Η ιστορία της Τίνας, δεν έχει να κάνει με ένα ακόμη ανεκπλήρωτο ή άδοξο έρωτα, δεν έχει καν να κάνει με έρωτα. Έχει να κάνει με άλλες αξίες όπως η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση μα κυρίως ο σεβασμός, προς τρίτους μα πρώτα προς τον εαυτό μας.

Η Τίνα κατάφερε στα 23 της κάτι για πολλούς ακατόρθωτο, κατάφερε να χάσει πενήντα κιλά. Με πολλή προσπάθεια, κόπο, πόνο αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση της αδελφής της, των γονιών και των φίλων της που έκαναν τη διαδρομή της πολύ πιο εύκολη.

Ήταν μια απόφαση της στιγμής, απλά μια μέρα κοιτάχτηκε στον καθρέφτη κι αποφάσισε να προσπαθήσει να αλλάξει, όχι για τους άλλους, για εκείνη, για τον εαυτό της. Ξεκίνησε χαλαρά, έφτασε, όμως, μέχρι το τέλος. Κέρδισε το στοίχημα.

Σε μια εποχή που το φαίνεσθαι κι η εικόνα μετράνε περισσότερο απ’ αυτό που είμαστε ουσιαστικά και πραγματικά, η Τίνα, όπως ήταν αναμενόμενο, εισέπραξε ρατσισμό για την εμφάνιση και τα κιλά της. Η άμυνά της ήταν ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ με σκοπό την αποβολή όλης αυτής της αρνητικότητας. Πίστευε πως μπορούσε να μη δίνει σημασία, όμως, δεν ήταν έτσι. Μέσα της ήξερε πως πονάει, έμαθε από πρώτο χέρι πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο κόσμος και μάλιστα άνευ λόγου.

Έριξε μπόλικο κλάμα για όλα αυτά τα άσχημα σχόλια που δεχόταν για τα κιλά της. Για όλες εκείνες τις στιγμές που επέτρεπε σε όλους αυτούς τους άσχετους και τρίτους να της χαλάσουν τη διάθεση και τη ζωή, να τις μαυρίσουν στιγμές και να της προσφέρουν πολλές δυσάρεστες αναμνήσεις. Δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ήταν τόσο εύκολο για κάποιους να τη σχολιάσουν, να την κοροϊδέψουν, να την κάνουν να νιώσει τόσο άσχημα.

Κατάφερε κι άλλαξε εξωτερικά, δεν άλλαξε, όμως, εσωτερικά. Δυστυχώς η αυτοπεποίθηση της είχε πάει περίπατο απ’ τα παιδικάτα της και τώρα προσπαθεί να την επαναφέρει.

Κι είναι λογικό. Όταν έχεις υποστεί bullying κι έχεις μάθει να πιστεύεις πως η εξωτερική εμφάνιση είναι το παν, ακόμα κι αν έχεις φτιάξει την εικόνα σου, ακόμα κι αν τη φέρεις στα μέτρα τους, είναι δύσκολο να ενσωματωθείς, να μπεις στο παιχνίδι.

Με τον καιρό, με μερικά αποτυχημένα ραντεβού κι ολίγη απογοήτευση, κατάλαβε πάνω-κάτω πώς λειτουργεί το πράγμα με τους άντρες και τις σχέσεις. Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα’ ναι. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και διαφορετικά θα σε δει και θα σε αντιμετωπίσει.

Η Τίνα μας, προσπαθεί ακόμα να μάθει τον εαυτό της και ειδικά μετά από αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της. Προσπαθεί να βάλει σε τάξη το μικρό χάος του μυαλού της.

Προσπαθεί να επικεντρωθεί σε όλα αυτά που αξίζουν αληθινά. Σε όλα αυτά που έχει ήδη αλλά και σε αυτά που κατέκτησε. Την υγεία της, τους δικούς της, πολύτιμους ανθρώπους.

Οι επόμενοι στόχοι της είναι να σταματήσει να δίνει σημασία στα μικρά. Να σταματήσει να ασχολείται με αυτούς που δεν αξίζουν. Να είναι ευγνώμων για ό,τι ήδη έχει στη ζωή της. Να μάθει να προχωράει με σιγουριά και το κεφάλι της μόνο ψηλά.

Κι αφού κατάφερε άλλα πιο ζόρικα, σίγουρα θα τα καταφέρει και αυτά.

 

Επιμέλεια Κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Γεωργία Χατζηγεωργίου