Οι τηλεοπτικοί έρωτες έχουν πάντα έναν τρόπο να μαγνητίζουν το κοινό, ειδικά όταν παραμένουν ζωντανοί παρά τα εμπόδια που συναντούν. Ένας τέτοιος έρωτας είναι κι αυτός του Στάθη και της Ιουλίας στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Γη Της Ελιάς». Ο Πασχάλης Τσαρούχας κι η Αντιγόνη Κουλουκάκου, δίνουν με μεγάλη επιτυχία τον παλμό δύο κεραυνοβόλα ερωτευμένων ανθρώπων που έκαναν τα πάντα για να είναι μαζί, και τα κατάφεραν, κόντρα σε όλους και σε όλα, παρά τα χρόνια και τις ευκαιρίες που έχασαν χωριστά κι αναπολώντας ο ένας τον άλλο.

Η αρχή του έρωτά τους βρίσκει την Ιουλία Βρεττάκου (Αντιγόνη Κουλουκάκου), στα νεανικά της χρόνια, να είναι κεραυνοβόλα ερωτευμένη με τον Στάθη Καπερνάρο (Πασχάλης Τσαρούχας), ούσα, όμως, γόνος της πιο πλούσιας ελαιοπαραγωγικής οικογένειας στη Μάνη, συναντά εμπόδια γι’ αυτόν τον έρωτα από τα αδέρφια της, τα οποία θεωρούσαν ότι το μόνο που τον ενδιέφερε είναι η οικονομική της κατάσταση.

 

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Ξανά μαζί Ιουλία – Στάθης λόγω του Δημοσθένη – Ξυλοδαρμός σοκ της Αθηνάς

 

Τα χρόνια περνούν, οι ζωές τους προχωρούν, εκείνος παντρεύεται, φτιάχνει τη δική του οικογένεια, εκείνη φεύγει για σπουδές κι επιστρέφει για να βοηθήσει στο οικογενειακό ελαιοτριβείο αποφεύγοντας οποιαδήποτε, έστω και τυχαία, συνάντηση μαζί του. Ωστόσο και μην μπορώντας να τα βάλει με την τύχη, οι συγκυρίες φέρνουν στο φως όλα όσα τόσα χρόνια ήταν επιμελώς κρυμμένα. Ο Στάθης την παρακαλάει να προχωρήσει μπροστά, όσο η Ιουλία -φωνάζοντας- του λέει πως δεν μπορεί και πως όλα αυτά τα χρόνια ψάχνει την αλήθεια. Και τότε, ανταλλάσσουν το πρώτο τους παθιασμένο, τρυφερό φιλί.

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι μια ωδή στον έρωτά τους. Βόλτες στα μέρη που πήγαιναν, τρυφερές αγκαλιές και φιλιά, εξομολογήσεις από τον έναν προς τον άλλον για τα αισθήματά τους και φυσικά, μια μαγευτική σκηνή, καθισμένοι στη φύση, να λένε ο ένας στον άλλον πως δεν μπορούν να ζήσουν χωριστά. Κανείς από τους φανς του ζευγαριού δεν μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει τις εξορμήσεις τους στην Καρδαμύλη, με τις γεμάτες πάθος ερωτικές στιγμές τους και τους δύο τους να κάνουν όνειρα. Αποκορύφωμα, όλων, η σκηνή όπου η Ιουλία είναι μόνη στο σπίτι, ο Στάθης πάει από εκεί κι όταν εκείνη τον ρωτά τι θέλει, της απάντα «εσένα θέλω, μόνο εσένα». Πασχάλης κι Αντιγόνη δίνουν μαθήματα υποκριτικής χημείας, με χέρια και σώματα που ενώνονται, σε μια σκηνή που έριξε το Twitter- καθόλου περίεργο.

Δεν περνάει πολύς καιρός και το ζευγάρι μας, Στάθης κι Ιουλία, βρίσκονται στο πιο μεγάλο αδιέξοδο της σχέσης τους κι ο ίδιος, μέσα σε μα έντονη συναισθηματικά σκηνή, τής ζητά να χωρίσουν. Όπως της παραδέχεται, θα ζει πια φυλακισμένος και δε θέλει να παρασύρει και την ίδια μέσα αυτή τη φυλακή. Η Ιουλία του απαντά πως μετά από εκείνον δεν υπάρχει τίποτα. Έρωτας κι αδιέξοδο στην ίδια εξίσωση. Αρκετά αργότερα, όμως, και με παρότρυνση της οικογένειάς της, προσπαθεί να προχωρήσει τη ζωή της, επιχειρώντας έναν δεύτερο γάμο, εντελώς συγκαταβατικό. Ο Στάθης προσπαθεί να την πλησιάσει, εκείνη δεν ανταποκρίνεται, θυμωμένη μαζί του και προσπαθώντας πια να κρατήσει ισορροπίες με τον γάμο της.

Περνάει ο καιρός και μετά από μια σειρά γεγονότων, ο Στάθης της τηλεφωνεί, της ζητά να τη δει για λίγα λεπτά και για να την ευχαριστήσει, της δίνει ένα υπέροχο κόκκινο τριαντάφυλλο. Σε αυτές τις συναντήσεις τους θα συζητούν μεν σαν φίλοι, αλλά στην πραγματικότητα θα δουν κι οι δύο πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ανάμεσά τους. Έτσι, όχι και πολύ καιρό μετά, σ’ ένα απόμερο σημείο θα γίνει η πιο όμορφη επανένωσή τους, θα παραδεχτούν πως σκέφτονται συνέχεια ο ένας τον άλλον, θα αγκαλιαστούν με πάθος, θα δώσουν φιλιά κι υποσχέσεις και θα παραδοθούν στον έρωτά τους σε μια φλογερή σκηνή.

Ο Στάθης έκανε το μεγάλο βήμα με την Ιουλία και το κοινό στη Γη της ελιάς πανηγύρισε από χαρά - Queen.gr

 

Χωρίζουν από τους συζύγους τους, συγκατοικούν, αποφασίζουν να το κρατήσουν κρυφό αλλά φυσικά τα χαμόγελα κι η χαρά τους δεν κρύβονται. Κι όπως κάθε όμορφη ιστορία αγάπης, έτσι κι αυτή έχει το δικό της «and they lived happily ever after» , με μια πρόταση γάμου η οποία έγινε δύο φορές, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο να προβούν σε πολιτικό γάμο.

Ο έρωτάς τους λατρεύτηκε από το κοινό γιατί είναι από εκείνους που δε χάνονται, δεν τελειώνουν, δεν μπορούν να σβήσουν, έχουν κατανόηση, αποδοχή, ουσιαστικό νοιάξιμο. Τίποτα δε θα ήταν το ίδιο χωρίς το μοναδικό ταλέντο του Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος ενσαρκώνει με μοναδική μαεστρία έναν Μανιάτη που μπροστά στην πιο μεγάλη αγάπη της ζωής του λυγίζει σαν το φύλλο στον αέρα με κάθε του λέξη, βλέμμα, κομπλιμέντο, άγγιγμα, και την εξίσου υπέροχη Αντιγόνη Κουλουκάκου, που περνάει την προσωπική της επανάσταση και βρίσκει τη θέση της στον κόσμο. Ο Στάθης, η Ιουλία κι η δική τους μοναδική ιστορία αγάπης, μας δείχνουν ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη κι αν έχεις περάσει μισή ζωή στην αναμονή. Να βρείτε, λοιπόν, κάποιον να σας αγαπά και να σας περιμένει όπως ο Στάθης την Ιουλία κι η Ιουλία τον Στάθη. Γιατί αυτό το πάθος μετακινεί ακόμη και βουνά, εάν χρειαστεί.

 

Φωτογραφίες από το αρχείο της σειράς στο Mega TV

Συντάκτης: Μαριάννα Χατζή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου