Η Άννα γνώρισε τον Δημήτρη στο μαγαζί που εργάζεται. Αυτή μόλις έχει μπει στη δεύτερη δεκαετία της, ενώ ο Δημήτρης έχει πατημένα τα 35. Κι οι δύο από το ίδιο χωριό, αλλά μέχρι πρότινος δύο άγνωστοι. Τις Παρασκευές ο Δημήτρης συχνάζει στο μαγαζί που δουλεύει η Άννα, κι η γνωριμία δεν άργησε να έρθει.

Από την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους θα βρεθούν βόλτα με το αμάξι σε κάποιο βουνό να μιλάνε για πολλά και διάφορα για ώρες κι η επικοινωνία θα φέρει τη μεταξύ τους έλξη. Μέσα όμως στο «πακέτο γνωριμίας», η Άννα θα μάθει και το γεγονός ότι ο Δημήτρης έχει μια οκταετή σχέση με ορίζοντα οικογένειας. Όταν το μαθαίνει, όμως, είναι πλέον αργά· έχει ήδη αποκτήσει συναισθήματα και δεν μπορεί να τον αποτινάξει έτσι εύκολα από πάνω της.

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ο Δημήτρης τραγουδά στην Άννα το «θα ‘μαι κοντά σου όταν με θες» του Αλκίνοου και στην ερώτησή της αν το εννοεί, η απάντησή του είναι καταφατική, κάτι που πλημμυρίζει από συναισθήματα την Άννα και τη ρίχνει αμαχητί στην αγκαλιά του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, θα έρθει και το πρώτο φιλί αυτού του φλερτ, λίγο πριν την καληνύχτα τους.

Από ‘κείνη τη μέρα θα αρχίσει μια επικοινωνία με χριστιανική ευλάβεια στις απαιτήσεις του Δημήτρη. Όχι τηλέφωνα, όχι μηνύματα, όχι ενοχλήσεις, όχι άλλες ημέρες εκτός της Παρασκευής. Κάθε μνεία της Άννας στο γεγονός ότι έχει σχέση και πρέπει να διαλέξει, θα έφερνε καβγά και ντεκαφεϊνέ χωρισμούς που θα αναιρούνταν στο πρώτο του χαμόγελο, το οποίο φαίνεται να ασκεί τεράστια επιρροή στα συναισθήματα της Άννας.

Ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου σε ‘κείνο το μέρος πάνω στο βουνό θα είναι κι η πρώτη τους φορά, η οποία θα φέρει πολλές άλλες «φορές», αλλά όχι και μια απόφαση από την πλευρά του Δημήτρη. Όποτε η ερωτική του ζωή ζητούσε ανανέωση, η Άννα έμοιαζε κάτι ιδανικό, όταν όμως έπρεπε να πάρει μία απόφαση, θυμόταν πως η Άννα είναι κατά δεκαπέντε χρόνια μικρότερη και φυσικά  το γεγονός ότι δουλεύει νύχτα του δημιουργούσε μια ανασφάλεια.

Μοναδική έννοια του Δημήτρη είναι να μη μαθευτεί τίποτα και πέσει στην αντίληψη της σχέσης του, αλλά την ίδια στιγμή σκίζει τα ιμάτιά του ότι είναι ερωτευμένος με την πρωταγωνίστριά μας.

Ο φόβος του μάλιστα τον έφερε σε σημείο να απομακρύνει την Άννα εντελώς ξαφνικά από τη ζωή του δίχως καμία εξήγηση, για να επιστρέψει λίγες ημέρες αργότερα μετανιωμένος σε αυτήν και να της δηλώσει πως είναι έτοιμος να χωρίσει για να είναι μαζί της. Η αναποφασιστικότητα των πρώτων μηνών έχουν πια γίνει σχέδια συμβίωσης του Δημήτρη με την Άννα αυτή τη φορά.

Καλά τα πανηγύρια αλλά μόνο για δυο μέρες. Παρασκευή μόνο που δεν της φόρεσε μονόπετρο ο Δημήτρης και Κυριακή είχε ήδη μετανιώσει που χώρισε και ξανάρχισε τη μάχη της διεκδίκησης για την πρώην σχέση. Αν και δηλώνει δυστυχισμένος και κατατρεγμένος από την κακιά του μοίρα, μάλλον βολεύεται με το γεγονός ότι πλέον κρατά στον αέρα δυο σχέσεις ταυτόχρονα κι η Άννα συμβιβάζεται με όλο αυτό. Ενώ έχει καταλάβει ότι νικήτρια δε θα βγει ποτέ από τον ερωτικό οχετό στον οποίο κολυμπά, εξακολουθεί να συλλέγει στιγμές μιας ευτυχίας που υπάρχει μόνο στη φαντασία της και το μύθο που έχει κατασκευάσει στο εικοσάχρονο μυαλουδάκι της.

Οι μήνες περνούν κι η κατάσταση αλλάζει, αλλά προς το χειρότερο. Αυτά που είναι δεδομένα είναι οι τακτικές επισκέψεις του Δημήτρη κάθε Παρασκευή στο μαγαζί, οι μεγαλοστομίες του που αρκούν για να τσιμπήσει η Άννα για μία ακόμα φορά, η εξαφάνισή του που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή και φυσικά η ίδια η Άννα. Αυτά που δεν είναι δεδομένα είναι όλα τα υπόλοιπα.

Στη μετεφηβική ανασφάλειά της η Άννα ξέρει πολύ καλά ότι παίζει χαμένο παιχνίδι. Και ξέρεις ακόμα και στα είκοσί σου χρόνια πως όταν το αισιόδοξο σενάριο είναι να είσαι απλά η καβάτζα του κατά δεκαπέντε χρόνια –κατά φαντασίαν– γκόμενού σου, δεν έχεις να περιμένεις τίποτα καλό από αυτή την κατάσταση που ζεις.

Μία και μόνο λέξη. Φύγε. Κι έχεις ήδη αργήσει.

 

Επιμέλεια Κειμένου Αλέξη Φαραντούρη: Πωλίνα Πανέρη

 

Ήταν η ιστορία της Άννας για τη στήλη Your Stories Realoaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ!

Συντάκτης: Αλέξης Φαραντούρης