Article of the day: Η Άννα Μετόχη μάς μιλά για την εμπειρία της πρώτη φορά σε sex shop. Διάβασέ το εδώ!

pillow2177

Ελευθερία. Μια έννοια γεμάτη νόημα με ολόκληρα κινήματα να δημιουργούνται στο όνομά της. Τι συμβαίνει όμως με την ελευθερία μας όταν έχουμε μια σχέση, ποια τα όρια και ποια η αλήθεια μας; Αν δούμε προσεκτικά μια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων θα παρατηρήσουμε πως υπάρχουν τρεις περιπτώσεις. Μπορεί κάποιος να δίνεται ολοκληρωτικά και να είναι ικανός να κινήσει γη και ουρανό για τον άλλο, κάποιος άλλος να συμβιβάζεται μέχρι ενός σημείου και ένας τρίτος να ‘ναι αδιάλλακτος, να μην ακούει άλλη γνώμη πέρα από τη δική του. Όταν έρθει το τέλος μιας σχέσης, παρατηρούμε αυτούς τους ανθρώπους και βλέπουμε πόσο διαφορετικά χειρίζονται την κατάληξη.

Ο πρώτος γυρνάει πίσω σε αυτά που ήξερε, στην καθημερινότητα και στην αλήθεια του, αφού ο άνθρωπός του παύει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του και μένει μόνος με τον εαυτό του. Δεν έχει άλλη επιλογή και δεν έχει μάθει να είναι κάποιος άλλος. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και είναι ξεκάθαρο τι θέλει και πού πατάει. Πολλές φορές απορεί και δεν ξέρει γιατί δόθηκε τόσο σε κάποιον που κατέληξε άγνωστος. Ούτε ο ίδιος κατάλαβε πώς άλλαξε τόσο πολύ για κάποιον άλλο. Σταμάτησε να λέει τι τον ενοχλεί, έπαψε να αναζητά χάδια και κομπλιμέντα, δε μιλούσε για τις πεποιθήσεις και τις αξίες του με το ίδιο πάθος. Ήταν κάποιος άλλος στην ουσία και στην τελική ίσως γι’ αυτό έφτασε στο χωρισμό. Επειδή πολύ απλά αλλιώς γνωρίστηκαν, ήταν άλλοι άνθρωποι στην αρχή και άλλοι άνθρωποι στο τέλος. Για τον δεύτερο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς έχει βάλει τα όρια του από την αρχή και ξέρει μέχρι ποιο σημείο θα ανεχτεί ορισμένες καταστάσεις, ενώ ο αδιάλλακτος δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε τίποτα.

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι ο εαυτός τους μόνο όταν είναι μόνοι τους, όταν δε βρίσκονται σε σχέση δηλαδή. Δεν το κάνουν από επιλογή, απλώς ίσως φοβούνται ότι θα χάσουν τον άλλο αν δε συμβιβαστούν, ενώ παράλληλα δε θέλουν να φανούν εγωιστές, ακολουθώντας μονάχα το δικό τους δρόμο. Στην πορεία καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα όταν ο άνθρωπός τους απομακρυνθεί χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Θυμώνουν με τον εαυτό τους, αφού έχουν χάσει τους κοντινούς τους φίλους και τις συνήθειες που είχαν για χρόνια τη στιγμή που για εκείνους σημασία είχε μόνο το ταίρι.

Αν είσαι από τα άτομα που με το που μπαίνουν σε μια σχέση χάνονται ολοκληρωτικά και ψάχνουν τον εαυτό τους, μάθε να ζεις για σένα, να σέβεσαι τον απέναντί σου και να ξέρεις πως η ελευθερία σου ξεκινάει εκεί που τελειώνει η ελευθερία του άλλου. Μη φοβάσαι μήπως χάσεις τους γύρω σου, πιο πολύ να φοβάσαι να χάσεις εσένα, στην προσπάθειά σου να ευχαριστήσεις τους άλλους. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε παρασύρει στο δικό του κόσμο και να σου αλλάξει χρώμα. Μείνε όπως είσαι, αυθεντικός, πολύχρωμος, γεμάτος ενέργεια, γεμάτος ζωή. Μην αφήσεις ποτέ τους φίλους, τις δραστηριότητες που τόσο αγαπάς και να περιποιείσαι  τον εαυτό σου. Αν τα κρατήσεις όλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ο επόμενος θα ερωτευτεί το αληθινό σου πρόσωπο. Δε θα χρειαστεί να υποδυθείς κανέναν ρόλο για να αρέσεις. Μέχρι τότε, να κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο και ό,τι σε κάνει να γελάς, γιατί με ένα χαμόγελο μπορείς να αλλάξεις πολλές ζωές και ιδιαίτερα τη δική σου.

Συντάκτης: Ανδριάνα Χάρη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα