Article of the day: Βρείτε εδώ το πρώτο άρθρο της νέας pillowfighter Κατερίνας Κύρκου!

pillow1766

Τα Σαββατοκύριακα συνήθως είναι η ευκαιρία μας να ξεδώσουμε και να κάνουμε πράγματα, τα οποία τις καθημερινές δεν μπορούμε να βολέψουμε λόγω χρόνου, υποχρεώσεων και δουλειάς. Μα έλα που ο άνθρωπός σου δεν καταλαβαίνει ούτε από καθημερινές, ούτε από γιορτές, ούτε τίποτα. Άλλοτε με ένα μεταμεσονύχτιο μήνυμα σε καλεί να πάτε θάλασσα για βραδινό μπάνιο κι άλλοτε σε ξεσηκώνει για το επόμενο roadtrip μετά από μια απλή σκέψη της στιγμής την ώρα που μιλάτε στο τηλέφωνο! Κι εσύ δεκτικός, χωρίς να μπορείς -ή μάλλον να θες- να το απορρίψεις πρόταση απ’ τον άνθρωπό σου, δε λες όχι, χωρίς όμως να ξέρεις γιατί. Δέχεσαι να σε βγάζει από τη ρουτίνα χωρίς να γκρινιάζεις για το αν θα σηκωθείς νωρίς την επομένη να πας στη δουλειά.

Γιατί ξέρεις πως οι καλύτερες ιστορίες δεν ξεκίνησαν ποτέ με πλάνο. Όσο κι αν σου αρέσει να είσαι οργανωτικός, να βγάζεις πρόγραμμα, όσο κι αν είσαι τελειομανής, θα πρέπει να δίνει πού και πού μια ευκαιρία απρόσμενης αλλαγής στα σχέδια σου. Ο αυθορμητισμός αρέσει, ιδίως αν έχει και μια δόση ρεαλισμού και δε σε βάζει σε ριψοκίνδυνες καταστάσεις. Άλλο να φύγετε με το επόμενο αεροπλάνο για τον πρώτο προορισμό χωρίς να το πολυσκεφτείτε και άλλο η παρότρυνση να κάνετε ελεύθερη πρώτη από αεροπλάνο, ενώ έχεις υψοφοβία. Ο άνθρωπός σου σε θέλει δυναμικό, να δίνεσαι στη ζωή, να πέφτεις με τα μούτρα και να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία. Να δοκιμάζετε πράγματα μαζί, καινούριες γεύσεις, να γνωρίζετε τους παππούδες του χωριού ενώ κάνετε περίπατο την ώρα που πίνουν το καφεδάκι τους και να κάνετε κουβέντα για τους παλιούς καλούς καιρούς και τις αγάπες, εκείνες τις αθάνατες που πλέον βλέπουμε μόνο στο σινεμά.

Να δημιουργείς αναμνήσεις με το σύντροφό σου από εκείνες που θα εύχεσαι να είχες φωτογραφική μηχανή στα μάτια για να μπορείς να τις απαθανατίσεις . Αυθεντικές μέρες, γεμάτες ήλιο, επαφή με τη φύση, στην ψηλότερη κορφή του βουνού ή με θέα το γαλάζιο της θάλασσας. Μέρες γεμάτες άμμο στο σώμα και ευτυχία στην ψυχή. Στιγμές ανέμελες, ενώ εσύ φέρεσαι σαν παιδί. Αλήθεια, πόσες φορές σκέφτηκες πως κάποια θαύματα είναι για να τα αντικρίζουν τα μάτια μας και μόνο, σε στιγμές που πέρασες με τον άνθρωπό σου, επειδή απλώς τον ακολούθησες και άφησες πίσω τις υποχρεώσεις και τις ανασφάλειές σου; Και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα ένιωσες όσο ελεύθερος δεν ένιωσες ποτέ. Δεν αξίζει να ζεις για αυτές τις ιστορίες; Την επόμενη φορά που θα σου προτείνει ο σύντροφός σου να πάρεις μέρος σε μια περιπέτεια, πες ναι αυθόρμητα. Να είσαι σίγουρος πως θα δημιουργήσεις πολλές δικές σου ιστορίες, από αυτές που θα διηγείσαι στα δικά σου τα παιδιά και θα εξάπτεις τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα θα τα εμπνέεις να ζήσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους αυθόρμητες στιγμές. Δε θα χρειαστούν φωτογραφίες, φτάνει η φωνή σου, ο ενθουσιασμός και κάποια εφέ με τα χέρια σου. Και θα ξέρουν πως οι δικοί τους, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, λίγη τύχη και τρέλα έγιναν εξερευνητές και απόλαυσαν τη ζωή στο έπακρο. Τι λες; Είσαι έτοιμος για την επόμενη περιπέτεια;

Συντάκτης: Ανδριάνα Χάρη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.