Αν έπρεπε να σκεφτείς ένα ζευγάρι που ο έρωτάς του ξεκίνησε σε τηλεοπτικό πλατό και συνεχίστηκε κι εκτός αυτού, τότε η απάντησή σου βρίσκεται στο ζεύγος Φάνη Μουρατίδη- Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, οι οποίοι κρατάνε ακόμα τη σπίθα στη σχέση τους.

Κι οι δύο ανήκουν στον χώρο του θεάματος, με τον καθένα ξεχωριστά να έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Εκείνος, συμμετέχει σε μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το Maestro, που αποτελεί και την πρώτη ελληνική παραγωγή της παγκόσμιας αυτής πλατφόρμας, ενώ έχει γράψει λαμπρή πορεία σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο. Εκείνη έκανε αισθητή την παρουσία της ως Ερατώ στους «Ψιθύρους Καρδιάς» (1997) με τον Απόστολο Γκλέτσο κι ως Σοφία στα «Φθηνά Τσιγάρα» (2000) με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων.

Η συνάντηση των δύο αυτών ταλαντούχων ανθρώπων θα γινόταν στα γυρίσματα της σειράς «Μπαμπά μην τρέχεις» το 2007 όπου θα υποδύονταν ένα αγαπημένο, νιόπαντρο ζευγάρι που θα υποδεχόταν το πρώτο τους παιδί. Προ-οικονομία για το τι θα γινόταν στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να έλεγε κανείς, αν ήξερε βέβαια τη συνέχεια.

Και οι 2, σε συνεντεύξεις που έχουν δώσει κατά καιρούς, έχουν αναφερθεί στη γνωριμία τους, τα παιδιά τους και σε εκείνες τις στιγμές που ένιωσαν ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Ο Φάνης Μουρατίδης έχει δηλώσει: «Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, ακόμα και σήμερα δεν έχω βρει έναν τρόπο να το ερμηνεύσω. Η Άννα ήταν αυτή που έκανε το πρώτο βήμα στη σχέση μας. Ήξερα ότι είναι μια πολύ ωραία γυναίκα, ταλαντούχα, που έκανε μια πολύ σημαντική καριέρα. Αυτό που συνειδητοποίησα την πρώτη φορά που την είδα ήταν ότι είχαμε μια συγκλονιστική χημεία, ταιριάζαμε πάρα πολύ. Αυτό δε συμβαίνει συχνά, να συναντάς έναν άνθρωπο και να το νιώθετε κατευθείαν και οι δύο. Δε με τρόμαξε που έκανε αυτή το πρώτο βήμα, γιατί μέσα μου ήμουν κι εγώ έτοιμος».

Όσον αφορά την αρχή της σχέσης τους, η ηθοποιός είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της: «Είχαμε πάει στα Χανιά για τα γυρίσματα της σειράς «Μπαμπά μην τρέχεις» μαζί με τον σκηνοθέτη, οι τρεις μας. Φτάνοντας στα Χανιά κάτι είχε γίνει με το ξενοδοχείο που δε θυμάμαι και δεν υπήρχαν δωμάτια και μείναμε σε μια σοφίτα που είχε δύο δωμάτια, εγώ με τον Φάνη μείναμε στο ίδιο δωμάτιο περίπου, ήταν λες και το έκανε ο σκηνοθέτης μας επίτηδες!»

Όπως φάνηκε κι αργότερα, η σειρά τούς έφερε μαζί και τους ανέθεσε τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής τους, αυτόν του γονιού, μιας και το 2008 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί και την επόμενη χρονιά το δεύτερο.

«Ήταν πραγματικά υπέροχο, γιατί, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν ένα βίντεο γάμου, εμείς έχουμε μια ολόκληρη σειρά! Σκεφτείτε ότι από το 11ο επεισόδιο και μετά, η εγκυμοσύνη της Άννας είναι κανονική κι είναι έγκυος στον γιο μας. Και το τέλειο ήταν ότι πρώτα τα παίζαμε και μετά τα ζούσαμε. Ήταν περίεργο, αλλά και υπέροχο ταυτόχρονα. Ήταν από αυτά που δεν τα σχεδιάζεις», είχε πει σε συνέντευξή του ο Φάνης Μουρατίδης.

«Έχουμε διαφορές, αλλά στο θέμα των παιδιών, ως επί το πλείστον, έχουμε κοινή αισθητική και κοινούς κώδικες, παρότι τα ανακαλύπτουμε ‘εν πλω’ κι αυτό βοηθάει. Γενικά έχουμε κοινούς κώδικες σε πολλά θέματα. Μας αρέσουν παρόμοια πράγματα. Για παράδειγμα έχουμε κι οι δύο μεγάλη τρέλα με τα ταξίδια, θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο αυτό μας αρέσει πάρα πολύ. Η διαφορά μας με τον Φάνη βρίσκεται στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, όχι στη γενική θεώρηση της ζωής », είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σε συνέντευξή της στο LadyLike.

Το ζευγάρι έχει τοποθετηθεί και σε φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας: η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είχε προχωρήσει σε καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αντισυναδελφική κι αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη, έπειτα από πρωτύτερες καταγγελίες της Τζένης Μπότση, της Αγγελικής Λάμπρη και της Λουκίας Μιχαλά, αναφέροντας μάλιστα αργότερα ότι δεν έχει μετανιώσει που έχει μιλήσει κι ότι ήθελε να περάσει το μήνυμα «μίλα τώρα, μην περιμένεις».

Αντίστοιχα, ο Φάνης Μουρατίδης έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του προς τη σύζυγό του θαυμάζοντας το σθένος της ψυχής και την αποφασιστικότητά της. Με αφορμή τον ρόλο του στο Maestro, σε ερώτηση για το πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος αν ο γιος του ήταν ομοφυλόφιλος, σημείωσε: «Προσωπική μου τοποθέτηση είναι ότι εγώ σαν γονιός θα κάνω αυτό που θέλει το παιδί μου σε όλα τα επίπεδα: γιατί η ζωή είναι δική του και του ανήκει. Εγώ αυτό που έχω να κάνω σαν γονιός είναι να εμποδίσω οτιδήποτε δεν προάγει την προσωπικότητά του και δε θα βάλω το δάχτυλό μου για να λερώσω αυτή την προσωπικότητα.»

Αυτό το ζευγάρι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μας καθηλώνει με τις υποκριτικές του ικανότητες και θα μας συγκινεί με τα λόγια του περί αγάπης, ζωής κι αξιοπρέπειας. Στο τέλος της ημέρας, όσες φήμες περί χωρισμού και κακοήθειες και να κυκλοφορούν, ο Φάνης κι η Άννα Μαρία απαντούν έτσι όπως θέλουν οι ίδιοι.

Φωτογραφία από ladylike

Συντάκτης: Κατερίνα Καλακίδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου