Οι μεγάλοι έρωτες είναι εκείνοι που καθηλώνουν το κοινό, ειδικά όταν η φλόγα παραμένει άσβεστη μέσα στον χρόνο παρά τα εμπόδια που συναντούν, την απόσταση και τις καταστάσεις που μπορεί να χωρίζουν δύο ερωτευμένους. Μπορεί να γεννήθηκαν για να είναι μαζί σε μία σχέση καρμική, αλλά η μοίρα γράφει τη δική της ιστορία και φαινομενικά τους χωρίζει, όμως η ζωή έχει πάντα άλλα σχέδια και είναι τόσο απρόβλεπτη. Εκεί που όλα μοιάζουν πως τέλειωσαν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπήθηκαν πολύ, ξαφνικά γίνεται μία ανατροπή και η σπίθα αναπτερώνεται και πάλι. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον τηλεοπτικό έρωτα του Στέφανου και της Μαργέτας που μάγεψε το κοινό από τα πρώτα βλέμματα τους στη σειρά «Έρωτας Φυγάς», όπου ο Σταύρος Ζαλμάς και η Πέμη Ζούνη μαγνήτισαν το κοινό και όχι αδίκως με τις μοναδικές ερμηνείες τους.

Η ιστορία ξεκινάει 40 χρόνια πριν, όταν η Μαργέτα έρχεται στο Κιάρι, ένα χωριό της Μεσσηνίας, από την Κηφισιά, για να παντρευτεί με προξενιό τον πλούσιο γαιοκτήμονα της περιοχής, Γεώργιο Δεμερτζή. Τότε ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον Στέφανο Παράσχο, που όντας φτωχός οι γονείς της δεν τον θέλουν για γαμπρό τους. Τα χρόνια περνούν, παντρεύονται και οι δύο και φτιάχνουν ξεχωριστές οικογένειες. Μια λογομαχία όμως ανάμεσα στον Στέφανο και στον Δεμερτζή οδηγεί σε ένα θανάσιμο ατύχημα, από το οποίο ο τελευταίος χάνει τη ζωή του. Ο Στέφανος τότε βρίσκεται κατηγορούμενος, όταν ο γιός της Μαργέτας πληρώνει ψευδομάρτυρες και καταφέρνει να τον κλείνει στη φυλακή ισόβια. Χάρη όμως στην αμνηστία του βασιλιά, αποφυλακίζεται και γυρνάει πίσω 20 χρόνια αργότερα.

Το πρώτο βράδυ κρύβεται στην αυλή του σπιτιού της Μαργέτας και την κοιτάζει να κάθεται στη βεράντα. Μέσα από ένα σπικάζ ακούγεται η αισθαντική φωνή του Σταύρου Ζαλμά, που υπόσχεται πως ήρθε για να τα πουν όλα. Άλλωστε, ξέρουμε πως σε ζητήματα καρδιάς, οι λογαριασμοί δε μένουν ποτέ άλυτοι. Κι εκεί που εκείνη νόμιζε πως η ιστορία τους είχε τελειώσει για πάντα, εκείνος φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει την αγάπη που νεότερος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ακολουθούν συναντήσεις στα παλιά τους λημέρια και το πρώτο τους φιλί μετά από χρόνια δεν άργησε να έρθει. Ο Στέφανος είχε πάντα έναν τρόπο να της θυμίζει πώς για εκείνον είναι όλα όπως τότε, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και οι δυο ηθοποιοί δίνουν από την αρχή κιόλας της σειράς τον παλμό ενός έρωτα που καίει εδώ και 40 χρόνια. Από τα γεμάτα αγάπη και θαυμασμό βλέμματα του Στέφανου, μέχρι τις ματιές που γελούν της Μαργέτας και έναν ρομαντικό χορό τους μεταξύ τους, όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια σχέση ζωής.

Ακόμη και όταν οι άλλοι γύρω τους άρχισαν να καταλαβαίνουν τι γίνεται μεταξύ τους, τα παιδιά τους εκτίμησαν το γεγονός πως επέλεξαν να μην κρυφτούν και να τους εξηγήσουν από την αρχή πως έχουν τα πράγματα. Η δημόσια πρόταση γάμου δεν άργησε να έρθει και η Μαργέτα λέει επιτέλους το πολυπόθητο ναι και κάνει την επανάσταση εκείνη που δεν έκανε ούσα νεότερη. Τη μέρα όμως εκείνη του γάμου, οι άλλοι είχαν διαφορετικά σχέδια για αυτούς και όλα καταστρέφονται σε μια στιγμή.

Μπορεί ο Στέφανος να μην την έχει συγχωρήσει ακόμα, για όλα αυτά που έμαθε, αλλά πάντα θα είναι δίπλα της, με τον δικό του τρόπο, προσφέροντας της τη στήριξή του για το χαμό της μητέρας της. Σιγά σιγά οι σχέσεις τους αποκαθίστανται και πλέον νιώθουν έτοιμοι να ξεκινήσουν από την αρχή και να ζήσουν το όνειρο που οι άλλοι τους στερήσαν. Και επειδή οι τηλεοπτικοί έρωτες δεν είναι μόνο θέμα σεναρίου αλλά και συνδυασμός ταλέντου, χημείας και αντίληψης, η Πέμη Ζούνη και ο Σταύρος Ζαλμάς μας παρουσιάζουν μια πανέμορφη ιστορία αγάπης, σεβασμού και αφοσίωσης. Μια σχέση, βγαλμένη από στίχους ποιημάτων και παραμυθιών που σίγουρα της αξίζει να δικαιωθεί και να έχει ένα αίσιο τέλος.

 

Πηγή εικόνας: DaddyCool.gr

Συντάκτης: Μαριάννα Χατζή
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κουτσουρά