Νέα pillowfighter η Ξανθή Αλετρά! Δες εδώ το πρώτο της άρθρο.

32e4rt5y

Πόσες φορές έχουμε αισθανθεί για κάποιον άνθρωπο ότι είναι η αδερφή ψυχή μας; Ή όπως λένε οι Άγγλοι η soulmate μας; Συνήθως μ’ έναν άνθρωπο έχουμε αυτή την αίσθηση στη ζωή μας και τις περισσότερες φορές είναι ο φίλος μας ο καρδιακός, το κολλητάρι που δε χρειάζεται να του πούμε και πολλά, για να καταλάβει τι μας συμβαίνει. Μπορεί βέβαια να είναι κι ο σύντροφός μας, ο άνθρωπος που ξέρουμε ότι θ’ αγαπάμε μια ζωή και θα είμαστε ερωτευμένοι μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ίσως να είναι και κάποιος που όσο αν θέλαμε, δεν καταφέραμε να είμαστε μαζί -αν και φημολογείται πως τότε απλώς το νομίζουμε και τελικά ισχύει κάτι τελείως διαφορετικό.

Είναι ένα σπάνιο συναίσθημα που νιώθουμε για κάποιον άνθρωπο που δε μας συνδέει το αίμα, αλλά η ψυχή. Η αδελφή ψυχή σου, είναι ο άνθρωπος που έχεις μια σχέση αγάπης μαζί του, μια άνευ όρων, πηγαία αποδοχή, σαν να ανήκετε ο ένας στην ιδεολογία του άλλου, σαν να είχατε από πάντα χώρο για να ταιριάξουν τα σώματα και οι ζωές σας. Ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αδερφή ψυχή, «soulmate», συχνά συγχέεται με τον «soul tie», για το οποίο όμως δεν έχουμε ελληνικό ορισμό. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μια σύνδεση που πολλές φορές είναι ερωτική και κάποιες φορές είναι μια ανεξήγητη, μη ορισμένη έλξη. Η διαφορά τους έχει να κάνει με την αμοιβαιότητα και την ανταπόκριση.

Σε μία soul tie connection νιώθεις έλξη για ένα άτομο, κι όσο ισχυρή κι αν είναι, δεν μπορείς να εξηγήσεις με λόγια αυτό που σου συμβαίνει. Σου προκαλεί σύγχυση και ταυτόχρονα σε τραβάει κοντά του. Είναι ο άνθρωπος αυτός που λες ότι σε κάποια άλλη ζωή κάτι σας συνέδεε κι απλώς συνεχίζεται και σήμερα το ίδιο δυνατό. Είναι αυτός όμως ο άνθρωπος που δε νιώθει το ίδιο για σένα.

 

 

Κι εδώ ακριβώς, υπάρχει μια μεγάλη παγίδα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνεις έρμαιό του. Ή αντιθέτως, να δεθεί πάνω σου και να σε πνίγει σαν μια κακώς σφιγμένη γραβάτα στον λαιμό. Κι ίσως για λίγο πιστέψεις πως είσαι ωραίος με τον κόμπο στο λαιμό, όμως στην πραγματικότητα θα σου στερεί λίγο-λίγο το οξυγόνο. Θα είσαι θύμα της ίδιας σου της έλξης, που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να σ’ εκμεταλλευτεί και να σε χειριστεί, φορώντας το πρόσωπο του soul tie σου.

Αυτή είναι η διαφορά του soulmate και του soultie. Αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν ακριβή ορισμό στα ελληνικά θα λέγαμε ότι είναι το «ταίρι» της ψυχής μας και το «δέσιμο» της ψυχής αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση ο εσωτερικός μας κόσμος ταιριάζει με τον άλλο και βαδίζουν μαζί στα ίδια μήκη κύματος. Στη δεύτερη περίπτωση η ψυχή μας δένεται σφιχτά με κάποιον που δε νιώθει το ίδιο. Είναι η πηγή μιας τέλειας παρερμήνευσης, η απόλυτη ερωτική πλάνη. Σαφώς και φέρουμε ευθύνη, καθώς δε μιλάμε για παιχνίδια μοίρας αλλά για καθρεφτίσματα αυτών. Αυτός ο κάποιος που δένεται πάνω μας προσπαθεί να πάρει πράγματα από μας, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία που του έχουμε, ανταποδίδοντας ψίχουλα ή πολλές φορές το απόλυτο τίποτα. Φυσικά δε μιλάμε μόνο ερωτικές σχέσεις, αλλά ακόμα και για συναισθήματα όπως αγάπη και κατανόηση αλλά και για υλικά αγαθά.

Ενώ η αδερφή ψυχή μπορεί να γίνει στήριγμά σου για μια ζωή, η soul tie είναι κάτι που σε φθείρει ψυχικά και πρέπει να λυθεί. Κι αν δεν μπορεί να λυθεί, επιβάλλεται να κοπεί. Αρκεί να το καταλάβεις ότι ο κόμπος δε σε αφήνει ν’ αναπνεύσεις όπως εσύ θέλεις. Εδώ βοηθάνε οι πραγματικοί φίλοι. Οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει ως οικογένεια και που είναι πραγματικά η αδερφή της ψυχής σου.

Δεν μπορείς να πιέσεις τον πνευματικό κόσμο κάποιου, είναι από υλικό ασυμπίεστο. Ίπταται και υπερβαίνει εαυτόν. Γιατί λοιπόν να βάλεις δεσμά που δε λύνονται ενώ μπορεί να έχει στο πλάι του κάποιον που θα πορεύεται δίπλα του κι όχι προσπαθώντας να τον τραβήξει στα χαμηλά; Κι εδώ που τα λέμε, το θέμα είναι οι άνθρωποι να ενώνονται κι όχι να δένονται. Μόνο έτσι αξίζει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου