Έχοντας αναγνωρίσει το σπουδαίο ρόλο που παίζει στις ζωές μας ο έρωτας, έχουμε ξοδέψει ώρες αμέτρητες στην αναζήτηση του μαγικού τρόπου που θα μας κάνει ακαταμάχητους στα μάτια του ατόμου που μας ενδιαφέρει. Ψάξαμε, διαβάσαμε, είδαμε, προσπαθήσαμε και τώρα μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει μαγικός και σίγουρος τρόπος για να μπορείς πάντα να έχεις το άτομο που σε ενδιαφέρει. Υπάρχει τρόπος να κάνεις τα πάντα στη ζωή αλλά όχι να δημιουργήσεις ένα συναίσθημα που δεν έχει την προδιάθεση να δημιουργηθεί.

Μα πώς να καταφέρνουν άραγε όλοι οι υπόλοιποι και χωρίς- φαινομενικά- ιδιαίτερη προσπάθεια αποκτούν τον έρωτα του ατόμου που τους ενδιαφέρει; Θα ήταν ευκολότερο αν μας έδινε κάποιος ένα χαρτί με βήματα. Βήμα πρώτο, πας στο ραντεβού κρατώντας αυτό. Βήμα δεύτερο, λες αυτά τα λόγια στη συγκεκριμένη περίσταση και θα ξετρελαθεί. Βήμα τρίτο, μην πιστεύεις ότι υπάρχουν βήματα! Δεν μπορεί κανείς να σου πει πώς ακριβώς θα γίνεις ο ερωτεύσιμος τύπος ανθρώπου που θέλεις να γίνεις.

Όμως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι και τόσο δύσκολο στη βάση του. Τα βέλη του έρωτα μπορούν εύκολα να πετύχουν κάποιον που τον κάνεις να γελάει, που του χαρίζεις μια ευχάριστη και άνετη διάθεση απέναντί σου, κάτι σαν να γνωρίζεστε χρόνια και ας έχετε μόλις ανταλλάξει τα πρώτα «χαίρω πολύ». Έχουν αλλάξει οι εποχές και δεν περιμένουν όλοι οι άνθρωποι εκείνες τις ρομαντικές κινήσεις που παλαιότερα δέσποζαν σε κάθε ραντεβού ή τους πληθυντικούς ευγενείας και τη διατήρηση των τύπων μέχρι να είστε δύο βήματα πριν το γάμο- όχι ότι κι αυτά δεν έχουν την αίγλη τους, παράδειγμα λέμε.

Υπάρχει πιο ερωτεύσιμο είδος ανθρώπου από αυτό που έχει έξυπνες απαντήσεις και χιούμορ για κάθε σου λέξη; Την εκτιμάς την αίσθηση χιούμορ στον άλλον, σ’ αρέσει να μπορεί να σε αποστομώνει με τις απαντήσεις του και να κάνετε έναν διάλογο που όμοιός του δε θα μπορούσε να υπάρξει. Εκεί βρίσκεται και η μαγεία του φλερτ· στο να έχετε κάτι τώρα που δεν είχατε ποτέ ξανά. Λίγο χιούμορ, λίγη ειρωνεία, λίγος σαρκασμός και ήδη τα βέλη του έρωτα έχουν κάνει την καρδούλα σου να χτυπά σαν τρελή.

Θέλεις να σου δίνει εκείνες τις απαντήσεις που να μπορείς να απαντήσεις αυθόρμητα και ταυτόχρονα να προσπαθείς να μη σκιστείς στα γέλια, σε εξιτάρει η ικανότητα του άλλου να μαντέψει αυτό που έχεις στο μυαλό σου και να αστειευτεί με κάτι που ενδεχομένως θεωρείς ταμπού απενοχοποιώντας το. Είναι όμορφο να μιλάς σοβαρά με το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου αλλά είναι ακόμα πιο όμορφο να ξέρεις ότι ό, τι και να πεις εκείνος δε θα παρεξηγηθεί αντιθέτως θα βρει κάτι εξίσου καυστικό ή σαρκαστικό να σου απαντήσει. Κάτι σαν παιχνίδι ανάμεσα στις λέξεις με μόνους παίκτες εσάς τους δύο. Εσείς φτιάχνετε τους κανόνες, εσείς και το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει κάτι πιο ερωτικό από το μυαλό και το χιούμορ. Δε θέλει πολλά ο έρωτας για να μας κρούσει την πόρτα και εμείς να ανοίξουμε διάπλατα και να τον καλέσουμε μέσα, θέλει κάτι να ιντριγκάρει τον νου, κάτι να μας κάνει να θέλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο. Όλα είναι παιχνίδια του μυαλού και θα είσαι καλός παίκτης αν μπορέσεις να κάνεις τον συμπαίκτη-έρωτα σου να περνάει τις πίστες μαζί σου.  Δεν υπάρχει μυστική συνταγή για να αρέσεις στο έτερον ήμισυ αλλά δε θυμάμαι κανέναν να αντιστάθηκε σε κάποιον που τον έκανε να γελάει!

 

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου