τον άλλον, το σεξ μετατρέπεται σε έρωτα κι ο έρωτας με τη σειρά του, γίνεται η υπέρτατη απόλαυση.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο απ’ το να κάνεις αληθινό και γεμάτο νόημα σεξ, με τον άνθρωπο που αγαπάς και ξέρεις πως σ’ αγαπάει κι εκείνος. Και μάλιστα θέλει να σε κάνει ευτυχισμένo τόσο στο κρεβάτι, όσο κι εκτός κρεβατιού. Το σεξ όταν είσαι ερωτευμένος είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια φυσική λειτουργία, είναι ολόκληρη ιεροτελεστία.Πέρα απ’ την ευχαρίστηση που προσφέρει και στους δύο εξίσου (όταν γίνεται σωστά), η σύνδεση που επιτυγχάνεται εκείνη τη στιγμή είναι σχεδόν εξωπραγματική και σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο απόλαυσης κι  ηδονής!

Το σεξ με έναν καινούριο σύντροφο είναι κατά κανόνα αγχωτικό στην αρχή. Όταν, όμως, είσαι ερωτευμένος, έχεις τη δυνατότητα να βάλεις στην άκρη τις όποιες ανασφάλειες σε κατακλύζουν, να δοθείς άνευ όρων. Όταν δίνεται απόλυτα ο ένας στον άλλο, αναπτύσσεται εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη που με τίποτα δε συναντάει κανείς στο ευκαιριακό σεξ. Η εμπιστοσύνη στο κρεβάτι είναι πολύ σημαντική γιατί αφήνεσαι στον άλλο χωρίς να ανησυχείς.

Παραμερίζεις τα ταμπού και δε μασάς να ζητήσεις αυτό που θέλεις, αυτό που θα σε ευχαριστήσει, ανοίγοντας όλα σου τα χαρτιά δίχως να κρατάς κρυμμένες κάρτες. Δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα μετά από μία φορά κακού σεξ. Αν σου συμβεί κάτι τέτοιο σε φάση ευκαιριακού σεξ, τότε θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Εντάξει δεν είναι και η πιο χαρούμενη κουβεντούλα που μπορείς να ανοίξεις, όμως, σίγουρα δε μασάς μία να την κάνεις.

Στο κάτω-κάτω η ατυχία μιας φοράς δεν μπορεί με τίποτα να ισοφαρίσει τις επιτυχημένες προηγούμενες ή επόμενες φορές που θα περάσετε παρέα. Το περιστασιακό σεξ μπορεί να γίνει σπαστικό κάποιες φορές. Τελειώνεις, ok, μετά τι να κάνεις; Να μαζέψεις τα ρουχαλάκια σου και να την κάνεις με ελαφρά; Ή να μείνεις να πάρεις έναν υπνάκο; Με τον άνθρωπό σου αυτό φυσικά δεν ισχύει. Απόδειξη ότι κοιμάστε μαζί μετά από έναν απίστευτο γύρο σεξ.

Ο ρομαντισμός δεν τελειώνει αμέσως μόλις τελειώσει κι η πράξη. Αγκαλιές και χάδια κι ο ρομαντισμός καλά κρατεί. Φυσικά όλα αυτά δε συμβαίνουν μόνο στο κρεβάτι, αλλά και στην καθημερινότητά σας -όχι όλα μαζί, μην κολλήσουμε κι απ’ τα πολλά σιρόπια.

Τέλος, είναι κι εκείνοι οι τύποι που μάθανε να αγαπάνε αληθινά παραβλέποντας τις αντιλήψεις της εποχής μας. Περιμένουν στωικά εκείνον τον ένα, το μοναδικό που θα εισβάλλει στη ζωή τους ξαφνικά, θα πει ένα «γεια, εδώ είμαι, ήρθα». Και μια όμορφη ιστορία θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

Για τους ερωτευμένους το σεξ δεν είναι βιτρίνα. Δεν είναι αγώνας δρόμου για να κατακτήσουμε το πολυπόθητο τρόπαιο. Το φαίνεσθαι αποκαθηλώνεται και το είναι παλεύει για κάτι καλύτερο. Τι τα θες τα εφήμερα, τα κάλπικα και τα στημένα, αν εκείνος ο άλλος δε μάθει πρώτα να σου πηδάει το μυαλό; Τώρα τι να σας πω; Ή όλα αυτά ισχύουν ή είμαι πολύ ερωτευμένη! Θα δείξει.

Συντάκτης: Κατερίνα Πατήρα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη