Λένε ότι ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Σοφία Λόρεν και του Κάρλο Πόντι. Εκείνος 37 ετών και εκείνη μόλις 15. Ερωτεύθηκαν και έμειναν μαζί για σχεδόν 50 χρόνια – μέχρι τον θάνατο του Πόντι – και ήταν ένα από τα πιο αταίριαστα αλλά ταυτόχρονα πιο ερωτευμένα ζευγάρια της Ιταλίας και του κινηματογράφου. Ο έρωτας τους πέρασε από πολλά εμπόδια και κατάφερε ν αντέξει στο πέρασμα των χρόνων. Πάμε να δούμε την ιστορία τους:

Το 1950, η 15χρονη Σοφία Λόρεν συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς τον «Miss Eleganza». Παρόλο που δεν κέρδισε, η ομορφιά της ήταν η αφορμή να συμμετάσχει ως κομπάρσος στην ταινία εποχής «Κβό Βάντις». Στα καλλιστεία ένας από τους κριτές ήταν ο παραγωγός Κάρλο Πόντι, ο οποίος μαγεύτηκε από τη Σοφία Λόρεν. Οι δύο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ο Πόντι έγινε ο φύλακας άγγελος της και άντρας της ζωής της.

Sophia Loren & Carlo Ponti: Ερωτευμένοι μέχρι το τέλος

Πηγή εικόνας:whitewedding

 

Επτά χρόνια αργότερα, το 1957, ο Κάρλο Πόντι, ενώ βρισκόταν στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ζητά από τους δικηγόρους του να βγάλουν το διαζύγιο του με τη μέχρι τότε σύζυγο του Τζουλιάνα στο Μεξικό, αλλά και ένα πιστοποιητικό του γάμου κατ’ εξουσιοδότηση της Λόρεν. Ο γάμος τους πραγματοποιείται στις 17 Σεπτεμβρίου του 1957, σε μια σύντομη και κρυφή τελετή. Το ερωτευμένο ζευγάρι γιορτάζει το γεγονός με ένα πριβέ δείπνο και λίγους καλούς φίλους. Η Ιταλία, την εποχή εκείνη, δεν αναγνώριζε τα διαζύγια (οι νόμοι για τους καθολικούς Ιταλούς ήταν εξαιρετικά αυστηροί) και η Καθολική Εκκλησία, το επόμενο κιόλας μήνα, κατηγορεί τον Πόντε για διγαμία, μη αναγνωρίζοντας το γάμο του με τη Σοφία. Έτσι ξεκίνησε μια ατέλειωτη δικαστική διαμάχη, μαζί με συνεχείς προσωπικές επιθέσεις στο ζευγάρι από τους Ιταλούς που κράτησαν πολλά χρόνια.

Sophia Loren: 'The only thing I regret is that I never got married in a  white dress' | You

Πηγή εικόνας: News24

 

Το 1962 το ζευγάρι αναγκάζεται να ακυρώσει το γάμο του και η Λόρεν δήλωνε χαρακτηριστικά :«Με απειλούσαν με αφορισμό, πως θα καίγομαι στα καζάνια της κόλασης για μια αιωνιότητα, και για ποιον λόγο όλα αυτά; Επειδή είχα ερωτευτεί έναν άντρα του οποίου ο γάμος είχε τελειώσει πολύ πριν με γνωρίσει. Ήθελα να γίνω η γυναίκα του και να κάνω τα παιδιά του. Είχαμε κάνει ό,τι μπορούσαμε βάσει νόμου για να επισημοποιήσουμε τον γάμο μας, αλλά μας αποκαλούσαν δημόσια αμαρτωλούς. Θα έπρεπε να είχαμε πάει μήνα του μέλιτος αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι να κλαίω για ώρες». Στο τέλος, μετά από πολύ κόπο και προσπάθειες, το ζευγάρι φτάνει το 1965 σε διακανονισμό με την Τζουλιάνα Πόντι η οποία και χωρίζει τον άντρα της επιτρέποντας του έτσι να παντρευτεί τη Λόρεν.

Who was Sophia Loren's husband, Carlo Ponti? | The Sun

Πηγή εικόνας: The Sun

 

Το 1966 απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά των Ιταλών, μετακομίζουν στη Γαλλία, αποκτούν τη γαλλική υπηκοότητα και παντρεύονται για δεύτερη φορά, νόμιμα. Το μεγάλο όνειρο του ζευγαριού ήταν να αποκτήσει παιδιά. Η Λόρεν είχε πολλές αποβολές και ο γυναικολόγος της είπε ότι δε θα μπορεί να κάνει παιδιά. Το ζευγάρι όμως δεν τα παράτησε. Πήγαν σε δεύτερο γυναικολόγο και βρήκαν ότι η Λόρεν είχε έλλειψη οιστρογόνων.

The Man Sophia Loved - TIME

Πηγή εικόνας: Time

 

Τελικά απέκτησαν 2 γιούς τον Κάρλο Πόντι Τζούνιορ (1968) και τον Εντουάρντο Πόντι (1973) και έζησαν μαζί συνολικά σχεδόν 50 χρόνια, μέχρι το θάνατο του Πόντι στα 94 του, το 2007. Μάλιστα, η  Σοφία Λόρεν όταν ρωτήθηκε δύο χρόνια μετά το θάνατο του Πόντι αν θα ξαναπαντρευόταν απάντησε χαρακτηριστικά : «Όχι, ποτέ ξανά. Θα ήταν αδύνατο να αγαπήσω οποιονδήποτε άλλον».

All About Sophia Loren's 2 Children, Carlo Ponti Jr. and Edoardo Ponti

Πηγή εικόνας: People

Με πληροφορίες από: whitewedding.gr

Πηγή κεντρικής εικόνας: CultureNow 

Συντάκτης: Ζωή Δρόσου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη