Είναι δύσκολο ν’ αποχωριστείς το τηλέφωνό σου, ειδικά αν απ’ αυτό δουλεύεις ή επικοινωνείς με τη δουλειά σου. Κατά κάποιον τρόπο γίνεται αυτόματη προέκταση του χεριού σου. Όχι πως σου αρέσει, αλλά συμβαίνει. Όχι πως αρέσει στον σύντροφό σου, αλλά το δέχεται. Βέβαια, τον χρόνο που βρίσκεστε μαζί θα έπρεπε να θεσπίσετε κανόνα: Μπαίνω στο διαμέρισμα, βγάζω τα παπούτσια μου, αφήνω το κινητό μου στο πιο κοντινό έπιπλο δίπλα από την είσοδο κι εισέρχομαι στον χώρο. Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι η σειρά. Σαφώς και δεν είναι όμως, και θα ήμασταν και λίγο αφελείς αν θεωρούσαμε πως η τεχνολογία γενικώς δεν έχει επηρεάσει τον τρόπο που ερωτευόμαστε και διασκεδάζουμε (συν όλων των άλλων). Γιατί η μονόπολι στο τραπεζάκι του καφέ έχει γίνει gaming σε μια φουτουριστική καρέκλα γραφείου. Οπότε, πώς διασκεδάζουμε αφού ερωτευθούμε, παρέα με την τεχνολογία;

 

 

1. PlayStation Baby

Αν και διαχρονικό, το PlayStation γίνεται ολοένα και καλύτερο στα γραφικά του, ενώ πια υποστηρίζει παιχνίδια όλων των ειδών. Χιλιάδες επιλογές που μοιράζονται σε κατηγορίες με βάση τα γούστα του καθενός. Συγκεκριμένα, υπάρχει και κατηγορία ειδική στο google που εάν δε γνωρίζετε εσείς οι ίδιοι παιχνίδια, σάς προτείνει η PlayStation κάποια για ζευγάρια. Το μόνο έξτρα που χρειάζεται να έχεις είναι δυο τηλεχειριστήρια.

 

2. Nintendo Switch darling

Μια μικρή κονσόλα με δυο μικροσκοπικά τηλεχειριστήρια που μπορείτε να μεταφέρετε παντού κι ανα πάσα στιγμή- αρκεί να έχει μπαταρία. Το Nintendo αναβίωσε την αίγλη του λίγο πριν τον Covid και με τον Covid έγινε no1 σε κυκλοφορία. Πια, αποτελεί συσκευή τελευταίας τεχνολογίας και μπορείς να παίξεις ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου ή σε κάποια παραλία με το ταίρι σου. Επίσης παρέχει αρκετά παιχνίδια- φυσικά η γκάμα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο είναι στο PlayStation, αλλά έχει το θετικό της ευελιξίας.

 

3. Karaoke αγάπη μου

Παλιά τοποθετούσαμε lyrics στην οθόνη και προσπαθούσαμε να τραγουδήσουμε στους ρυθμούς του τραγουδιού. Τώρα, υπάρχει ειδικό παιχνίδι καραόκε με μικρόφωνο, ειδικό πάτωμα με φωτάκια, lyrics που ακολουθούν τη φωνή σου και φυσικά, μελωδία. Δεν είναι αυτό μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις με το ταίρι σου; Εφόσον προμηθευτείτε τον εξοπλισμό, δεν έχετε παρά να περάσετε τα blind auditions. Πιάστε το μικρόφωνο και φύγατε για ντουέτο.

 

4. Pc honey

Η εμπειρία να κανείς τον ταίρι σου για μια μέρα κολλητό σου και να τον πας σ’ ένα Internet Café είναι ένας τρόπος να μάθει αυτόν τον τομέα της ζωής σου, αν σου έχει παραπονεθεί ότι μένει εκτός. Είναι μια εμπειρία που πάει ενάντια στη ρουτίνα και θα δεις κι εσύ την ασχολία σου με άλλα μάτια. Δυο υπολογιστές για όσους δεν έχουν, καρέκλες ειδικές για Gaming και παιχνίδια διαφόρων ειδών. Στρατηγικής έως και πολεμικά. Διαλέξτε ένα παιχνίδι, ενταχθείτε σε μια ομάδα με 5-10 ανθρώπους και πολεμήστε μαζί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να επιλέξετε, ανάμεσά στα κορυφαία: League of legends, call of duty, counter strike, Valorant.

 

5. Ρίξε ένα κέρμα και για μένα

Ηλεκτρονικά παιχνίδια με κερματοδέκτη θα βρεις σε πολλά εμπορικά, ακόμη και κινηματογράφους. Παιχνίδια που ζητούν ένα κέρμα από σένα για να σου αφιερώσουν 5 λεπτά χαράς. Είτε είναι μηχανή που γέρνεις το σώμα σου κι η φιγούρα στην οθόνη ακολουθεί τη στάση σου, είτε είναι καθίσματα με αυτοκίνητο και τιμόνι, τα παιχνίδια αυτής της φύσης έχουν μια ωραία καλτίλα. Μια μέρα στα ηλεκτρονικά με αρκετά ψιλά στην τσέπη κι ένα μαλλί της γριάς ή ένα καλαμπόκι είναι η τέλεια εναλλακτική των παραδοσιακών video games και βγαίνεις κι εσύ από τη ζώνη άνεσής σου.

Για να κάνεις, βέβαια, την τεχνολογία να μοιάζει ερωτική ή ρομαντική, χρειάζεται κι ο κατάλληλος φωτισμός, η κατάλληλη πρόκληση και δυο τρεις πινελιές εντυπωσιασμού. Μη βρίσκεστε να παίξετε από ρουτίνα. Αντιθέτως, προκάλεσε το ταίρι σου να βάλει τα καλά του, βάλε κι εσύ τα δικά σου και δοκιμάστε μια νέα εμπειρία, που θα σας φέρει κοντά αντί να σας απομακρύνει. Partners in crime, enemies in Video Games!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σταματία Μάστορα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου