Article of the day: Η Ελένη Βαλαβάνη μιλά για σκέψεις περί έρωτα που δε στέκουν. Δες εδώ.

pillow181

Το καλοκαίρι ανέκαθεν φημιζόταν για τους δυνατούς έρωτες και τις έντονες συγκινήσεις που χαρίζει ακόμη και σ’ αυτούς που στην αρχή δεν έχουν σκοπό να το ζήσουν. Χαμόγελα ως τα αφτιά, καρδιοχτύπια και μηνύματα μέχρι πρωίας που σου δίνουν ενέργεια και ζωντάνια και σε κάνουν να θέλεις να περάσεις το πιο τρελό καλοκαίρι. Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι ανέμελοι, δυνατοί, τρελοί και δύσκολα καταλήγουν σε βότκες τον χειμώνα, γι’ αυτό και υπάρχουν κάποια tips για να ζεις ένα summer fling χωρίς προσδοκίες. Δεν πιστεύω να μην ξέρεις τι σημαίνει fling! Ολόκληρο βιβλίο γράψαμε για να το ζεις «για όσο» και να το απολαμβάνεις στο έπακρο, αλλά προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στο καλοκαιρινό μας fling!

 

1. Πες στον εαυτό σου απ’ την αρχή πως είναι μόνο για το καλοκαίρι

Ενίοτε αυτό είναι το σημαντικότερο λάθος που κάνουμε. Παραμυθιάζουμε τους εαυτούς μας ότι κάτι θα κρατήσει περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει. Ειδικά αν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, κάτι που ξεκινάει καλοκαίρι καθόλου απίθανο να κρατήσει μόνο το καλοκαίρι. Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, δεν αφήνεις περιθώριο για γκρίνιες, ζήλιες, προσπάθειες να βρεις τρόπο να κρατήσει, αλλά ζεις κάθε σου στιγμή με τον ίδιο ενθουσιασμό.

 

2. Μη βάλεις το fling σου πρώτη προτεραιότητα στο καλοκαίρι σου

Πολλές φορές όταν ενθουσιαζόμαστε και παθιαζόμαστε με ένα άτομο καταλήγουμε να θέλουμε να είμαστε μαζί του πολλές ώρες τη μέρα ή να ακυρώνουμε τα δικά μας σχέδια με σκοπό να κάνουμε κάτι παρέα. Καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό αφενός σε κάνει να δένεσαι με κάτι που ξέρεις πως δε θα κρατήσει και αφετέρου σε κάνει να χάνεις στιγμές με άλλους ανθρώπους, με τους οποίους θα μπορούσες να περάσεις εξίσου καλά (ή και καλύτερα). Αν η συμπεριφορά σου φωνάζει πως έχει κολλήσει, το πιο πιθανό είναι να χάσεις και το καλοκαίρι και το fling σου.

 

3. Μην το διαδώσεις παντού

Όσο περισσότεροι το ξέρουν, τόσο περισσότεροι πιθανόν να πιστέψουν πως πρόκειται για κάτι μόνιμο που θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όλο αυτό θα σας δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη πίεση να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες των υπολοίπων αλλά και να περάσετε σ’ ένα στάδιο που πιθανόν δε θέλετε να οδηγηθείτε∙ αυτό της επισημοποίησης. Κάθε κατάσταση που γνωστοποιείται πολύ  σύντομα και σε πολύ κόσμο δημιουργεί ένα κλίμα δέσμευσης, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να έχεις δεύτερες σκέψεις τη στιγμή που θ’ αποφασίσεις να το λήξεις.

 

 

4. Αφήστε τα τρυφερά λόγια και τις υποσχέσεις

Μάγια κάνει ο έρωτας σε όποιον πετύχει με τα βέλη του κι εξαιτίας του ενθουσιασμού ξεκινά ο ένας να τάζει στον άλλον τον ουρανό με τ’ άστρα. Υποσχέσεις αιώνιας αγάπης και πίστης που μοιάζουν να έχουν βγει από την πιο δακρύβρεχτη ταινία. Αν αρχίσετε αυτού του είδους τις κουβέντες, ένας από τους δύο σίγουρα θα τις πιστέψει και θα αυξήσει τις προσδοκίες του, θα θέλει ολοένα και περισσότερα, ενώ αν ο άλλος δεν είσαι σε παρόμοια φάση το ειδύλλιο δε θα βγει σε καλό.

 

5. Μην κλείνεις τις πόρτες αν σε πλησιάσει άλλο άτομο

Τελευταίο -αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικό- είναι το γεγονός ότι δεν είσαι σε σχέση με το summer fling σου. Το fling σού επιτρέπεται να διατηρήσεις τη χαλαρότητα και τη διάθεση για φλερτ με άλλα άτομα που ενδεχομένως θα σε πλησιάσουν το καλοκαίρι. Αν δηλώνεις παντού ότι δεν ενδιαφέρεσαι ή ότι δεν μπορείς ούτε να φλερτάρεις, επειδή υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή σου, είναι σαν να δηλώνεις ότι έχεις κάποιο ταίρι και το βλέπεις σοβαρά.

 

Υπάρχει η φήμη ότι το καλοκαίρι ο έρωτας βρίσκεται στα καλύτερά του, ακριβώς επειδή είναι χαλαρός και δεν είναι υποχρεωτικό να μας ακολουθεί στο πιεσμένο πρόγραμμα του χειμώνα. Το καλοκαιρινό σου fling μπορεί να είναι με διαφορά το καλύτερο που θα γνωρίσεις. Παρ’ το χαλαρά και ζήστε το δικό σας «για όσο» στο απόλυτο!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.