Δύο άνθρωποι ξανασυναντήθηκαν μετά από χρόνια. Εκείνος είχε πλέον παντρευτεί και είχε δύο παιδιά. Εκείνη συμβιβασμένη σε μια σχέση εξ αποστάσεως. Ο Πέτρος και η Κωνσταντίνα προσπάθησαν να ζήσουν μια παλιά ιστορία ετεροχρονισμένα. Ο ένας για να ανανεώσει τη ρουτίνα του γάμου του και εκείνη για να ξαναζήσει τον πρώτο της έρωτα από την αρχή. Εξωσυζυγικές σχέσεις πολλές. Κλεμμένες στιγμές ευτυχίας.

Η Ειρήνη εμπλέκεται στην ιστορία αυτή ως η φίλη της πρωταγωνίστριας. Τους δάνειζε το σπίτι της για τις κρυφές τους συναντήσεις και χαιρόταν για την Κωνσταντίνα. Που έστω κι έτσι ζούσε τον πρώτο της έρωτα με τον Πέτρο. Κατάντησε πρόσφυγας. Έζησε το απόγειο αυτής της σχέσης, αλλά και τον πάτο της. Την Κωνσταντίνα να φεύγει απογοητευμένη και να αφήνει πίσω της το παρελθόν επιστρέφοντας στη σχέση της.

Στην Ειρήνη ανατέθηκε να δώσει στον Πέτρο την επιστολή από την Κωνσταντίνα. Εκείνος ένας άντρας αδιάφορος, αλλά είχε κάτι για την Ειρήνη. Της ζήτησε να του κάνει μαθήματα ξένων γλωσσών. Εκείνη δεν αρνήθηκε. Από το πρώτο κιόλας μάθημα ο Πέτρος ήταν διαχυτικός. Η Ειρήνη καταλάβαινε τι γινόταν, αλλά προσπαθούσε να αγνοεί τα σημάδια. Άλλωστε μιλούσε με την Κωνσταντίνα ήταν φίλες δεν μπορούσε, δε γινόταν. Στο κάτω-κάτω, συνήθως οι ιστορίες έχουν μία πρωταγωνίστρια.

Ώσπου μια μέρα ήρθε σπίτι της για μάθημα αποφασισμένος για όλα. Την κόλλησε στον τοίχο και τη φιλούσε σαν να μην υπήρχε αύριο. Σαν να το ήθελε πάντα αυτό.

-Δε γίνεται Πέτρο.
-Μη μιλάς. Με την Κωνσταντίνα δεν ήταν τίποτα. Όταν σε έβλεπα καταλάβαινα από τότε ότι εσένα θέλω. 

Από τότε, η Ειρήνη δεν κάνει ερωτήσεις, δεν αντιστέκεται, δεν παραπονιέται για την κατάσταση του Πέτρου. Αφέθηκε και ζει αυτόν τον έρωτα. Είναι αυτή η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, αν και είναι για λίγο, στα κλεφτά.

Η Ειρήνη είχε μια πολυάσχολη ζωή, όμως η σχέση της με τον Πέτρο ήταν στο επίκεντρο. Όταν έμπαινε εκείνος στη φωλιά τους σταματούσε το χρόνο. Ένιωθε τα δάχτυλά του πάνω της έντονα, σαν να ήθελε να της σκίσει το δέρμα. Να αφήσει τα αποτυπώματά του πάνω της. Έτσι την ήθελε με έναν τρόπο άγριο, κτηνώδη.

Ήταν ανάγκη, δεν ήταν απλά έλξη κι αυτό τον ενοχλούσε, του κούραζε το μυαλό. Εκείνη μετατρεπόταν από δυναμική γυναίκα σε περσική γάτα για χάρη του. Τη δάμαζε με έναν τρόπο περίεργο κι ανεξήγητο. Ούτε εκείνη ήταν σε θέση να το εξηγήσει. Απλά βούλιαζε ολοένα και περισσότερο στο λαβύρινθο του έρωτα του. Εγκλωβίστηκε όπως η πεταλούδα στο φως και δεν ήθελε, αλλά ούτε μπορούσε να φύγει.

Ζει χωρίς ενδοιασμούς πλέον, με λίγες τύψεις και συμβιβασμούς τη σχέση της με το Πέτρο. Προσπαθεί να χαίρεται τις στιγμές που είναι μαζί, μακριά από όλους και από όλα στο σπίτι της. Που άλλωστε αυτό τους έφερε κοντά εξαρχής. Ένα καταφύγιο για εκείνη και τον δικό της Πέτρο. Για λίγες ώρες, μέρες, αλλά για όσο κι αν είναι, εκείνες τις ώρες είναι μόνο δικός της.

Τελικά η πρωταγωνίστρια μπορεί πάντα να αλλάξει. Όπου εμπλέκεται ο έρωτας, συνεπάγεται και το παράλογο. Οπότε όλα είναι πιθανά και εφικτά.

 

Ήταν η ιστορία της Ειρήνης  για τη στήλη Your Stories Reloaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ.

Επιμέλεια Κειμένου Μέλανης Ανθίμου: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Μέλανη Ανθίμου