Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι:

Πρωταγωνιστής της ο Γιώργος, μετά από μια ακόμα ερωτική απογοήτευση που ήταν και το κερασάκι στην τούρτα παλαιότερων αποτυχιών στο τομέα σχέσεων, γνωρίζει αυτόν που έμελλε ν’ αλλάξει την ζωή του, τον Ν.

Στο μυαλό του Γιώργου υπήρχε πάντα μια έλξη προς το ίδιο φύλο. Αποφάσισε λοιπόν, να προχωρήσει στη δημιουργία ενός προφίλ σε μια από τις διάφορες ιστοσελίδες γνωριμιών. 

Ένα από εκείνα τα αδειανά απογεύματα, που γεμίζουν με χάζεμα σε πρόσωπα και φωτογραφίες, ήταν αρκετό για να γίνει η γνωριμία τους. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και σύντομα αποφάσισαν να συνεχίσουν την συζήτησή τους, μέσω των άλλων τους προφίλ, αυτών στο Facebook.

 
Η επικοινωνία τους άρχισε να γίνεται πιο συχνή, παρότι υπήρχαν ανάμεσα και νεκρά διαστήματα, που έχαναν ο ένας τον άλλον. Υπαρκτό εμπόδιο η διαμονή σε διαφορετικές πόλεις, που έκανε την τετ α τετ συνάντηση τους, σε πρώτη φάση ανέφικτη. Ακόμα και όταν ο Γιώργος κατάφερε να βρεθεί στην πόλη του, το κράτησε μυστικό, που τελικά μαθεύτηκε μέσω μιας φωτογραφίας, φέρνοντας ανάμεσά τους μια μικρή ρήξη που ξεχάστηκε όμως σχετικά σύντομα. Παρόλα αυτά, το να μιλάει χωρίς φόβο ακόμα και για αφανείς πτυχές του χαρακτήρα του σε έναν άγνωστο, τον έκανε να νιώθει έστω και σ’ αυτό το μικρό μέρος της ζωής του ελεύθερος.

Μ’ αυτόν τον τρόπο λοιπόν, κυλάει ενάμισης χρόνος και έρχεται η ώρα που ο Γιώργος μπαίνει στο στρατό. Αυτή είναι και η περίοδος που τα τηλεφωνήματα παίρνουν φωτιά. Ξεκινούν να μιλάνε κάθε μέρα, όλη μέρα, για τα πάντα. Έχοντας ο ένας τον άλλο μόνιμη παρέα και παρηγοριά εκείνο το δύσκολο διάστημα, αρχίζουν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον καλύτερα.

Η ύπαρξη του Ν. στη ζωή του παραμείνει άγνωστη στους άλλους, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχουν ακόμα σκέψεις για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια είδηση σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς.

Σε μια από τις εξόδους του, με τον Ν να έχει μετακομίσει στην Αθήνα και ενώ είχαν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την πρώτη τους γνωριμία, κανονίζεται η πρώτη τους συνάντηση.

Ένα υπέροχο βράδυ ακολουθεί, γεμάτο από ευοίωνες δηλώσεις, πως χάρηκε πολύ που τον γνώρισε και ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε και φανταζόταν, ενώ ανυπομονούσε για την επόμενη φορά, που θα τον ξανά έβλεπε. Ο καιρός περνάει και ο Γιώργος γυρίζει και πάλι στην Αθήνα, μα για ακόμα μια φορά βρίσκονται να μένουν σε διαφορετικές πόλεις.

Και όταν επιτέλους ξαναβρεθούν στο ίδιο μέρος, δε θα καταφέρουν να συναντηθούν. Λίγο η απόσταση που και εκείνη τη στιγμή δήλωνε το παρόν της, λίγο οι δικαιολογίες που έπρεπε να ειπωθούν στους άλλους για να φύγει μόνος από την παρέα για να βρεθεί με κάποιον τρίτο, έκαναν για άλλη μια φορά την συνάντηση αδύνατη.

Με τον Ν να βρίσκεται εκείνο τον καιρό σε σχέση, δε δόθηκε συνέχεια στο γεγονός, ενώ συμφώνησαν να βρεθούν αμέσως μόλις επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

Έτσι και έγινε, με τους δυο τους να περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί και να θέλουν διακαώς αμφότεροι να το επαναλάβουν. Ο Ν ήταν πλέον ελεύθερος από δεσμεύσεις και έδειχνε ξεκάθαρα τα θέλω και τις προθέσεις του. Άρχισαν να μιλούν και πάλι καθημερινά, ενώ βρέθηκαν και κάποιες φορές από κοντά.

Ήταν πλέον κομμάτι της ζωής του και έκανε τον Γιώργο να διχάζεται ανάμεσα σε αυτά που επιθυμούσε και σε όλα αυτά που φοβόταν.

Με το πέρασμα του χρόνου, το τοπίο αρχίζει σιγά σιγά να καθαρίζει, έγνοιες εξαφανίζονται από το μυαλό, ενώ ο Γιώργος αποκτάει επιτέλους το χρόνο για να κυνηγήσει εκείνα που ποθούσε.

Τότε όμως μια ακόμα ανατροπή κάνει την εμφάνιση της, με τον Ν να του δηλώνει ξεκάθαρα, ότι ύστερα από τόσες συζητήσεις και αστεία αναμεταξύ τους, τον βλέπει πλέον μόνο φιλικά. Με την πιθανότητα να τον χάσει εντελώς από τη ζωή του, ο Γιώργος αποφασίζει να συνεχίσει έστω και με αυτούς τους όρους την επικοινωνία τους. Πέντε μήνες τώρα δηλώνουν φίλοι, αν και ο Γιώργος του είχει δώσει και την ανάλογη θέση στη ζωή του. Όλοι ξέρουν για τον Ν., είτε με το χαρακτηρισμό φίλος, είτε ως πρώην σύντροφος.

Έκτοτε το κλίμα αλλάζει πού και πού με σπόντες, που όμως κόβονται συνήθως απότομα, ή με μικρά ψήγματα ζήλιας σε κάθε φλερτ και σχέση του Γιώργου, που τον κάνουν να αναρωτιέται μήπως όλα αυτό είναι απλά μια δοκιμασία, για να αποδείξει την σιγουριά του.

Το μόνο σίγουρο για τον Γιώργο, είναι πως ο χρόνος θα είναι ο τελικός κριτής αυτής της ιστορίας, αφού έχει τη βαθιά πεποίθηση, πως η γνωριμία τους δε συνέβη τυχαία.

 «Ίσως σε μια επόμενη ζωή να τα καταφέρουμε», λέει αυτός, επαναλαμβάνοντας τα λόγια που του είχε πει κάποτε ο Ν. «Πάλεψε για αυτήν που ζεις τώρα», λέω εγώ και σου εύχομαι ολόψυχα να βγεις νικητής.

 

Ήταν η ιστορία του Γιώργου για τη στήλη Your Stories Reloaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ.

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη