1bf414246dbf089974aa796dea74c990

Πόσες όμορφες αναμνήσεις έχουμε να θυμόμαστε από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Ξέγνοιαστα χρόνια, γεμάτα παιδικά χαμόγελα και ασχολίες ή αθλήματα που θυμίζουν παιχνίδια που μέχρι και σήμερα συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε. Ένα από αυτά τα αθλήματα λοιπόν, είναι και το bowling.

Το μπόουλινγκ, λοιπόν, είναι ένα διασκεδαστικό και σχετικά οικονομικό παιχνίδι-άθλημα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φύλου και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση -μη σας πως την προσφέρει κιόλας-, ενώ παράλληλα δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο και δίνει κίνητρο για την όξυνση των νοητικών λειτουργιών.

Περιμέναμε με ανυπομονησία να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πάμε, είτε με τους γονείς είτε με τους φίλους μας, να απολαύσουμε αυτό το φαινομενικά τόσο απλό και εύκολο παιχνίδι, που στη πραγματικότητα, όμως, είναι πιο περίπλοκο απ’ όσο φαίνεται. Θα φαντάζεστε πάντως, πόσα στοιχήματα έχουν μπει για το επόμενο strike, με έπαθλο τα ποτά ή το φαγητό της παρέας.

Πριν από μερικά χρόνια το μπόουλινγκ αποτελούσε μόδα, είχε ακόμα περισσότερους πιστούς κι ήταν ιδανικό ακόμα και για πρώτο ραντεβού. Σε συνδυασμό με breezer, ο ανταγωνισμός, τα πειράγματα και η διασκέδαση βρίσκονταν στο ζενίθ. Πολλοί το κράτησαν και στην ενήλικη ζωή τους ή μπορεί να έπαιξαν μία φορά και να κόλλησαν, εντάσσοντάς το στο τοπ της λίστας των διασκεδάσεων. Χρειάζεται συγκέντρωση και ειδική τεχνική που αποκτάται σιγά-σιγά με την εμπειρία και την εξάσκηση. Όσο για τις πιο μικρές ηλικίες ή τους πολύ αρχάριους παίκτες, υπάρχουν οι προστατευτικές μπάρες στα πλαϊνά του διαδρόμου, ώστε να μη φεύγει η μπάλα και έτσι να χτυπάει θέλει δε θέλει τις κορίνες.

Μπαίναμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τον έντονο φωτισμό και τη μουσική λες κι έμπαινες σε ρέιβ πάρτι, φορώντας άνετα ρούχα και τα ειδικά παπούτσια που προμηθευόμασταν στην υποδοχή, ξεκινούσαμε τα στοιχήματα με τις ομάδες μας, λες και τζογάραμε το σπίτι και το αυτοκίνητό μας. Ποιος θα ρίξει την κορίνα την τελευταία. Αν τις ρίχναμε όλες και κάναμε strike; Το γήπεδο μπροστά σε μια πωρωμένη παρέα που παίζει bowling είναι Κυριακή στη γιαγιά, αν με ρωτάτε. Εδώ έχουν κλείσει σπίτια γιατί έχασε η ομάδα, είναι σοβαρά τα πράγματα.

Όλα για το σκορ λοιπόν. Πάνω από τα κεφάλια μας κρεμόταν ένας ψηφιακός πίνακας που έδειχνε τα ονόματα με τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία όλων των παικτών. Το κάθε παιχνίδι είχε δέκα βασανιστικούς γύρους και ο παίκτης με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κέρδιζε. Συνολικά σε κάθε γύρο ο παίχτης είχε δύο προσπάθειες να ρίξει όλες τις κορίνες κάτω.

Η τύχη του πρωτάρη, να ξέρετε, δεν απέχει και πολύ από το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς οι περισσότεροι στις πρώτες μας βολές κάναμε στράικ ή ρίχναμε τις περισσότερες κορίνες, άλλη πηγή για έναν τέλειο καβγά αυτό. Είπαμε, μπορεί να θέλει τεχνική το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά η νίκη είναι πάντα το ζητούμενο.

Όλοι, ανεξαιρέτως, χρειαζόμαστε λίγο ξεφάντωμα και διασκέδαση στη ζωή μας, χωρίς να παίζει ρόλο η ηλικία μας. Το μπόουλινγκ δεν είναι μόνο για παιδιά και είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο διασκεδαστικά και διαχρονικά παιχνίδια που υπάρχουν. Γι’ αυτό αν δεν το έχετε στο πρόγραμμά σας, δοκιμάστε το κι ας είναι εκτός του χαρακτήρα σας. Μαζευτείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πηγαίνετε να το χαρείτε. Απλά φροντίστε να πάτε στην ομάδα που θα κερδίσει, διαφορετικά πάρτε παραπάνω λεφτά μαζί σας γιατί σας βλέπω να κερνάτε τα ποτά.

Συντάκτης: Στέλλα Δημητρίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!