Article of the day: Η Σίσσυ Γεωργίου μας εξηγεί γιατί ο έρωτας είναι το κερασάκι στην τούρτα κι όχι η τούρτα ολόκληρη. Δες εδώ!

cig1

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στη ζωή μ’ έναν έρωτα. Γεννιόμαστε προερχόμενοι από τον έρωτα τον γονιών μας και πεθαίνουμε έχοντας στην καρδιά μας βιώσει κι αισθανθεί πολλούς άλλους έρωτες. Θα θέλαμε πολύ να υποστηρίξουμε ότι όλοι ήταν δυνατοί, μας άφησαν μια υπέροχη επίγευση και στις αναμνήσεις τους χαμογελάμε σαν μικρά παιδιά που μόλις κέρδισαν το αγαπημένο τους κουκλάκι στο Λούνα Πάρκ, είναι όμως έτσι;

Νομίζω ξέρεις πως η απάντηση είναι όχι και μάλιστα ίσως την ξεστόμισες με μια μικρή πικρία, αφού πάντοτε στο παιχνίδι του έρωτα αλλιώς τα περίμενεις τα πράγματα κι αλλιώς σου έρχονται. Δεν είναι πολλά αυτά που έχει βέβαια το σκασμένο το παιχνίδι, ούτε έχει σίγουρες τακτικές για το πώς θα το κερδίσεις και θα το κάνεις να μείνει. Ένα είναι το σίγουρο˙ ο έρωτας δείχνει την προσοχή και το ενδιαφέρον του όταν υπάρχει και σ’ αφήνει με αμφιβολία όταν δεν υπάρχει.

Χαμογελάς, ε; Θυμήθηκες! Θυμήθηκες όλες τις φορές που προσπαθούσες να ξεχάσεις ό,τι βατό ισχύει, για να αιτιολογήσεις την παραμονή σου μ’ έναν αβέβαιο έρωτα που δε σου έδειχνε ότι πράγματι ενδιαφέρεται για σένα, μόνο και μόνο για να μην παραδεχθείς στον εαυτό σου ότι δε γουστάρει.

 

 

Είναι παράλογο ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για σένα να μη σου ζητά να βγείτε, να μη θέλει να μιλάτε όλη μέρα, να μην επιδιώκει την επαφή και να μη συνεχίζει τη συζήτηση. Ναι, όλοι έχουν πολλά να κάνουν μες στη μέρα αλλά σίγουρα όταν κάτι σε καίει έστω και λίγο, θα βρεις έναν τρόπο να στείλεις ένα μήνυμα.

Όταν μας αρέσει ένα άτομο κι έχουμε κάπως ξεκινήσει να μιλάμε και να φλερτάρουμε αλλά τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως θα θέλαμε, σπεύδουμε όλοι να βρούμε χιλιάδες δικαιολογίες για να μας χρυσώσουμε το χάπι και να μην παραδεχθούμε ότι αυτά που δεν κάνει, δεν τα κάνει επειδή δε θέλει, όχι επειδή δεν μπορεί.

Δε σου ζητάει να βγείτε, όχι επειδή έχει δουλειά και δεν προλαβαίνει αλλά επειδή προτιμά τον χρόνο του να τον περάσει με κάτι άλλο και δεν καίγεται να σε δει. Δε συνεχίζει τη συζήτηση όταν μιλάτε επειδή βαρέθηκε και δεν έχει κάτι άλλο να σου πει, όχι επειδή έχει δουλειές ή δεν ασχολείται πολύ με τα social. Δεν κάνει κίνηση επειδή δεν επιθυμεί να έχει κάτι παραπάνω από την περιστασιακή επικοινωνία σας, όχι επειδή διακατέχεται από ντροπή.

Δεν ισχύουν σ’ όλες τις περιπτώσεις, θα μου πεις κι έχεις δίκιο. Κάθε άνθρωπος και κάθε περίσταση είναι κάτι τελείως διαφορετικό και μόνο εκείνοι που απαρτίζουν τη σχέση μπορούν να ξέρουν πράγματι τι συμβαίνει μεταξύ τους, αλλά είναι κάποια γενικά σημάδια που λίγο-πολύ τα βλέπουμε όλοι, αλλά συχνά εθελοτυφλούμε από τη λαχτάρα μας να πετύχει αυτό που θέλαμε εξ αρχής.

Δεν το εννοεί, αγάπη μου. Αν σου λέει ότι θέλει να σε δει αλλά δε στο προτείνει, αν σου στέλνει αλλά εξαφανίζεται μετά με τις ώρες και μπαινοβγαίνει αλλά δε διαβάζει καν το μήνυμα σου. Δεν καίγεται και μέσα σου το ξέρεις κι εσύ.

Μπορεί αυτό να συμβαίνει για χίλιους δυο λόγους αλλά αν τους ψάξεις και τους αναλύσεις, πάλι εσύ θα βρεθείς στη θέση να δικαιολογείς έναν άνθρωπο που δεν έχει το θάρρος να μιλάει μαζί σου κι άδικα σκορπά φρούδες ελπίδες.

Να γνωρίζεις κόσμο, να δίνεις και να ζητάς ευκαιρίες, να κάνεις λάθη, να πληγώνεις και να πληγώνεσαι γιατί μόνο έτσι έχει νόημα η ζωή αλλά μην ξεχνάς ότι τα πάντα βασίζονται στην επιθυμία. Όποιος θέλει και το δείχνει, το μπορεί. Όποιος δε θέλει, έχει πάντα γεμάτο πρόγραμμα και δε βλέπει και καλά το κινητό του.

Σκέψου πότε εσύ χρησιμοποίησες αυτές τις δικαιολογίες. Πότε έβλεπες το όνομα του αποστολέα στα μηνύματα σου αλλά δεν το διάβαζες απευθείας, πότε δεν επιδίωκες συνάντηση κι έλεγες συνέχεια ότι δεν προλαβαίνεις ή η κούραση σου είναι τόση που δεν έχεις όρεξη να βγεις;

Την ξέρεις την απάντηση, ξέρεις γιατί τα έκανες όλα αυτά και τώρα καταλαβαίνεις γιατί το κάνει κι ο παραλήπτης του ενδιαφέροντος σου.

Δεν είναι κακό να φλερτάρουμε έτσι απλώς για να φλερτάρουμε ή γιατί θέλουμε να γνωρίσουμε νέο κόσμο, κακό είναι να δίνουμε ή να δημιουργούμε ελπίδες εκεί που δεν υπάρχουν. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου ενώ ξέρεις μέσα σου την αλήθεια.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου