Κάθε φορά που ο έρωτας κάνει την καρδιά μας να χτυπά λίγο πιο δυνατά, αρχίζει κι αναβλύζει μια ανασφάλεια μέσα μας για τα συναισθήματα του άλλου ατόμου, για το αν είναι δυνατόν να νιώθει ό,τι νιώθουμε, αν σκάει και το δικό του πρόσωπο όταν εμφανίζεται το όνομά μας στις ειδοποιήσεις του ή απλώς απαντά από ευγένεια. Θα μου πεις «αυτά συνήθως τα καταλαβαίνεις από πράξεις» αλλά θα ήμασταν ως κι αφελείς αν θεωρούσαμε ότι το texting δεν είναι κομμάτι -και μάλιστα ισχυρό- στο φλερτ μεταξύ δυο ανθρώπων. Μέχρι, λοιπόν, να βρεθείτε και να δείτε τι ακριβώς ψάχνετε ο ένας στη ζωή του άλλου, εδώ θα βρεις 5 τρόπους να καταλάβεις αν ενδιαφέρεται, μέσα από τα μηνύματα.

Αν το μυαλό σου τρελαίνεται από την αβεβαιότητα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις αν:

 

1. Απαντάει άμεσα

Σίγουρα δε γίνεται να κάθεται αγκαλιά με το κινητό και κάθε φορά που αυτό ηχεί να τρέχει για ν’ απαντήσει. Ο καθένας έχει κάποια δουλειά, δραστηριότητες που του αρέσουν να κάνει και φίλους που θέλει να δει. Φυσικά κι όλα αυτά καταναλώνουν χρόνο από τη μέρα του κι εσύ οφείλεις να το σεβαστείς αυτό- για να υπάρξει κι ο αντίστοιχος σεβασμός από μεριά του. Όμως, ένας άνθρωπος που μέσα στο χάος της μέρας του, βρίσκει 5-10 λεπτά ν’ απαντήσει σ’ αυτό που έχεις στείλει άμεσα και δεν εμφανίζεται ώρες μετά, χωρίς εξήγηση, είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τον αποστολέα κι επιδιώκει την επικοινωνία.

 

2. Συνεχίζει τη συζήτηση κι αποφεύγει τα emojis

Χωρίς γκριμάτσες, χειρονομίες και τυχαία αγγίγματα, καταλαβαίνεις ότι η συζήτηση εύκολα μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή με μια απλή αντίδραση στο μήνυμα, ένα χεράκι που θα σταλεί ή ακόμη χειρότερα μ’ ένα κλασικό “διαβάστηκε”. Αν ψάχνει αφορμή για να συνεχίσει τη συζήτηση, ακόμη κι όταν αυτή φθάνει σε τέλμα, αναζητά κάτι να ρωτήσει για σένα, για τη μέρα σου ή απλώς σου στέλνει κάτι που είδε και του θύμισε εσένα, είναι ένα πολύ καλό σημάδι.

 

 

3. Δεν αφήνει πάνω από 2 μέρες νεκρές

Σταματάει η συζήτηση- δεν μπορούμε συνέχεια να βρίσκουμε νέα θέματα, λογικό- κι εσύ δεν ξαναστέλνεις γιατί σε χτυπά η ανασφάλεια που λέγαμε πριν. Τότε, ξεκινά η αναμονή για το ποιος θα πληκτρολογήσει και θα στείλει το πολυπόθητο μήνυμα. Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για σένα δε θ’ αφήσει να περάσουν μέρες χωρίς να επικοινωνήσετε και να μάθει τα νέα σου. Επομένως, έτσι όπως έληξε η συζήτηση, θα ανοίξει ξανά, άμεσα.

 

4. Δε δίνει μονολεκτικές απαντήσεις

Είναι πολλές οι ερωτήσεις που τους αξίζουν απαντήσεις του τύπου “οκ, σίγουρα, ναι, εντάξει, μπορεί, καλά εσύ;” αλλά δεν τις δίνει. Αντιθέτως, προσπαθεί να περιγράψει τη μέρα του, ν’ απαντήσει σε οτιδήποτε ρωτάς με λεπτομέρειες, να μοιραστεί μια ιστορία από το παρελθόν και να υπάρξει ουσιαστική επικοινωνία επειδή πράγματι ενδιαφέρεται να γνωρίσει εσένα εις βάθος και καταλαβαίνει ότι μόνο μέσω συζήτησης γίνεται να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

 

5. Θυμάται πράγματα που είπες πριν καιρό

Όπως το ότι μια φορά στα 5 σου έφαγες φράουλα από το χωράφι της γιαγιάς κι είχε μέσα μια κάμπια, μέχρι το ότι τον καθηγητή που δε χωνεύεις τον λένε Ξενίδη και τότε που ήσουν στη σχολή σε έκοβε με 4 επί 3 εξεταστικές. Είναι μικρά πράγματα, που συμπληρώνει καθώς μιλάτε για να σου δείξει πως και σε άκουγε και σε υπολογίζει, γιατί σκοπό έχει να φτιάξει το πορτραίτο σου, πράγμα που κάνουμε μόνο για κάποιον που μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε στη ζωή μας.

 

Υπάρχει βέβαια κι ο ξεκάθαρος, ο ειλικρινής, ο ευθύς τρόπος να μάθεις τι παίζει. Μπορείς πάντα να ρωτήσεις και να λάβεις την απάντηση για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί χωρίς να βγάλεις την προσωπική εσωτερική σου ηρεμία. Στην εποχή των ανείπωτων, των κρυμμένων νοημάτων, των γενιών που μιλούν πίσω από τα πληκτρολόγια κι ερωτεύονται υπό το φως της οθόνης, βρες το θάρρος να ρωτήσεις ξεκάθαρα πώς ακριβώς το άτομο απέναντί σου βλέπει το μεταξύ σας. Οποιαδήποτε απάντηση κι αν λάβεις- είτε θετική είτε αρνητική- μπορείς σίγουρα να τη διαχειριστείς και γνωρίζοντας ακριβώς την κατάσταση θα μπορείς μετά να λάβεις κι εσύ τις δικές σου αποφάσεις.

Εξάλλου, τα ξεκάθαρα είναι πάντα τα καλύτερα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου