Ο Ted Bundy, γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1946 και πέθανε στις 24 Ιανουαρίου 1989 από ηλεκτροπληξία αφού του επιβλήθηκε θανατική ποινή από τις πολιτειακές φυλακές τις Φλόριντα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ζωή του δεν ξεκίνησε αντικειμενικά καλά, αφού η μητέρα του τον κράτησε «μυστικό». Κι αυτό γιατί τότε ήταν θεωρητικά ντροπή να κάνει κάποια κοπέλα μωρό νέα και πόσο μάλλον άγαμη. Γεννήθηκε στο Vermont και όσον αφορά στο ποιος ήταν ο βιολογικός του πατέρας δεν έχουμε ακριβή στοιχεία, παρά μόνο υποψίες. Ακόμα και μέχρι σήμερα το πιστοποιητικό γέννησης του παραμένει κρυφό έγγραφο. Ακουγόταν πως ακόμα και ο παππούς του υπάρχει περίπτωση να είναι ο πατέρας του όμως αυτή η άποψη απορρίφθηκε όταν μετά από εξετάσεις DNA αποκαλύφθηκε πως δεν υπήρχε κοινό γενετικό υλικό, συνεπώς δεν είχε κανένα χαρακτηριστικό αιμομιξίας.

Βέβαια, μετά από έρευνα την οποία έκανε η αστυνομία της Washington, ανακαλύφθηκε πως το όνομα που δηλώθηκε στο μαιευτήριο από τη μητέρα του, ήταν το όνομα Jack Worthington. Έτσι, αφού γεννήθηκε οι παππούδες του δε θέλησαν να τον παρουσιάσουν στον κόσμο σαν εγγόνι τους αλλά σαν παιδί τους. Συνεπώς ο Ted μεγάλωσε νομίζοντας όλη του τη ζωή πως η μητέρα του ήταν η αδελφή του. Και αυτό γιατί θεωρούσαν πως η εγκυμοσύνη αυτή ήταν αμαρτία αφού ήταν και βαθιά θρησκευόμενοι.

Η μητέρα του, Lucy, ζούσε με τον Ted και στην οικογένεια της έως το 1951. Μετέπειτα αποφάσισε να πάρει τον Ted και να φύγει στην Takoma στο Siatl μακριά από το σπίτι της και ειδικότερα μακριά από τον βίαιο πατέρα της. Όταν μετακόμισε εκεί, γνώρισε τον Johnny Bundy τον οποίο κι ερωτεύτηκε. Εκείνος με τη σειρά του υιοθέτησε τον Ted σαν δικό του παιδί. Μαζί με τη μητέρα του Ted απέκτησαν ακόμα 4 παιδιά. Συμφωνά με γνώμες, ποτέ δεν άρεσε στον Ted το γεγονός πως μεγάλωσε σε μια εργατική οικογένεια και πιο συγκεκριμένα πίστευε πως μετά τις γεννήσεις των αδελφών του, η μητέρα του έδινε περισσότερη σημασία σ’ εκείνα.

Ο Ted τέλειωσε το λύκειο το 1965 και ξεκίνησε τις σπουδές του ένα χρόνο μετά. Η τελική του εκπαίδευση ήταν το 1974 στο Πανεπιστήμιο της Utah στο οποίο σπούδασε νομική, ενώ είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε πως ήδη πριν από αυτό, είχε διακριθεί στον τομέα της ψυχολογίας αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Washington με πτυχίο βασισμένο σ’ αυτή, ενώ πάντα χαρακτηριζόταν ως έξυπνος, καλλιεργημένος κι όμορφος άντρας.

Μεταξύ του 1974 και του 1978 διέπραξε 30 φόνους γυναικών και κοριτσιών σε 7 διαφορετικές πολιτείες -ή μάλλον αυτούς ομολόγησε. Ο πραγματικός αριθμός μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστος. Η αστυνομία εκτιμά πως τα θύματα του έφτασαν κατά πάσα πιθανότητα τα 35-36 άτομα και πιθανόν κάποια να χρονολογούνται και πριν το 1970. Αιτία για τη σύλληψή του ήταν μια φοιτήτρια, την οποία προσπάθησε να δoλoφoνήσει στο αμάξι του. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει και τον κατέδωσε στην αστυνομία. Έτσι τον συνέλαβαν και το DNA που βρέθηκε στο αμάξι του ταυτίστηκε μ’ αυτό στα σώματα των υπόλοιπων πτωμάτων.

Κατηγορήθηκε για δoλoφoνίες, απόπειρα δoλoφoνίας, απαγωγή, βι@σμό και διάρρηξη. Όλες οι κοπέλες οι οποίες κατέληξαν να είναι θύματα του, ήταν μελαχρινές με μακριά, ίσια ή καστανά μαλλιά με χωρίστρα στη μέση όπως ακριβώς και η κοπέλα του επί 6 χρόνια Elizabeth Kendal. Έκανε πολλές αποτρόπαιες πράξεις στα σώματα των κοριτσιών και προδόθηκε από μια συνέντευξη την οποία έδωσε πριν από τη δίκη του μέσα από την οποία λόγο 3 μικρών χειρονομιών, οι ειδικοί φανέρωσαν πως ήταν αυτός ο δoλoφόνoς.

Όσο καιρό ήταν στη φυλακή παντρεύτηκε μια παλιά γνωστή του, τη Carole Ann Boone. Τη γνώρισε το 1974 στην Washington σαν συνάδελφο στο τμήμα επείγων υπηρεσιών. Εκείνη τον πλησίασε κατευθείαν δείχνοντάς του ενδιαφέρον όμως η σχέση τους αρχικά παρέμεινε πλατωνική. Μετά από μια δίκη στην οποία είχε παρευρεθεί, ξεκίνησε να πηγαίνει συχνά στη φυλακή νοθεύοντας του χρήματα και ναρκωτικά. Όμως δεν έμειναν εκεί μιας που η Carole έμεινε έγκυος και μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Rose. Ωστόσο πήραν διαζύγιο και 3 χρόνια μετά εκτελέστηκε. Η Rose σήμερα είναι 41 ετών και έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά.

Ο θάνατος του όπως αναφέρθηκε παραπάνω προήλθε από ηλεκτροπληξία σε ηλεκτρική καρέκλα, τη λεγόμενη Old Sparky, σε ηλικία 42 ετών. Υπήρχαν πολλές αναβολές στη δίκη του καθώς οι δικηγόροι σε συνεργασία με τους ψυχολόγους του Ted, προσπαθούσαν να πάρουν μια ελαχιστοποιημένη ποινή λόγο ψυχικής νόσου. Πράγμα το οποίο δεν κατάφεραν και έτσι στις 24 Ιανουαρίου 1989 2000 volts διαπέρασαν το σώμα του Ted Bundy και δέκα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Μαρίλια Μυστεγνιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου