Το καλοκαίρι έφθασε και σίγουρα έχεις στο μυαλό σου κάπου να πας, κάπου μακριά από όλα όσα είχες να αντιμετωπίσεις έως τώρα, να ξεφύγεις και να νιώσεις ότι παίρνεις μια ανάσα. Όταν είμαστε μακριά από το σπίτι μας, από την πόλη κι όλους τους γνωστούς μας, νιώθουμε μια διαφορετική χαλαρότητα, μια ανεμελιά που μέχρι πρότινος είχαμε ξεχάσει.

Στις διακοπές γνωρίζεις πολύ κόσμο που έχει ακριβώς την ίδια χαλαρή διάθεση με εσένα, έναν κόσμο που θέλει να φλερτάρει και να τον φλερτάρουν. Μπορεί να βρεις το άτομο που σ’ αρέσει κατά τη διάρκεια της διαμονής σου μακριά από τον τόπο σου κι αυτό -όσο να πεις- μπορεί να σε προβληματίσει σχετικά με το αν θα πρέπει να προχωρήσεις σε αυτή τη νέα γνωριμία και να δώσεις μια ουσιαστική ευκαιρία -είτε έχοντας σκοπό να υπάρξει συνέχεια είτε όχι- ή να το αφήσεις μόνο στο κοίταγμα. Εδώ θα βρεις 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να φλερτάρεις ακόμα κι αν είστε από διαφορετικά μέρη.

 

1. Περί επιβεβαίωσης ο λόγος

Δεν πρέπει αναγκαστικά όλες μας οι γνωριμίες να καταλήξουν σε σχέση ή σε γάμο και να τρέχουμε αγκαλιά στα λιβάδια. Μπορείς να φλερτάρεις και να απολαύσεις το φλερτ κάποιου άλλου απλώς και μόνο για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου. Να επιβεβαιωθείς και να επιβεβαιώσεις σε ένα αμοιβαίο ερωτικό παιχνίδι σαγήνης. Το λες και νόστιμο!

 

 

2. Για να εξασκήσεις το ταλέντο σου στο φλερτ

Δε θα είσαι πάντα μακριά από τον τόπο σου κι ίσως εκεί να υπάρχει ένα άτομο που σε ενδιαφέρει αλλά ως τώρα δεν είχες κάνει κίνηση γιατί θεωρούσες ότι «δε το είχες». Τώρα είναι η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις νέους τρόπους προσέγγισης ατόμων που σου κινούν το ενδιαφέρον και να δεις τι σου ταιριάζει. Είναι λογικό όταν είσαι σε μια περιοχή που σε γνωρίζουν να νιώθεις αμήχανα να φλερτάρεις ή να ντρέπεσαι. Τώρα όμως που είσαι κάπου που δε γνωρίζεις κανέναν, είναι ευκαιρία να προσπαθήσεις.

 

3. Για να προσελκύσεις πράγματι κάποιον που σε ενδιαφέρει

Μπορεί όντως το άτομο που είδες να σου άρεσε και να θέλεις να προσπαθήσεις κάτι μαζί του, να γνωριστείτε και να δείτε πού θα καταλήξει- αν καταλήξει. Η απόσταση στις μέρες μας δεν είναι κάτι ανατρεπτικό για δυο άτομα που θέλουν να γνωριστούν και να προσπαθήσουν να αναπτυχθεί κάτι μεταξύ τους. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να ταξιδέψει κανείς που πλέον το μόνο εύκολο είναι να πας να συναντήσεις το άτομο που σου έχει εξάψει την περιέργεια και θέλεις να το γνωρίσεις καλύτερα. Εδώ θα βάλουμε μια συμβουλή- ταιριάζει, δε ταιριάζει· αν βρήκες τον έρωτα σε διακοπές και το σκέφτεσαι ακόμα, κλείσε θέση σε ο,τι ΜΜΜ θέλεις και πήγαινε να τον βρεις!

 

4. Για να κάνεις ένα διάλειμμα

Το φλερτ, βάσει περισσότερων απόψεων, δε θεωρείται απιστία αν δεν προχωρήσει και μείνει στο επίπεδο των συνομιλιών και των ματιών. Μπορεί να θέλεις απλώς να δεις πώς φλερτάρουν άλλα άτομα -αν εσύ είσαι σε σχέση ή ακόμα κι αν σε έχει πλημμυρίσει η μοναξιά- να ξανά μπεις στο παιχνίδι απλώς για τη χαρά της περιπέτειας.

 

5. Για τα δωρεάν ποτά

Κυνικό, θα μου πεις. Ειλικρινές, θα σου πω εγώ. Το παιχνίδι αυτό κι από τα δυο φύλα συνήθως συνοδεύεται από την ανταλλαγή περασμένων ποτών για να «σπάσει» ο πάγος. Ίσως δεν είναι ο πρώτος λόγος για να φλερτάρεις αλλά μπορεί και να έχει τη σημασία του, ειδικά να βρίσκεσαι υπό περιορισμένο μπάτζετ!

 

Ο βασικός κι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για να φλερτάρεις όσο μακριά ή κοντά κι αν μένεις με το άτομο που σου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι να το θέλεις. Μπορείς να κάνεις ό,τι παιχνίδι εσύ ποθήσεις και με όποιον τρόπο το θέλεις. Το φλερτ είναι πηγή ζωής κι αναζωογονεί όποιον επιθυμήσει να μπει σ’αυτο το παιχνίδι. Στην τελική, τι έχεις να χάσεις;

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου